7. SladoLent, od 23. junija do 1. julija, na 25. Festivalu Lent, z 31 chefi in 29 vini, na promenadi mariborskega Lenta

Najdaljši degustacijski meni v najkrajšem času in za najnižjo ceno! Najboljši slovenski chefi pred vašimi očmi in posebej za vas. Ulična prehrana na vrhunski in kreativni način. Ko se lenta, se najboljše je. Začenja se SladoLent, ki bo ob Dravi na mariborskem Lentu ponovno zbral vrhunske slovenske chefe. Tokrat se jih bo sedmič na Festivalu Lent v devetih dneh predstavilo obiskovalcem kar 31! SladoLent je že zdavnaj prerasel okvirje festivala ulične prehrane in postal promenada vrhunske ustvarjalnosti slovenske kulinarike. To, kar najboljši slovenski chefi ponujajo na ”fine dining” način v svojih restavracijah, bodo na SladoLentu v živo ustvarjali v uličnih Gorenjevih kuhinjah in prezentirali na kartonskem ”porcelanu” DS Smith. Nikjer v devetih večerih ni mogoče obiskati, (osebno) spoznati in preizkusiti toliko chefov kot na SladoLentu! Od danes, 23. junija, do sobote, 1. julija.

Že prvi večer bo chefovski troboj ob Dravi okusno napet. Novi lastnih treh srčkov Šole okusov Grega Rozman  iz restavracija Lambergh na Gorenjskem bo ustvaril curry iz telečjega priželjca in pastinaka, primerno poletni vročini pa bo goste SladoLenta večerno ohladil še s paradižnikovim gazpachom.

Mariborske chefovske barve bo zastopal Kristjan Anderlič, ob pomoči svojih študentov VŠGT in restavracije Sedem.”When meat meets beet” so poimenovali tatar govedine in pečene rdeče pese, po katerem bodo posladkali z ”Blue & peachy”, breskvijo, rukolo in domačo skuto z gorgonzolo in lešniki.

Vedno bolj chefovsko in popularno slovensko kulinarično blogersko sceno bo na SladoLentu predstavljal Jure Brložnik. Na SladoLentu ne bo le Miza za štiri, temveč bo stoje in za veliko več (gostov). Jure bo pred njimi najprej rostbifu dodal mangov pire in drobnjakov biskvit, začinil s spicy čičeriko in hrustljavo okrasil s črno čipko, nato pa iz smreke ustvaril crème brûlée, ki mu bo dodal parfait zelenega jabolka in smrekovih vršičkov, gel jagode, čokolado in parfumirano akacijo.

Vino prvega večera SladoLenta je primerno otvoritvi – Isteničeva vrhunska penina Prestige Extra brut, 2011, le iz najboljših letnikov, iz chardonnaya za nežen, prefinjen karakter, in modrega pinota, za čudovito, čvrsto telo.

Bon za posamezno jed na SladoLentu še vedno stane le 3,5 evra, boni za vrhunska vina, ki jih bo kar 29 (dvajset slovenskih vinarjev), pa so po 2 in 3 evre.

Celoten program 7. SladoLenta je tukaj.

Tags: , , , , , , , , , ,