Nocoj na chefovski promenadi ob Dravi: Mišo Krojsl, Gregor Jager, Sebastijan Jurjevec, Davorin Verlič, Boštjan Pavli in Marofov Chardonnay Kramarovci 2015
Piše: Uroš Mencinger
Nocoj na SladoLentu: ”Joj, kaj je že konec!?” Da ni konca (okusov), bodo poskrbeli ognjemet, kar štirje chefi – Boštjan Pavli je lani imel največji naval, mariborski chefi pa imajo vedno največ navijačev – in jutro desetega dne devetdnevne promenade vrhunskih chefov, vin in dobrojedcev!
Zadnji večer 8. SladoLenta
Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana) 2 srčka
- Kapesanta s črnimi nudli na korenčkovi kremi z marinirano kraljevo kozico, okisano redkvijo, ingverjevo peno, riževim čipsom in pesinim beljakom
- Goveja prsa pastrami v balzamični omaki z zavitkom iz čičerike, pečene paprike, rdeče čebule in sira stilton, pečena solata, paradižnikova marmelada
Mišo Krojsl (Rožmarin, Maribor) 1 srček in Gregor Jager (Gostilna Maribor) 1 srček
- Mišo Krojsl: ocvrt telečji priželjc na krompirjevi peni, miks žitaric in ribezov chutney
- Gregor Jager: esihflajš v kornetu s topinamburjem, tremi paprikami in ajdo
- Sebastijan Jurjevec: jabolčni tarte s citrusovo espumo
Davorin Verlič (City Terasa, Maribor) 1 srček
- Jadranska hobotnica, krompir, ghee, kostni mozeg, pohorske lisičke, drobnjak, jastog v sifonu
- Bezeg, jagode, pečena smetana, bela čokolada, črna kava
Vino večera
Marof: Chardonnay Kramarovci 2015, suho, Prekmurje
Ekološki terroir starega vinograda iz Kramarovcev. Maceracija, spontano vrenje, zorenje v velikem sodu. Vino za uživanje in staranje.
Z vinskega lista
Vino Gaube: Zeleni silvanec, 2017, suho, Štajerska Slovenija
Skladnost kisline in majhnega ostanka sladkorja v zrelem in polnem.
Pucer z vrha: Malvazija, 2015, magnum, suho, Slovenska Istra
Kakor sonce greje srca, z okusom po breskvah in marelicah, eleganca iznad Dragonje.
Sinoči na SladoLentu
-
Osmi večer
Chefovska promenada ob Dravi!
osmi večer
od
Avtor slike: UME
-
Gasilska
Napolnili in navdušili so SladoLent: chefi Tomaž Kavčič, Gašper Čarman in Jure Brložnik z ekipami
sladolent8 mizaza4 zemono danilo skupinska
od
Avtor slike: UME
-
Rogljiček
Spekel ga je na žaru, obložil, nato pa povil kot dojenčka … Chef Tomaž Kavčič je glavni šarmer SladoLenta, že osem let.
sladolent8 kavčič rogljicek
od
Avtor slike: UME
-
Roštilj
Ekipa Gostilne pri Lojzetu je odojka pekla na žaru, rogljičke v pečici, rezultat pa je obesila na drevo. Vsem je bilo všeč, od malih do velikih.
sladolent8 gostje otrok
od
Avtor slike: UME
-
Odojek
Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono) 4 srčki
Rogljiček z izkoščičenim odojkom v družbi gorčice, janeža, rdečega vina in majoneze iz oljčnega olja
sladolent8 kavčič odojek
od
Avtor slike: UME
-
Branje
Ko je bil škrnicelj prazen, pa je ostalo še branje o eni najboljših gostiln na Slovenskem.
sladolent8 kavčič rogljiček
od
Avtor slike: UME
-
Jota
Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono) 4 srčki
Repa tropinovka + vipavska klobasa = jota!
sladolent8 kavčič jota
od
Avtor slike: UME
-
Danilo
Gašper Čarman in Tomaž Krajnc
sladolent8 čarman ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Postrv
Gašper Čarman (Danilo gostilna&vinoteka, Reteče) 3 srčki
Rdeča pesa, marinirana postrv, hren
sladolent8 danilo postrv pesa
od
Avtor slike: UME
-
Sorbet
Gašper Čarman (Danilo gostilna&vinoteka, Reteče) 3 srčki
Moscow mule, trenutno najbolj trendovski koktel (vodka, ingverjevo pivo, limetin sok) je Gašper Čarman, eden najboljših slovenskih someljejev, spremenil v alkoholno-zeliščni sorbet.
sladolent8 danilo moscow mule
od
Avtor slike: UME
-
Miza za 4
Ekipa Mize za štiri, Maja Miška (levo) in Jure Brložnik (desno); pomagali sta jima Tinca Vomer (druga z leve) in Tina Delalut Smrtnik
sladolent8 mizaza4 ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Smoki
Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor) 2 srčka
Smoki bedrca: piščančje bedro v smokijevih drobtinah, grahova krema, jus perutničk, okisana zelenjava, čilijevo olje
sladolent8 mizaza4 smoki bedrca
od
Avtor slike: UME
-
Miške
Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor) 2 srčka
Moje miške: miške s kislo smetano v kristalnem sladkorju s cimetom, kakavov drobljenec, čokoladni mousse, malina z rdečo peso, poljubčki posušenih cvetov
sladolent8 mizaza4 miške
od
Avtor slike: UME
-
Rebula Cru Selection, Marjan Simčič
Vino večera: Marjan Simčič, Rebula Cru Selection 2016, suho, Goriška Brda
Intenziven vonj, popečen kruh, začimbe, suho sadje, lešniki, jabolka, med. Okus mineralen in kremast. Vino z rustikalno noto, vendar elegantno. Govori Marjanovo grozdje!
Valerija Simčič (desno) in chefinja SladoLenta Violeta Mencinger
sladolent8 valerija simčič rebula
od
Avtor slike: UME
-
Čakanje
Gneča,
osmi gneča
od
Avtor slike: UME
-
od
Avtor slike: UME
-
splača
zadovoljstvo!
osmi večer
od
Avtor slike: UME
-
Vino
Kozarec vina, prosim!
osmi gneča vina
od
Avtor slike: UME
Tags:
2018,
boštjan pavli,
chardonnay,
chef,
city terasa,
davorin verlič,
drava,
festival,
festival lent,
gregor jager,
harfa,
lent,
maribor,
marof,
mišo krojsl,
restavracija,
rožmarin,
sladolent,
street food,
ulična hrana