Gastronomsko povezovanje ob Muri 6. septembra z mednarodno kulinarično prireditvijo na Gradu Murska Sobota

Gourmet over Mura je okusna prekmurska zgodba, ki omogoča kulinarično razvajanje povsod tam, kjer se na obeh straneh Mure najboljše pije in je. Le enkrat letno, vselej v slovo poletju, pa za to ni potrebno niti potovati. V petek, 6 septembra, se bodo prek(o)murski ”gurmeji” (dobrojedci) zbrali na murskosoboškem Gradu, kjer bo od 19. do 24. ure udeležba kuharskih mojstrov in vrhunskih vinarjev mednarodna.

Domačim chefom se bodo pridružili štirje priznani mojstri iz tujine. Rudolf Štefan vodi restavracijo Pelegrini v Šibeniku, ki se od ponaša z Michelinovo zvezdico, leta 2016, 2017 in 2018 pa je bil izbran za najboljšega chefa Hrvaške. Max Stiegl, sicer rojen v Piranu, je že pri enaindvajsetih letih prejel prvo Michelinovo zvezdico. Zdaj ima restavracijo Gut Purbach ob Nežiderskem jezeru (Neusiedler See) v Avstriji, kjer kuha ”od parkljev do rilčka”. Richard Farkas je chef v Pajta Bistztro (Őriszentpéter) na Madžarskem, Michael Husney pa prihaja iz ameriškega Clevelanda (Aramark restavracija).

GOM DOGODEK copy

Gourmet over Mura chefom, Leonu Pintariču iz Gostilne Rajh, Danielu Sukiču iz Šunkarne Kodila in Boštjanu Lačnu z eko-socialne kmetije Korenika, se bo pridružil ljubljanski chef Igor Jagodic iz Strelca. Za lokalne specialitete bo poskrbela Domačija Firbas, za bučna olja Oljarna Kocbek.

Ker popotovanje po svetu okusov ni popolno brez spremljave izvrstnega vina, bodo za vinsko pokušino poskrbeli slovenski, hrvaški, avstrijski in madžarski vinarji, Marof, Steyer, Bibich, Pelle, Chiefer, Gjerkeš in Krampač; za žejo ljubiteljev piva pa Pivovarna Bevog. Glasbena spremljava bo v domeni skupine Eroplan Jazz Band.

 

 

Tags: , , , , , ,