TR23p: gremo na vzhod!

Zadnje urejanje: 17. marca 2023
Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji - V vzhodni Sloveniji vas pričakuje 26 restavracij in 43 srčkov   Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično...

TR23p: gremo na sever!

Zadnje urejanje: 16. marca 2023
Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji - Če greste na sever, vas pričakuje 25 restavracij in 52 srčkov   Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij...

TR23p: gremo na jug!

Zadnje urejanje: 16. marca 2023
Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji - Ko zavijete na jug Slovenije, vas pričakuje 14 restavracij in 28 srčkov   Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu...

TR23p: za nasmeh in ❤️ gre!

Zadnje urejanje: 14. marca 2023
V pomladnem Tednu restavracij sodeluje 6 gostiln in restavracij z oznako Nasmeh in 42 z oceno ❤️ - Kaj je potrebno za dobro gostilno, v kateri so gostje dobre volje?   Gostilne in restavracije ne kuhajo le hrane. S hrano morajo namreč skuhati tudi dobro voljo! Zato je nasmeh na...

Teden restavracij: nadgrajevanje za ❤️❤️

Zadnje urejanje: 14. marca 2023
V pomladnem Tednu restavracij sodeluje 27 gostiln in restavracij z oceno 2 srčka - Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost - Dva srčka sta znak za nadgrajevanje   Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike. Toda to ni tekmovanje! Srčki so namreč mera, ki nas usmeri...

Teden restavracij: srčki ❤️❤️❤️ in ❤️❤️❤️❤️

Zadnje urejanje: 13. marca 2023
V pomladnem Tednu restavracij sodeluje 33 gostiln in restavracij z oceno ❤️❤️❤️ ali ❤️❤️❤️❤️ - Kriteriji kakovosti, s katerimi ocenjujemo najboljše slovenske (in svetovne) gostilne   V Izboru okusov, iskalniku najboljših slovenskih gostiln, je 47 restavracij z najvišjimi ocenami, s 3, 4 ali 5 srčki. Iz te slovenske elite, ki se...

Pomladni TR23: Izberi. Rezerviraj. Uživaj!

Zadnje urejanje: 13. marca 2023
Začelo se je sprejemanje rezervacij za spomladanski Teden restavracij - Vsi meniji, vsi podatki, vsi srčki, vse želje Izbora okusov, iskalnika najboljših slovenskih gostiln, ki gosti tudi Teden restavracij (www.teden-restavracij.si in www.vivi.si)   Piše: Uroš Mencinger REZERVIRAJ Rezervacije so odprte! Začelo se je izbiranje in rezerviranje, da bomo lahko kmalu...

Teden restavracij: 108-krat brez ostankov

Zadnje urejanje: 10. marca 2023
Na pomladnem Tednu restavracij bo od 24. marca do 2. aprila sodelovalo 108 izbranih restavracij – Prvič sodeluje kar 7 restavracij – Začetek sprejemanja rezervacij 13. marca Pomladni Teden restavracij 2023 bo od 24. marca do 2. aprila! Toda za množico neučakanih gostov TR bo start že 13. marca, ko bodo...

TR23P: Vse sodelujoče restavracije

Zadnje urejanje: 9. marca 2023
Pomladni Teden restavracij 2023, od 24. marca do 2. aprila - Spisek sodelujočih restavracij (108) – Vse sodelujoče restavracije po ocenah (srčkih)   REZERVIRAJ od 13. marca Prvič v Tednu restavracij (7): Georgie bistro, Ljubljana Restavracija Rose, Bled Spargus, Špitalič pri Sl. Konjicah Placito Risano, Črni Kal Salicornia, Koper Bistro...

Dom najprepoznavnejše slovenske penine

Zadnje urejanje: 8. aprila 2023

Obiskali smo zibelko slovenskega peničarstva, ki svojo bogato tradicijo nadgrajuje v celovito turistično-gastronomsko doživetje. Radgonske gorice so najstarejša in največja peničarska klet v Sloveniji, ki vino prideluje že od leta 1852. Prva omemba izvira iz Bleiweisovih novic, v katerih je Janez Bleiweis omenil vinarske spretnosti Alojza Klenošeka in ob tem…

Eni krpljajo, drugi berejo, tretji jejo

Zadnje urejanje: 8. marca 2023
Na smučanje brez smuči? Južna Tirolska, kjer Slovenci najraje smučamo, vabi tudi nesmučarje na zimski dopust.Potepava se: Violeta & Uroš Mencinger To troje je vedno veljalo kot pribito, ko smo šli dopust: najboljša smučarija je v italijanskih Dolomitih, Pohorje ni visoko, temveč nizko, vsako poletje, kajne, pa nas od jutra...

Obertauern: 100 km in 264 cm snega

Zadnje urejanje: 27. januarja 2023

Smučarsko-kulinarični užitki v Obertauernu – Družinski hotel iz leta 1967 sta Andrea in Thomas Steiner konec leta 2022 povsem prenovila in ustvarila 4S zvezdice za dopustniško uživanje – Najlepši razgled na smučišče iz bazena – Kam in kaj na avstrijskem smučišču z največ snega?   Smučava: Violeta & Uroš Mencinger…

Brez odpadkov? Iz odpadkov!

Zadnje urejanje: 8. marca 2023
Brez dobrega potepa ni dobrih jedi: Bad Schörgau z restavracijo Alpes in raziskovalnim projektom LaFuga, je laboratorij gastronomije prihodnosti, v kateri bo le tisto, kar bo ostaloPotepava se: Violeta & Uroš Mencinger Največje kulinarično doživetje preteklega (2022) leta? Ob več kot 150 obiskanih gostilnah v letu dni ostane sicer toliko...

Debel ali majhen krompir?

Zadnje urejanje: 8. marca 2023
Brez dobrega potepa ni dobrih jedi: Za užitek so pomembne rdeče zvezdice, toda za preživetje so nujne (tudi) zelene. Kako združiti oboje, smo preverjali visoko nad Bolzanom in nizko v Meranu..Potepava se: Violeta & Uroš Mencinger Rdeče zvezdice so najbolj zaželene. Zaradi tega se množično ukvarjamo z vprašanjem, zakaj jih...

Pop-up Griča in Milke

Zadnje urejanje: 8. marca 2023

Mastercard pop-up restavracija v ljubljanskem hotelu Antiq Palace: štiriročno David Žefran in Luka Košir Radiatorji v jedilnici so bili sicer hladni, a zato sta nastopila trenutno najbolj vroča slovenska chefa, Gričev Luka Košir in Milkin David Žefran. Mastercard pop-up restavracija v Antiq Palace hotelu se je tako odlično začela z…

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!