Ponovno obiskano: gostilna Krištof je dokaz, da domače ne izključuje vrhunskega, temveč, da je možno tudi obratno – da si lahko še vedno domač, četudi imaš kar 3 srčke!

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Krištof je domača gostilna, toda z vrhunsko ponudbo! V njej se pisano prepletajo, družijo in dopolnjujejo raznolikosti in zgodbe pod novo streho. Na terasi so skupaj žejni in lačni, na tabli pred vrati so vsi današnji gostje, na vrtu zobajo skupaj muce, psička in kokoši, za štamtišem razpredajo ob pivu in šampanjcu, v jedilnici se družijo golaževi ter chefovi gostje. Ni čudno, da si brata delita dneve v tednu, gostilna pa ima še Gozdno vilo, Gostilno za dva, Nežkino hišo, Shrambo in večerjo na zajli.

krištof vhod1

Kar trije srčki za domačo gostilno? Saj tudi štirje niso v tako stari gostilni, ki ustvarja ”prihodnost z vrnitvijo h koreninam in naravi”, njena filozofija pa temelji ”na sezonsko svežih, predvsem lokalnih sestavinah, v kombinaciji z izbranimi vini”, nedosegljivi!

Tako domača gostilna, kljub trem srčkom? Tako se v Krištofu pravilno začudi! Saj je ”lažje” skuhati za tri srčke, kot pa biti tako pristno domač.

To pa je tudi edina težava v zvezi s Krištofom. V vse druge domače gostilne gremo zato, ker vemo, kaj bomo v njih jedli, in nam je zato v njih tako udobno. V Krištofu pa si vedno obljubim, da bom naslednjič le njegove bio vampe ali pa le Krišljevo solčavsko jagnjetino v obari, a me potem radovednost vedno premami, da se mu spet prepustim.

Rad Dobrojem priporoča:
Čeprav je Krištof hkrati domača, celo vaška, in vrhunska gostilna, je strah, da ”navadni” ne bi znali jesti, elitni pa ne bi hoteli, odveč. Tukaj se dobrodošle počutijo vsi, ker imajo kaj izbrati, kje sesti, koliko si privoščiti in zakaj še priti. Zaradi Krištofovih zgodb med gosti niso le lačni in žejni, temveč tudi radovedni, zaradi Krištofovih ”niš” pa so tudi vegani, ekološko zavedni in celo slepi.

krištof jedilni list miza1

Ocena – 3 srčki:
Odobrovóljijo in poskrbijo za nasmeh pri Krištofu že gostoljubje, domačnost, ambient in Krištofove zgodbe. Ko radodarnosti, ki je pri kruhu polna pisanih barv, v belem pogrinjku vonjav in v pozdravu iz kuhinje idej, sledijo znane jedi, sestavine, pridelovalci in vinarji, Krištof ni le dokaz, da domače ne izključuje vrhunskega, temveč, da je možno tudi obratno – da si lahko še vedno domač, četudi imaš kar 3 srčke!

 

Gostilna Krištof

 

Tags: , , , , , , , , , ,