Ko boste odpotovali na peto italijanskega škornja, vam bodo prišli prav zapiski kulinaričnega kritika. Apulija, kulinarična dežela.
Potepava se: Violeta & Uroš Mencinger

Bros, timbale, divja raca
Apulija je daleč, a do italijanskega juga se da iz Slovenija pripeljati tudi z avtom. Nekaj kapučinov in ena pašta, če le ne zamudiš delovnega časa, saj Italijani so pri tem striktni, in z dovolj zgodnjim domačim zajtrkom si že na večerji na peti italijanskega škornja. Turacciolo na glavnem trgu Andrie je vinska gostilna z regionalno kuhinjo in moderno domišljijo. Matteo Santoiemma je majhen vinar v Gioia del Colle, ker pa je tako srčen, so njegova naravna vina velika. Pri Ottaviu v Monopoliju je oštir Ignazio Alo zaljubljen v slovenska sonaravna vina, njegovi gostje, med katerimi je ob apulijskih vinskih upornežih vedno tudi kak slovenski vinar z naše ali italijanske strani, pa v njegove sonaravne morske jedi. Sredi Barija so se v tratoriji Al Sorso Preferito rodili legendarni morilski špageti, ki jih kuhajo brez vode. Bros’ je vrhunska restavracija, v kateri Floriano Pellegrino in Isabella Potì navdušujeta s svojo ustvarjalnost in domišljijo … Gremo v Apulijo? Nadaljevanje zapiskov kulinaričneka kritika je tukaj:
Tags: dopust, italija, italijanska hrana, potovanje, tujina
