Ocenjujemo: nova restavracija v prenovljenem Triglavu v Stari Fužini Okusom Bohinja dodaja sodobno kulinarično-vinsko dimenzijo

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Blejska ekipa je zamenjala le jezero, zato ima zdaj najlepši pogled na Bohinjsko. Seže čez travnike in polja, tako da je v apart hotelu Triglav v Stari Fužini vedno ravno prav. Ko je Janez še v zgodnjih meglicah, so gostje že na balkonu, kjer se vidi vse, od Julijcev do Karavank, ko je jezero še v tihoti, pa že na zajtrku spoznavajo Okuse Bohinja z okoliških kmetij. Ko je okrog jezera živ-žav, so na terasi Triglava za kosilo štirje hodi, ko na planšarskih kmetijah ni več mleka, je v Triglavu tudi dobro založena vinoteka s priznanim someljejem, in ko je za planinci, pohodniki, kolesarji, izletniki in dopustniki že naporen dan, se v Triglavu prijetno šele začne.

triglav bohinj lounge1

Restavracija Triglav je v srčiki turističnega bisera, a ravno prav tudi skrita, da v njo ne vodijo kričeči napisi in ne vozijo polni avtobusi. Kravji bal je na drugi strani jezera, na tej pa je nadebudni chef, ki k divjačinski pašteti ponuja pomarančni čatni z zelenjavo, jezersko postrv zlaga v trojko tekstur in oblik, vijolično polnjeno hišno testenino potopi v sezonsko-dnevno juho, zajčku nameni njoke iz bohinjske skute, bohinjskemu govedu pa čebulno marmelado in sous-chefovo omako.

triglav bohinj chef luka1

Rad Dobrojem priporoča: ”Ker je na Bledu preveč ljudi in premalo dobrih gostiln, se okrog Bohinja že boljše, za kar je kriv tudi bohinjski Triglav, ker si je upal bolj znano jezero zamenjati za lepše!”

Ocena – 1 srček: Nova restavracija v prenovljenem apart hotelu Triglav v Stari Fužini Okusom Bohinja dodaja sodobno kulinarično-vinsko dimenzijo in z njo še en srček. Chef Luka Zagorc (desno) domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem. Vodja Damir Salkič dodaja dolgoletne gostinske izkušnje in someljejsko znanje. Ravno prav in dovolj, ob pomoči mlade in ambiciozne ekipe, v restavraciji in apart hotelu, da niso turisti ob lepotah narave v turističnem kraju lačni kulinaričnih lepot, lokalci ne siti turističnih menijev in da je Bohinj tudi izven sezone zanimiv.

 

Restavracija Triglav

 

 • Bohinjsko jezero

  Blejska ekipa je zamenjala le jezero, zato ima zdaj najlepši pogled na Bohinjsko. Ker je ravno prav blizu, da se lepo vidi čez travnike in polja, in daleč, da je Kravji bal onstran v Ukancu.

  triglav bohinj pogled
  od
  Avtor slike: UME
 • Apart hotel

  Ko je Janez (Krstnik) ob jezeru še v zgodnjih meglicah, so gostje v apart hotelu Triglav v Stari Fužini že na balkonu, kjer se vidi vse, od Julijcev do Karavank; ko je jezero še v tihoti, pa že na zajtrku spoznavajo Okuse Bohinja z okoliških kmetij.

  triglav bohinj apart hotel
  od
  Avtor slike: UME
 • Restavracija

  Restavracija Triglav je v srčiki turističnega bisera, a ravno prav tudi skrita, da v njo ne vodijo kričeči napisi in ne vozijo polni avtobusi.

  triglav bohinj zunaj
  od
 • Terasa

  Ko je okrog jezera živ-žav, so na terasi Triglava za kosilo štirje hodi, ko na planšarskih kmetijah ni več mleka, je v Triglavu tudi dobro založena vinoteka s priznanim someljejem Damirjem Salkičem, in ko je za planinci, pohodniki, kolesarji, izletniki in dopustniki že naporen dan, se na Triglavovi terasi šele prižgejo sveče.

  triglav bohinj jedilnica terasa
  od
  Avtor slike: UME
 • Chef

  Nadebudni chef Luka Zagorc k divjačinski pašteti ponudi pomarančni čatni z zelenjavo, jezersko postrv zloži v trojko tekstur in oblik, vijolično polnjeno hišno testenino potopi v sezonsko-dnevno juho, zajčku nameni njoke iz bohinjske skute, bohinjskemu govedu pa čebulno marmelado in sous-chefovo omako.

  triglav bohinj chef luka
  od
  Avtor slike: UME
 • Vodja

  Damir Salkič je dolgoletno gostinsko prekaljen, zato je hrabro zagrabil priložnost v Bohinju, ko je kriptovalutni milijonar obnovil starofužinski Triglav.

  triglav bohinj damir salkič
  od
  Avtor slike: UME
 • Jedilni list

  Hitra obnova apart hotela je ravno še ujela sezono, ki se ji je nova bohinjska restavracija prilagodila s sproščeno-fino-sodobno interpretacijo Okusov Bohinja.

  triglav bohinj jedilni list miza
  od
  Avtor slike: UME
 • Vinska ponudba

  Tujcem je všeč, ker se lahko prepustijo (glavnemu) someljeju, ki jih najprej v vinoteki pouči o slovenskih vinskih deželah, njihovih vrhunskih vinarjih in vinih, potem pa na večerji še o njihovem ujemanju s slovenskimi jedmi.

