BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ

JRE & Miele masterclass

Zadnje urejanje: 9. septembra 2020

Sodelovanje kreativnih, chefov in izdelkov – Kulinarične delavnice z JRE chefi Hrana, kuhanje, kuharske veščine in triki ob pripravi kakovostnih jedi so v današnjem svetu vedno bolj pomembne vrednote. Pri sestavinah nam je pomembno njihovo poreklo in način pridelave, pri pripravi jedi pa, kdo jih kuha in kje. Od najboljših chefov se učimo iz knjig, s televizije, revij, interneta. A največ se naučimo iz prakse, tako da sami kuhamo, še raje pa, da kuhamo skupaj…

Putr: srček za trzinsko maslo

Zadnje urejanje: 8. septembra 2020
Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: 1 srček za restavracijo Putr iz Trzina, ki je maslo za vsak in ves dan Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Že res, da bi Putr s svojimi tropskimi tapetami, ameriškim barom in kolonialno-hotelskim slogom bolj spadal ob Ljubljanico kot ob obvoznico, toda tam bi bil le eden med mnogimi, v Trzinu pa je nekaj posebnega! Vsaka vas, vsako predmestje, vsaka soseska, skozi katero ne teče Ljubljanica, potrebuje...

Ta teden: poletni azijski okusi

Zadnje urejanje: 7. septembra 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov - z azijskim pridihom: korejske palačinke, azijska hrustljavka, paradižnikova juha s tajskim pestom, brancin na žaru z omako limonske trave in drugačen creme brulee Izbor receptov: Violeta Mencinger KOREJSKE PALAČINKE z mlado čebulo Korejske palačinke z mlado čebulo Korejske palačinke z mlado čebulo, ne le, ko vam zmanjka marmelade, temveč tudi, ko vam poleti zmanjka energije zgolj ob solati. Klik Korejske palačinke z mlado čebulo AZIJSKA HRUSTLJAVKA tanka pizza...

Novo: rad dobro jem

Zadnje urejanje: 2. septembra 2020
Novi tečaj Šole okusov: 15 dobrojedskih nasvetov, da boste jedli z glavo, ne z usti. Za okušanje vin obstajajo jasna pravila, za okušanje jedi pa je jasno le, da jih ni. Ob vinih modrujemo, ob hrani pa beremo in lajkamo. Vse to pa zato, ker vemo, kaj pijemo, ne vemo pa, kaj jemo! Jemo, namreč, nezavedno. Jemo z usti, ne pa z glavo. Tehnično grizemo, meljemo in požiramo, ob tem pa le polnimo. In ko je...

Vila Bled: 3 srčki onstran protokola

Zadnje urejanje: 1. septembra 2020
Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: Vila Bled z okusom in brez protokola za 3 srčke Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Kralj jo je zgradil in maršal, ki je bil včasih na vsaki sliki, zdaj pa je le še na tej nad klavirjem, jo je ogradil. In včeraj se je za to mizo, ki levo objema Otok, desno pa Grad, z dimljenimi ličnicami spoznaval predsednik, jutri pa se bo za njo z gorenjskim maslovnikom...

Ta teden: še je poletje za žar

Zadnje urejanje: 31. avgusta 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov: vse z žara, pokrovače po vietnamsko, kotleti z zelišči, morski pes z blitvo, hrustljavi krompir in klobasice s hoisinovo omako Izbor receptov: Violeta Mencinger JAKOBOVE POKROVAČE po vietnamsko Jakobove pokrovače po vietnamsko Če ste se doslej bali zapletenih receptov z ”luksuznimi” školjkami, vas bo preprosto pečenje na žaru in v školjčni lupini navdušilo Klik Jakobove pokrovače po vietnamsko KOTLET NA ŽARU z zeliščnim prelivom Kotlet na žaru in zeliščni...

Hotel Marina: 2 srčka z barke na vilice

Zadnje urejanje: 26. avgusta 2020
Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: istrsko-morska kuhinja Hotela Marina iz Izole dokazuje, da je morska hrana prava le tam, kjer valovi pred vrati Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Morska hrana je prava le tam, kjer valovi pred vrati! Takrat nas zbudi pogled na zibajoče jadrnice v marini, do poldneva iz oljčnega nasada na kolesu objamemo vso našo obalo in za večerni sprehod drsimo po tlakovcih starega mesta, ki se ga morje oklepa...

Novo: 10 chefovskih zapovedi

Zadnje urejanje: 26. avgusta 2020
Novi tečaj Šole okusov: deset pravil, ki jih morate upoštevati, če želite biti chef (tudi) doma! - Upoštevati je potrebno teh deset zakonitosti in nato ponavljati, ponavljati, ponavljati = trenirati Ko gledamo, listamo, poslušamo, občudujemo današnje chefe-zvezdnike, se nam sline ne cedijo toliko po njihovi hrani, kot po njihovi spretnosti. Toda, nič slabše niso naše jedi in nič manjši domači chef nismo, če ne znamo rezati kot Gordon, če nismo hitri kot Jaimie in ne...

