Tretji večer SladoLenta z ”najboljšim slovenskim vinom” in ”divjimi” chefi – David Vračko, Tomaž Bolka, Luka Gmajner in Marko Magajne

Katero je najboljše slovensko vino? Že SladoLent, ki ponuja kar 29 vrhunskih, je dokaz, da na to vprašanje ni odgovora. Toda Decanterjeve ocene so med najbolj cenjenimi na svetu in na njihovem ocenjevanju je za platinasto medaljo naziv ”Best Slovenian Wine” letos dobil šipon Seven numbers, letnik 2015, iz kleti Puklavec Family Wines. Nocoj je vino večera na SladoLentu!

Ljutomersko-ormoški šipon, polnega telesa, intenzivno aromatičen, z značilnim sortnim karakterjem in kompleksnim okusom, v katerem se prepletajo arome po belem cvetju, zeliščnih notah, citrusih in začimbah, bo s svežino, pikantnostjo in intenzivnim karakterjem spremljam divje kreacije kar štirih chefov.

V avstrijskem vodiču Gault-Millau najboljše ocenjeni slovenski chef (17,5 točk) David Vračko iz mariborske restavracije Mak (3 Vivi srčki) je kot ponavadi skrivnosten. Le kaj bo to, butterfly & piščančji miso chicken ter kislo mleko & jagoda & hren?!

Tomaž Bolka (Gostilna Krištof, Predoslje, 3 Vivi srčki) bo ponudil eko rižoto, s treviškim radičem, kapesantami, redukcijo rdečega vina z Bolkovim medom, zbrincem in peteršiljevo espumo. Za sladkanje bo SladoLenti opravičil ime in na Lent pripeljal najboljši mariborski, Ilichov, sladoled, skupaj z jagodami in pehtranom.

Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov, Novo Celje, 2 Vivi srčka) vabita na postrv po tržaško, z vsem klasičnim, krompirjem, peteršiljem, česnom, oljem in drobtinami, toda na neklasičen način. Savinjski planšar sta imenovala svojo govedino z redkvijo.

Foto zgodba sinočnjega drugega večera na SladoLentu je tukaj.

Tags: , , , , , , , , , , ,