Ocenjujemo: nova restavracija v prenovljenem Triglavu v Stari Fužini Okusom Bohinja dodaja sodobno kulinarično-vinsko dimenzijo

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Blejska ekipa je zamenjala le jezero, zato ima zdaj najlepši pogled na Bohinjsko. Seže čez travnike in polja, tako da je v apart hotelu Triglav v Stari Fužini vedno ravno prav. Ko je Janez še v zgodnjih meglicah, so gostje že na balkonu, kjer se vidi vse, od Julijcev do Karavank, ko je jezero še v tihoti, pa že na zajtrku spoznavajo Okuse Bohinja z okoliških kmetij. Ko je okrog jezera živ-žav, so na terasi Triglava za kosilo štirje hodi, ko na planšarskih kmetijah ni več mleka, je v Triglavu tudi dobro založena vinoteka s priznanim someljejem, in ko je za planinci, pohodniki, kolesarji, izletniki in dopustniki že naporen dan, se v Triglavu prijetno šele začne.

triglav bohinj lounge1

Restavracija Triglav je v srčiki turističnega bisera, a ravno prav tudi skrita, da v njo ne vodijo kričeči napisi in ne vozijo polni avtobusi. Kravji bal je na drugi strani jezera, na tej pa je nadebudni chef, ki k divjačinski pašteti ponuja pomarančni čatni z zelenjavo, jezersko postrv zlaga v trojko tekstur in oblik, vijolično polnjeno hišno testenino potopi v sezonsko-dnevno juho, zajčku nameni njoke iz bohinjske skute, bohinjskemu govedu pa čebulno marmelado in sous-chefovo omako.

triglav bohinj chef luka1

Rad Dobrojem priporoča: ”Ker je na Bledu preveč ljudi in premalo dobrih gostiln, se okrog Bohinja že boljše, za kar je kriv tudi bohinjski Triglav, ker si je upal bolj znano jezero zamenjati za lepše!”

Ocena – 1 srček: Nova restavracija v prenovljenem apart hotelu Triglav v Stari Fužini Okusom Bohinja dodaja sodobno kulinarično-vinsko dimenzijo in z njo še en srček. Chef Luka Zagorc (desno) domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem. Vodja Damir Salkič dodaja dolgoletne gostinske izkušnje in someljejsko znanje. Ravno prav in dovolj, ob pomoči mlade in ambiciozne ekipe, v restavraciji in apart hotelu, da niso turisti ob lepotah narave v turističnem kraju lačni kulinaričnih lepot, lokalci ne siti turističnih menijev in da je Bohinj tudi izven sezone zanimiv.

 

Restavracija Triglav

 

Tags: , , , , , ,