Ocenili smo gostišče Draga iz Drage nad Begunjami – Divjačinski paprikaš in 3 D streljanje z lokom

Tam so razvaline mogočnega gradu Kamen. Tam lahko pustite avto in nadaljujete peš na ducat najlepših gorenjskih gora in planin. Tam zgoraj se krave same pasejo, zato se jim umaknite s ceste, ko gredo zvečer domov spat. Tam lahko streljate z lokom na 3 D tarče, nabirate gobe s pleteno košaro, prespite sredi gozda s pogledom na vršace. Ali pa tja gor le pobegnete iz Begunj. V vsakem primeru boste dan lepo preživeli in ne boste ostali lačni!

gostišče draga terasa1

Planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah. Jedilnica je v paviljonu, pohodniki so pri šanku, jurčki so v kisu, chef pa je v kuhinji. Slednje je najbolj pomembno, saj Draga je v hribu in skrita za gradom, zato sem nihče ne pride le na deci, temveč vsi na ”tradicionalno slovensko hrano”.

draga19 paprikaš divjega prašiča idrijki žlikrofi1

Seveda pa srček ni zato, ker bi bilo tako kot povsod! Draga ponuja klasiko na svoj način, iz samooskrbe in z lokalnih kmetij, z divjačino v golažu in divjo svinjo v paprikašu, z medom iz Drage, Likozarjevo solato in Tininim ajvarjem, z ocvirki na ajdovih krapih, jurčki na sirovih štrukljih in s postrvjo iz potoka v pečici. Gostišče Draga je domača gostilna, v katero prideš lačen, zato je suha klobasa vedno v zaseki, iz nje pa greš sit, zato (ker) je šmorn cesarski.

Rad Dobrojem priporoča: ”Ob divjačini, postrvih, lokih, okusih Slovenije in Radol’ce so hišna specialiteta tudi ocvrti žabji kraki.”

Ocena 1 srček: Draga se trudi, z loki, prenočišči, pohodniki, kmetijo, porokami, dogodki, pozdravom iz kuhinje, vinsko spremljavo, vloženo zelenjavo in žabjimi kraki, in muči, saj sem cesta nikogar ne pripelje slučajno, zato je potrebno zdržati zgolj s tradicionalnimi slovenskimi jedmi po okusu Radol’ce, ne da bi zraven ponudil še netradicionalno klasiko. Srček je, torej, tudi za hrabrost.

 

Gostišče Draga

 

Tags: , , , , , , , ,