  Za aperitiv Frelihova rose klasična penina, k trisu postrvi Ščurkova klasična rebula, 2018 in k divjačinski pašteti neklasični sivi pinot Special, 2017, rezultat sodelovanja med briškim vinarjem (Aleš Jakončič) in blejskim vinskim ljubiteljem (Gašper Špec). K topinamburju v juhi sauvignonasse v Dolanu, 2016, Iaquin, k zajčku nagajivi Sutor white, 2015. H gorenjski postrvi štajerski šipon Iglič, 2016, Avstrijca Grossa, k izbranemu bohinjskemu govedu pa Selekcija cabernet sauvignon, 2012, Mavrič, iz Brd.

  triglav vino
  od
  Avtor slike: UME
 • Jedilnica

  Iz biljardnice je nastala vinoteka, iz dovoza v stari Triglav pa nova terasa, ki vidi vse do jezera. Novi časi.

  triglav bohinj jedilnica miza
  od
  Avtor slike: UME
 • Pogrinjek

  Domača skuta z bučnim oljem, korenčkovo olje, maslo s sušenimi paradižniki; domači beli kruh in ajdov z orehi, Bučinelovo oljčno olje.

  triglav bohinj kruh pogrinjek
  od
  Avtor slike: UME
 • Tris postrvi

  Namaz iz postrvi, Zupanova (ribogojnica v bohinjski vasi Nomenj) toplo dimljena postrv, karpačo postrvi na mariniranem koromaču, Zupanov postrvji kaviar, peteršiljevo olje, mikro zelenje, fino obrezane bučke in redkvice. V Bohinju vsi ponujajo postrvi, zato Triglav ponudi vse iz postrvi.

  triglav bohinj postrvji tris
  od
  Avtor slike: UME
 • Divjačinska pašteta

  Divjačinska pašteta, domači grisini, domači čatni iz pomaranče, paradižnika in čilija, borovničev žele, sveže maline in borovnice. Ne le likovna nadgradnja ”klasike”, do srčka pomaga tudi čatni, ki najavlja, da Triglav želi/obeta še več.

  triglav bohinj divjačinska pašteta
  od
  Avtor slike: UME
 • Topinamburjeva juha

  Ker brez goveje juhe ne gre, je dnevna bolj ambiciozna. Jogurt, hišna testenina, polnjena z vijoličnim krompirjem, korenčkovo olje in topinamburjev čips pred gostom prekrije topinamburjeva kremna juha.

  triglav bohinj topinamburjeva juha
  od
  Avtor slike: UME
 • Zajčji ragu

  Njoki z  zajčjim ragujem. Borovničeva marmelada je začimba, ki jo gladijo sveže maline, prijetno presenetijo tudi koriandrova zrna v raguju.

  triglav bohinj njoki z zajčjim ragujem
  od
  Avtor slike: UME
 • Jezerska postrv

  File Zupanove postrvi je na vseh bohinjskih jedilnikih, a ne z zeleno lečo z grahom in krompirjevo espumo s česnom. Da je drugače, ve tudi zelenjava, ki je premišljeno narezana in nežno skuhana (bučke, korenje, redkvica).

  triglav bohinj postrv
  od
  Avtor slike: UME
 • Bohinjsko govedo

  Ramstek bohinjskega goveda s čebulno marmelado, korenčkovim pirejem, zelenjavo, pečenim krompirjem in vinsko omako ladijskega (sous)chefa, ki je iz ”klasičnega” steaka naredila jed večera. Triglav turiste in izletnike po celodnevnih ”naporih” zaradi toliko lepot zvečer pusti v območju udobja in ugodja, a se potrudi, da ga še polepša.

  triglav bohinj goveji hrbet
  od
  Avtor slike: UME
 • Čokoladni mousse

  Ker je novi Triglav ”padel” neposredno v sezono, za vse še ni bilo časa; ko bo, bo tudi sladko bolj ambiciozno. Čeprav je že zdaj ob všečnem čokoladnem moussu, biskvitnem drobljencu in malinovem sorbetu tudi pomarančni ragu s kumkvatom, ki posladka s svojo prijetno grenkobo.

  triglav bohinj čokoladni mousse
  od
  Avtor slike: UME
 • Cheesecake

  Tudi ”uvoženi” cheescake (dandanes) mora biti. A ta z borovnicami je naš, oziroma od bohinjske slaščičarke.

  triglav bohinj cheesecake
  od
  Avtor slike: UME
 • Ocena: 1 srček

  Nova restavracija v prenovljenem apart hotelu Triglav v Stari Fužini Okusom Bohinja dodaja sodobno kulinarično-vinsko dimenzijo. Chef Luka Zagorc (desno) domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem. Vodja Damir Salkič dodaja dolgoletne gostinske izkušnje in someljejsko znanje. Ravno prav in dovolj, ob pomoči mlade in ambiciozne ekipe, v restavraciji in apart hotelu, da niso turisti ob lepotah narave v turističnem kraju lačni kulinaričnih lepot, lokalci ne siti turističnih menijev in da je Bohinj tudi izven sezone zanimiv.

  triglav bohinj damir salkič chef luka zagorc
  od
  Avtor slike: UME
Tags: , , , , , ,