Čufte s krompirjevim pirejem in čufte s špageti, po čuftah iz pečice

Piše: Uroš Mencinger

Kaj vam odgovorijo otroci, ko jih vprašate, kaj so imeli danes za kosilo? Vedno rečejo, kajne, enako: ”Čufte s špageti!” Recept za čufte je tukaj. A naredili smo jih toliko, da jih je ostalo dovolj še za jutrišnje čufte s krompirjevim pirejem, in potem jih je tudi jutri še ostalo dovolj, da smo jih zamrznili. Čez mesec dni se je okus v ustih že izgubil, spomin pa je še ostal. Dolgi spomin, pravzaprav, saj je segel vse do vrtca in šolskih kosil. Ste tudi vi imeli najraje čufte?

cufte s krompirjevim pirejem4

Čufti v paradižnikovi omaki so otroška jed, ki pa ji ostajamo zvesti vse življenje. Mleto meso ima svojo moč in mesne kroglice so boljše od čevapčičev, burgerjev, pleskavic. To dokazujejo konzerve! Polne so mesnih kroglic s paradižnikovo omako, mešanega mesa na žaru pa ni v niti eni … Zaradi tega sicer pojemo veliko slabih čuft, toda tudi nič boljših čevapov. Da imajo slednji prednost na pikniku, je le stvar udobja. Dobre paradižnikove omake se ne da speči na žaru, sploh pa ne hitro.

cufte s spageti2

Omaka je skrivnost uspeha čuft! V omaki je ves tisti okus, ki čufte postavlja čisto v vrh jedi, ki nam večno ostajajo v spominu. Niso udobni burgerji, pač pa so hrana udobja čufte! A, seveda, ne iz konzerve in ne v vsakem vrtcu. Potrebujete le pravi osnovni recept, ker potem jih lahko naredite čim več. Za jutri bodo še s krompirjevim pirejem, za kdaj drugič pa s špageti.

Čufte iz pečice

Tags: , , , , , , , , ,