Strel(ec) v polno v vinogradu

Zadnje urejanje: 25. avgusta 2020
Večerja v Grajskem vinogradu s chefom Igorjem Jagodicem - Kdaj spet? Piše: Uroš Mencinger   Ljubljana že dolgo nosi mednarodni naziv Mesto trte in vina, pa čeprav je svoj vinograd dobila šele (2016) z Zeleno prestolnico Evrope. V Grajskem vinogradu se je takrat glavno mesto pod Ljubljanskim gradom s 1050 trtami belpina in rdečegrajca poklonilo Sloveniji kot vinski deželi. Potomki modre kavčine (žametne črnine), mariborske najstarejše žlahtne trte na svetu, ki raste na Grajskem dvorišču,...

Ta teden: jajčevci in melancane

Zadnje urejanje: 24. avgusta 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov: jajčevci (ali melancane) na številne načine, ocvrtki, miso, rulade, kari in, seveda, parmigiana Izbor receptov: Violeta Mencinger OCVRTKI IZ JAJČEVCEV na polni mizi antipastijev Ocvrtki iz jajčevcev Antipasti so način življenja. Dolce vita, torej. Izmislili so si jih zato, da se najejo preden začnejo zares jesti. Antipasti-kultura je dokaz, da imamo v Šoli okusov prav, ko trdimo, da se ne rediš, če dobro ješ! Klik Ocvrtki iz jajčevcev MISO...

Restavracija Gredič: 2 srčka

Zadnje urejanje: 21. avgusta 2020
Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: Restavracija Gredič v Ceglu predstavlja žlahtnost vinskih Brd - Jedi, ki spremljajo najboljša slovenska vina Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Mehurčki rebule so v žlahtni steklenici, ki je zorela v najlepši kleti Brd, kozarci imajo kot dih tanke peclje, oblazinjeni stoli pastelno-sinjih barv so široko-udobni, mize so do tal nabrano pogrnjene, maslo je v belem porcelanu, ob vinogradniško-breskovi barvi flamingovega cveta, ambiciozna kuharska ekipa pa se zaveda svojega...

Novo: lep krožnik tudi doma

Zadnje urejanje: 19. avgusta 2020
Novi tečaj Šole okusov: o marketingu v domači kuhinji - S površnega krožnika tudi površno jemo - Raje pogrejte stari krožnik, kot ne pogrejte novega - Vse se začne in konča z mise en place - Ne slikajo le pravi, temveč tudi domači chefi - En krožnik, ena jed Chefov sta dve vrsti. Eni imajo ideje, drugi pa oči. Prvi ustvarjajo, drugi kopirajo. Prvi svojim jedem dodajajo nadokus, drugi pa tujim krožnikom ne-okus. Kje smo...

Domačija Novak: 1, 2 in 3 srčki

Zadnje urejanje: 18. avgusta 2020
Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: Domačija Novak iz Sadinje vasi je vzorčna slovenska gostilna / kmetija - Srčnost, ki spremlja naravna vina Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Pri Novakovih so vsi domači, z gosti in kurami vred. Kdor pride prvič, mu je žal, ker ni prišel že prej; kdor hodi že trideset let, mu je žal, ker se ne vrača še pogosteje. Novakovi iz Sadinje vasi so vzorčna slovenska gostilna-domačija! Domačija Novak...

Ta teden: ne le polnjene paprike

Zadnje urejanje: 17. avgusta 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov: pečene paprike z mocarelo, mrzla juha s papriko in sorbetom bazilike, vegetarijanske polnjene paprike, paprika s polnjenimi lignji, burger s pečeno papriko Izbor receptov: Violeta Mencinger VEGETARIJANSKE POLNJENE PAPRIKE s solato iz leče Polnjene paprike in lečina solata Vegetarijanske polnjene paprike, s pinjolami, feto, datlji, sladko papriko, za spremljavo pa solata iz leče. Klik Polnjene paprike in lečina solata MARINIRANA PEČENA PAPRIKA z mocarelo Marinirana pečena paprika z mocarelo...

Novo: formula za nadokus

Zadnje urejanje: 12. avgusta 2020
Novi tečaj Šole okusov - o nadokusu! Najboljši chefi so kuharski umetniki ravno zaradi njega. Toda dobro lahko kuha vsak, ki pozna pravo formulo. Nadokus je skrivnost kuhanja in Šola okusov pozna formulo za to ”skrivnost”! Je kuhanje umetnost? Pritrjujejo tisti, ki iščejo izgovor za lastno kuharsko lenobo. Saj res nima smisla poskusiti, če pa nimam umetniškega talenta … Ne, kuhanje ni umetnost, kuhanje je obrt! Čeprav talent pomaga, se je kuhe potrebno predvsem naučiti....
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!