Preverili smo TaBar, v katerem se Jakob Pintar pripravlja na prestižno svetovno tekmovanje mladih chefov San Pellegrino – Tabarsi so predobri, da bi bili tapasi

Chef Jakob Pintar je odpiral kartonske škatle in dirigiral svoji 12-članski brigadi, ki je njegove jedi skrbno zlagala na nove TaBarjeve krožnike. Toda, če ne bi med mizami veselo razlagal: ”Pravkar smo jih dobili,” njegovi gostje tega sploh ne bi opazili, saj so bili preveč zatopljeni v tisto, kar je bilo – na (novih) krožnikih! S tem pa so tudi najboljše pohvalili Pintarjeve ”tapase”, ki ustvarjalno in izvedbeno segajo tudi čez pintxose, če omenimo še baskovsko in boljšo inačico španskih prigrizkov v vinskih barih. 

tabar19 ozimica3Tabarsi so predobri, da bi bili tapasi! To ni za zobotrebce, to je za dobrojedce! Pintarjeve jedi pod lipo na Ribjem trgu so trenutno največja ljubljanska kulinarična specialiteta! Avtorski prigrizki v TaBaru se ob spremljavi najboljše ponudbe prav tako avtorskih slovenskih in zamejskih vin (na kozarec) v Ljubljani sestavijo v drugi vrsti najbolj množično-kulinarične obale ”najlepšega mesta na svetu” v prvovrstno dobrojedsko izkušnjo. To je hkrati svetovljanstvo dunajskega Mestnega parka in prefinjenost najboljšega avstrijskega chefa, pri katerem se je Pintar (v Steirerecku) učil (še v Robuchonovem pariškem L’atelier-u in Ramsayevi londonski Maze), ter naravno bogastvo Medvedovega grabna in mladostna razigrana ustvarjalnost Griča, kamor se je Pintar priženil.

tabar19 noj2Rad Dobrojem priporoča: Jakob Pintar je španske prigrizke dvignil na nivo vrhunske slovenske avtorske kuhinje. Zato je za popolni užitek ob kovinskih mizah na prostem in dvosedih pred vitrino z ozimnico potrebna koncentracija, ki ne dovoli hitenja, površnosti in motečih vplivov. Za mizo, torej, enako kot v kuhinji. Grižljaji so ”neresni”, toda kuhinja je resna.

TaBar

Tags: , , , , , , , ,