Novo v Šoli okusov – Smučarski potep z butlerjem na Turracher Höhe – Gostilna pri hrastu iz Nove Gorice na dobri poti – Po govejem fileju šarkelj ali čokoladni mousse?

Turracher Höhe je smučarsko središče dveh avstrijskih dežel, Koroške in Štajerske, z gorskim jezerom na višini 1763 metrov in smučišči, na katerih trenirajo tudi slovenski smučarji in Lindsey Vonn. Turaške prednosti so zagotovljen sneg vse do konca aprila, za smučanje najbolj primerna višina na višini 2.000 metrov nad morjem, nadstandardna dodatna ponudba na snegu in izven ter dobrimi hoteli. Toda Turracher Höhe je najbolj znan po svojih butlerjih, osebnih smučarskih pomočnikih, ki goste vodijo na izlete s krpljami, na safari po smučarskih kočah, na prosecco sredi enega najdaljših smučarskih zabavnih parkov med evropskimi smučišči. Pa le uro vožnjo iz Slovenije. Tukaj.

Pri hrastu na dobri poti

To je primorska kuhinja, ki je dovolj sorodna italijansko-furlanski, da jo imajo vsi radi, dovolj slovenska, da Italijani hodijo čez mejo, naši pa ostanejo na tej strani, dovolj sodobna, da ni polno le za vikend in za praznik, dovolj spretna, da ima natakar kaj za povedati, gost pa kaj za poslikati, in dovolj dobra, da lahko naročite tisto, kar je vam všeč.

Ocenili smo Gostilno pri hrastu, iz Kromberka na obrobju Nove Gorice. Povprašajte za posebno ponudbo, ker je vedno kaj za radovedne in bolj zahtevne, izberite (pri)morsko klasiko, ker ima dovolj svežine, pridite na  hitro malico, prijateljsko kosilo, pomemben poslovni dogovor ali pa večerjo v dvoje, saj je prostora dovolj, ambient je raznolik, ponudba pa ni izbirčna. Pri hrastu je gostilna s staro letnico in mladostno energijo. Foto zgodba je tukaj, gostilna pa tukaj.

Šarkelj ali čokoladni mousse?

Zrezek, krompir, solata … Za to ne potrebujete Šole okusov. Če pa imate meso raje za prilogo kot pa za zrezek, ste na pravem mestu. Topla solata, pečen pire in malo bifteka – tukaj! Ker vas nočemo učiti, kako se speče stejk, saj to vsak zna in povsod piše, temveč raje to, kako celo pljučna ob takšnih ”pireju” in ”solati” postane priloga. Nič čudnega, saj je krompir vojvodski, solata pa ni gostilniška. Kaj pa potem? Vi odločate, mi ponujamo, ali šarkelj z orehi in amarena češnjami ali čokoladni mousse s pomarančo.

Tags: , , , , , , , , , , , ,