BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ

Ta teden: vse iz brstičnega ohrovta

Zadnje urejanje: 15. februarja 2021
Ker so stojnice na tržnicah polne brstičnika, ki zimo zalaga z vitamini: z gobami, kot zelenjavna pogača, v rižoti z bučo in kostanji, na miso krompirju ter v gratinu, z lososom in sezamom Izbor receptov: Violeta Mencinger BRSTIČNI OHROVT z gobami Brstični ohrovt z gobami in korenje z ingverjem Naredite,...

Valentinovi ❤️❤️❤️ za domov

Zadnje urejanje: 12. februarja 2021
Zaljubljeni meniji za domov - Kaj vam za Dan zaljubljencev pripravljajo slovenske chefinje in chefi - Hiša Denk, Restavracija Strelec, Restavracija Atelje, Vila Podvin, Restavracija Pavus, Galerija okusov, Gostilna Repovž, Gostilna Krištof, Restavracija Korošica, Restavracija Ajda, Altroke, Gostilna Kapušin, KULT316, Fink&Situla, Manna Izbor: Violeta Mencinger Hiša Denk ❤️❤️❤️❤️ V Hiši...

Ta teden: on zanjo za Valentinovo

Zadnje urejanje: 8. februarja 2021
Ker je v nedeljo ne more povabiti na lepše, ji bo že med tednom z majhnimi jedmi z veliko ljubezni dokazal, da je upravičen do praznika srčkov: namaz, solata, ceviche, paella in mousse Izbor receptov: Violeta Mencinger NAMAZ z dimljenim lososom Namaz z dimljenim lososom Ko je kupil dimljenega lososa,...

Najboljše jedi najslabšega leta 2020

Zadnje urejanje: 3. februarja 2021
Čeprav bi lansko leto radi čim prej pozabili, ne smemo pozabiti, kaj smo najraje jedli in kuhali v 2020 - Tukaj je petnajst receptov, ki vam bodo prav prišli tudi v 2021 - Vsako leto v Šoli okusov do 200 novih receptov za domače chefe Recepti: Violeta Mencinger MINI HRUSTLJAVKE...

Ta teden: jabolko na dan, prežene …

Zadnje urejanje: 1. februarja 2021
Ta teden kuhamo iz ozimnice, v kateri se gajbica z jabolki hitro prazni, če kuhamo z zimskimi vitamini: jajčni namaz s piščancem, skuša z rdečo peso, parmentier s krvavico, rusli s krompirjem in pita s kalvadosom Izbor receptov: Violeta Mencinger JAJČNI NAMAZ s piščancem in jabolkom Jajčni namaz s piščancem...

Ta teden: januarske jedi

Zadnje urejanje: 25. januarja 2021
Ta teden kuhamo in dobro jemo kot januarja zadnjih pet let: 2016 goriška vrtnica s polento, 2017 v pečici dušeni lignji z zelenjavo, 2018 panetonov narastek z bourbon omako, 2019 piščančja jetrca s šampinjoni, 2020 Stroganov z gobami in potlačen krompir z janežem Izbor receptov: Violeta Mencinger GORIŠKA VRTNICA s...

Gault&Millau podelitev 2021

Zadnje urejanje: 18. januarja 2021

Slovenski kulinarični vodič podelil priznanja najboljšim za leto 2021 – Štiri restavracije s štirimi kapami Kljub za gostince izredno turbulentnem letu omejenega obratovanja so inšpektorji Gault&Millau Slovenija uspeli opraviti obiske restavracij in popularnih zbirališč ter s tem zagotoviti izdajo vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021. V njem je predstavljeno 153…

Ta teden: smučarske jedi

Zadnje urejanje: 18. januarja 2021
Ta teden (in kako dolgo še?!) ne smemo smučati, lahko pa jemo kot na smučanju: gnudi, pastičo, polenta, jota, kolač Izbor receptov: Violeta Mencinger GNUDI z dvema omakama Gnudi z dvema omakama Gnudi niso njoki, ki so narejeni iz krompirjevega testa. Gnudi so cmočki, narejeni iz rikote, ki je narejena...

Novo: tečaj čilijevih jedi

Zadnje urejanje: 12. januarja 2021
Novi tečaj Šole okusov Chili con carne nas nauči, kako v kuhinji uporabljati bolečino - Peči ne sme, da se jočemo, temveč da se smejimo. V seriji tečajev o znanih jedeh svetovne kuhinje, ki nas učijo, kako boljše kuhati in jesti, smo se tokrat lotili mehiškega chilija con carne. A ne zato,...

Ta teden: gomoljasta zelena

Zadnje urejanje: 11. januarja 2021
Ta teden vsestranska gomoljasta zelena, iz pečice kot hrustljavi zrezki, v juhi z vitlofom in kostanji, ob kotletu v pireju in kot zelenjavna ”bomba” v enolončnicah - Pa še kam z ostanki panetona Izbor receptov: Violeta Mencinger ZELENA IZ PEČICE z medeno glazuro Zelena iz pečice z medeno glazuro Ker...

Šola: poslušajte, ko jeste!

Zadnje urejanje: 7. januarja 2021
Naučite se okušati; okušajte z užitkom (in Šolo okusov): tečaj Sluh in hrana nauči jesti tudi z ušesi.   Ko spoznavamo pomen tekstur in topnosti v ustih, to ni pomembno le zaradi ”otipa” jedi v ustih, temveč se senzorično okušanje hrane začne že prej, najprej z vidom (oblika, barva), nato...

Ta teden: Stroganov brez mesa

Zadnje urejanje: 4. januarja 2021
Čeprav tokrat konec leta nismo mogli (na zabavah) preveč grešiti, začenjamo novo leto umirjeno, z veliko zelenjave in malo mesa Izbor receptov: Violeta Mencinger PEČEN KOROMAČ s pinjolami in žajbljem Pečeni koromač s pinjolami in žajbljem Če je riba pečena, je ob njej v pekaču dovolj prostora še za zelenjavo,...

Borut Jovan je Heart Made

Zadnje urejanje: 30. decembra 2020
Ocenjujemo doma - Kar sta ustvarila narava in Borut Jovan je na novi spletni strani chefa, ki je šel med vrtnarje, da ima lahko najboljše sestavine Preizkušata: Violeta & Uroš Mencinger   Dober je le tisti chef, ki uporablja dobre sestavine! Zato imajo dobri chefi dobre dobavitelje in pridelovalce, toda najboljši...

Anita Šumer: Slana in sladka drožomanija

Zadnje urejanje: 29. decembra 2020

Nova knjiga avtorice Drožomanije, ki je postala svetovna uspešnica – Novo v domačem hladilniku: sladki drožasti nastavek   NAROČITE KNJIGO   Še vemo, kakšen kruh smo jedli, preden je Slovenijo zajela drožomanija? Ko si ga prinesel iz trgovine domov, je bil že star. Ko si ga jedel, te je napihnil…

Ta teden: silvestrska večerja

Zadnje urejanje: 28. decembra 2020
Ta teden je Silvestrovo, ki ga bomo preživeli drugače kot prejšnja leta, zato vam Šola okusov pomaga pri izbiri silvestrskega menija - Prigrizki do jutra: krompir s tatarskim biftekom, mini hrustljavke, magdalenice z mlado čebulo in rouille omako, koktajl s kozicami, kavna zmrzlina in meringa z lešniki Izbor receptov: Violeta...
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!