V združenju JRE-Slovenija ponovno soglasno potrdili vodstvo in zastavili smernice razvoja za prihodnost

Na zboru članov JRE-Slovenija, združenju 19 najimenitnejših predstavnikov visoke kulinarike, je dosedanji predsednik Gašper Puhan, ki vodi Galerijo okusov v Novem Celju, prejel popolno podporo s strani članov in mednarodnega vodstva ter pridobil nov, dvoletni mandat. Upravni odbor sestavljajo še trije člani – Marko Pavčnik (Pavus – Grad Tabor, Laško), novo izvoljeni Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž) in Hans van Manen, izvršni direktor mednarodnega združenja JRE-Jeunes Restaurateurs.

Gašper Puhan

Gašper Puhan

“V svojih projektih velik pomen dajemo promociji vseh ključnih gradnikov gastronomije in Slovenije kot izjemne turistične, kulinarične, vinorodne in zelene regije. V naslednjem letu se bomo še bolj zavzemali za dviganje zavednosti o trajnostnih smernicah tako pri svojem delovanju kot tudi pri gostih na eni strani ter partnerjih, dobaviteljih, pridelovalcih, kmetih na drugi strani. Povezovanja so namreč ključna za uresničitev zelenih strategij in sprememb v prihodnosti.” je po volitvah povedal Gašper Puhan, predsednik JRE-Slovenija, ki vodi Galerijo okusov.

V slovenskem združenju JRE-Jeunes Restaurateurs so v preteklih letih uspeli vzpostaviti jasnejšo strukturo in profesionalizirati razvojno pisarno, v vodstvo pridružiti mednarodnega člana, direktorja krovnega združenja, Hansa van Manena, z osveženimi močmi pa si je vodstvo zastavilo še bolj ambiciozne projekte in višje cilje.

Grega Repovž

Grega Repovž

Združenje JRE-Slovenija v sklopu mednarodne organizacije nosi v evropskem prostoru pomembno sporočilo o spoštovanju do hrane, izmenjavi izkušenj, spodbujanju tradicije skozi inovativnost talentiranih posameznikov, ohranjanju okolja in ne nazadnje razvijanju neskončne strasti do kulinaričnih poklicev. 

Glede na številne uspešno izvedene aktivnosti so na mednarodnem nivoju uvrščeni v sam vrh, v primerjavi z ostalimi evropskimi državami. V lanskem letu sta se slovenskemu združenju pridružila nova člana, v sodelovanju s partnerji so organizirali več kot 15 dogodkov, na katerih so gostili skupno več kot 1.500 ljudi – vse to, kljub zahtevni situaciji v času epidemije. V sklopu spodbujanja trajnostnih smernic je večina članov že pridobila okoljski certifikat Zeleni ključ in Slovenian Green Cuisine, ki utrjuje odlično sodelovanje združenja s Slovensko turistično organizacijo (STO). Okoljske sheme tudi formalno urejajo že vzpostavljene aktivnosti znotraj obratov članov za ohranjanje okolja in optimizacijo porabe sredstev ter stroškov, podpisali pa so tudi Zeleno zavezo za slovenski turizem, ki spodbuja k postopnemu izločanju plastike za enkratno uporabo.

Vzpostavili so številne projekte, med katerimi so tudi Vinske zgodbe, ki vsako leto prepletejo pripoved prvovrstnih vinarjev in 6 vrhunskih vin opremijo v ekskluziven paket. Izbor vin sledi cilju po čim boljši, celoviti predstavitvi Slovenije kot vinorodne dežele in izobraževanju širše javnosti. V naslednjem letu nadaljujejo z zastavljenimi načrti, med katerimi je tudi vseslovenski projekt na področju spodbujanja preudarne rabe in pitja vode iz pipe, ki ga razvijajo skupaj s Steklarno Hrastnik in drugimi partnerji. Projekt z izjemno plemenitim ciljem je pripravljen tudi za mednarodni format.

Marko Pavčnik

Marko Pavčnik

K razvoju JRE-Slovenije v prvi vrsti prispevajo člani združenja in mednarodna podpora, prav posebno mesto pa nosijo partnerji. “Nova KBM na inovativen način povezuje vse deležnike na trgu in podpira družbeno odgovorne projekte ter združenja, kot je JRE. Biti v najboljši družbi, ponujati najboljše kar lahko in vračati v okolje, je kombinacija vrednot, ki bi se jih morala velika podjetja zavedati,” je povedal John Denhof, predsednik uprave Nove KBM, ki je tudi Premium partnerica združenja.

Med partnerji JRE-Slovenija so še Miele Slovenija, Römerquelle (Coca-cola), Steklarna Hrastnik, Winterhalter Gastronom, Radgonske gorice, STO, eVino, Big Green Egg, FIDUCIA, Sistem-PRO, Ingrins in druge.

Člani JRE-Slovenija: Hiša Franko, Kobarid; Gostilna pri Lojzetu, Zemono; DAM boutique hotel & restaurant, Nova Gorica; Hiša Linhart, Radovljica (prej Vila Podvin); Restavracija Atelje, Ljubljana; Galerija okusov, Novo Celje; PAVUS – Grad Laško, Laško; Pikol Restaurant, Nova Gorica; Gostilna Mahorčič – Rvndictes, Rodik; Gostilna Rakar, Trebnje; Rizibizi, Portorož; Mama Marija, Skipass Hotel, Kranjska Gora; Restavracija MaK, Maribor; Grič, Horjul; Gostilna Repovž, Šentjanž; Ošterija Debeluh, Brežice; Špacapanova hiša, Komen; Danilo, restavracija in vinoteka; Gostilna Rajh, Bakovci.

Tags: , , , , , , ,