Kongres JRE v Belgiji nagradil chefa in someljeja gostilne Debeluh iz Brežic

Na 16. kongresu združenja vrhunskih gostincev JRE v Liègu je chef restavracije Debeluh iz Brežic Jure Tomič prejel mednarodno priznanje za gostinski servis. Nagrado, ki jo je sponzoriral lIlycaffè, je prejel za ”svoj talent, s katerim spremeni obrok v edinstveno dobrojedsko doživetje”. Iz utemeljitve nagrade: ”Jure Tomič je chef, ki pa je ves čas med svojimi gosti. Zato so takšne tudi njegove jedi, saj ne potrebujejo natakarske brigade, temveč le njihovega avtorja. Podeželska gostilna, v kateri je gostoljubje glavna začimba. Jure Tomič ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje, ceni svoje goste, ki jim ponuja le najboljše, toda na prijeten, vesel, sproščen, pristen in prijateljski način.”

jre kongres19 debeluh priznanje

Juretu Tomiču (v sredini, z bratom Gašperjem) je nagrado JRE podelil novi predsednik JRE Friedrich Lehmann (desno).

V Liègu se je več kot 300 vrhunski kuharjev iz 16 držav zbralo, da bi delili svojo neskončno strast do dobre hrane. Letos je imela Belgija čast gostiti in organizirati ta velik mednarodni dogodek. Poleg slovesnosti ob podelitvi JRE nagrad je program kongresa vključeval tudi tržnico, ključne govorce, kot sta Ernesto Iaccarino in Friedrich Lehmann, in gala večerjo. 

jure tomič jre nagrada

JRE – Jeunes Restaurateurs združuje mlade in ambiciozne kuharje in gostince. Vsaki dve leti nagrajuje člane, ki so se odlikovali na enem od naslednjih šestih področij: okus porekla, dediščina, podjetnost, servis, inovativnost in talent. Od Slovencev so bili letos za to nagrado nominirani še Gregor Vračko (Hiša Denk, talent), Uroš Fakuč (DAM restavracija, podjetnost), Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor, inovativnost), Uroš Štefelin (Vila Podvin, okus porekla), Tanja Pintarič (Gostilna Rajh, dediščina) Na kongresu JRE 2017 je Tomaž Kavčič prejel nagrado JRE za inovativnost, dve leti pred tem pa Ana Roš nagrado za talent.

Tags: , , , , , , , , ,