Najboljša pizza? Vaša!

Zadnje urejanje: 9. julija 2023
Po sledi najboljše pizze na svetu (3. nadaljevanje) se končuje v domači kuhinji, kar pa le pomeni, da se to iskanje nikoli ne konča - Zdaj domači picopeki iščejo najboljše pizza peči - Vsak (naj) ima svojo najboljšo pizzo! Potepava se: Violeta & Uroš Mencinger   Zakaj je pizza tako...

Najboljša pizza na svetu? (2)

Zadnje urejanje: 27. junija 2023
Po sledi najboljše pizze (2): v “najbrž najboljši piceriji na svetu” je vse drugo boljše od pizz, zato je Pepe in Grani v Caiazzu blizu Neaplja potrebno obiskati vsaj dvakrat - V Bonci Pizzarium v Rimu je najboljša stoječa pizza Potepava se: Violeta & Uroš Mencinger   V Neaplju, rojstnem...

Štirje novi člani strastnih gostincev

Zadnje urejanje: 31. maja 2023

JRE Slovenija – Največje mednarodno združenje visoke kulinarike – Black&White party v dvorcu Novo Celje   Tradicionalno srečanje JRE Slovenija Black&White, ki se je odvijalo v dvorcu Novo Celje, je tudi letos navdušilo z vrhunsko kulinariko, sproščenim vzdušjem, v svet črno bele pa so dodali še strastno rdečo. Strastni gostinci,…

Najboljša pizza na svetu? (1)

Zadnje urejanje: 16. maja 2023
Po sledi najboljše pizze (1): od najstarejše v Neaplju do chefovske v Veroni, od ocvrte v prometno kaotičnem velemestu do Poprove na idilično podeželskem italijanskem jugu Potepava se: Violeta & Uroš Mencinger   Imam rad pizzo? Pri nas sem s picerijami zaključil že pred leti, ko sem ugotovil, da dosti...

Koline po pošti

Zadnje urejanje: 16. maja 2023
Ni potrebno vedno na potep za tuji zgled: avstrijski chef Max Stiegl je za vaščane pripravil svinjski ples, meščanom pa je po pošti poslal svinjsko pojedino - Ko koline pridejo domov Piše: Uroš Mencinger   Ni prijetno, ko te nežen in mehki smrček tako milo gleda. Je pa dobro. A...

V spomin gostilni

Zadnje urejanje: 16. maja 2023
V spomin Gostilni Šempeter: ni tragedija, če se zapre kakšna od najboljših, saj v njih si želimo jesti vsaj enkrat; tragedija je, ko se zapre gostilna, v kateri si želimo jesti vsak dan! Piše: Uroš Mencinger   Gostilne se odpirajo in zapirajo … Če ne bi bilo tako, bi bilo...

Brda & Vino navdušilo!

Zadnje urejanje: 24. aprila 2023
Zakaj si morate 20. april vnesti v svoj koledar za leto 2024?   Ker vam letos ni uspelo, prihodnje leto ne smete zamuditi najlepšega slovenskega festivala vina in kulinarike v Šmartnem v Goriških Brdih. Če ne verjamete, je tukaj foto zgodba Brda & vino 2023. Zakaj je prireditev Brda in...

Gault&Millau Slovenija 2023

Zadnje urejanje: 16. aprila 2023

Geografsko majhna, gastronomsko bogata – to je Slovenija, pravijo v Gault&Millau Slovenija in v svoj izbor najboljših za leto 2023 uvrščajo mnoga sveža gastronomska imena, ki navdušujejo s svojim edinstvenim kulinaričnim pogledom in razvojnim potencialom. Seveda pa med prejemniki posebnih nagrad in restavracij s štirimi kapami najdemo tudi mnoga že…

Janez Bratovž, chef leta G&M

Zadnje urejanje: 16. aprila 2023
Portret tedna (za Večer): Janez Bratovž, chef leta po izboru Gault&Millau Slovenija za leto 2023 - Prvi je priznal, kdaj bo končno priznal tudi Michelin!? Piše: Uroš Mencinger   Edina omembe vredna podrobnost v GM-proglasitvi Janeza Bratovža za chefa leta je bila ta, da je nagrado prejel v rdečih čevljih....

Teden restavracij: pomladni rekord!

Zadnje urejanje: 11. aprila 2023
Hvala gostinci, za odlične menije TR z Več okusa, manj ostankov – Hvala gostje, za odličen obisk pomladnega TR – Hvala partnerji, Radgonske Gorice, uradna penina TR, CANA, uradna mineralna voda TR, in STO, Slovenska turistična organizacija - Več kot 50 tisoč gostov v 108 restavracijah!   Spet novi rekord...

Teden restavracij: v 11 podaljšanje

Zadnje urejanje: 3. aprila 2023
Čeprav Teden restavracij traja le deset dni, so se nekatere restavracije odločile, da ponudbo menijev TR še podaljšajo   Fino bi bilo, če bi Teden restavracij - dobri meniji v izbranih vrhunskih restavracijah po nizki ceni - trajal vse leto. A potem bi morali narediti novi TR, ki bi bil...

Teden restavracij 2023: pomladni dober tek

Zadnje urejanje: 24. marca 2023
Od danes do nedelje, 2. aprila, v 108 slovenskih restavracijah najbolj okusni teden leta, ki zato traja deset dni - Bogat izbor novih udeleženk   Violeta & Uroš Mencinger Dobrojedke in dobrojedci, končuje se teden (pred)rezervacij in začenja se Teden restavracij! Dober tek na pomladnem najbolj okusnem tednu leta, od...

TR23p: več okusa, manj ostankov in odpadkov

Zadnje urejanje: 23. marca 2023
O trajnostni naravnanosti so nas polna usta, toda zavržene hrane in odpadkov je vedno več. Teden restavracij bo zato priložnost, da bodo slovenske chefinje in chefi s svojimi meniji TR dokazali ravno obratno.   Piše: Uroš Mencinger Chef restavracije Kamin Igor Delak je navdih za pomladni TR meni našel v...

TR23p: gremo v center!

Zadnje urejanje: 22. marca 2023
Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji - V osrednji Sloveniji vas pričakuje 21 restavracij in 38 srčkov   Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično...

TR23p: gremo na zahod!

Zadnje urejanje: 17. marca 2023
Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji - V zahodni Sloveniji vas pričakuje 22 restavracij in 42 srčkov   Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično...
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!