Od pristnih tradicionalnih jedi do visoke mednarodne kulinarike. Od Piranskega zaliva, pa vse do Prekmurja. Od danes, pa vse do prihodnje nedelje, 22. oktobra. Vrhunski slovenski chefi in chefinje vabijo na avtorske jesenske jedi, polne lokalnih dobrot in ustvarjalnosti.

Z današnjim petkom je 97 sodelujočih restavracij po vsej Sloveniji odprlo vrata desettisočim dobrojedkam in dobrojedcem, ki bodo v prihodnjih desetih dneh okušali vrhunce letošnje kulinarične jeseni. Mojstrski domači chefi in chefinje bodo postregli s sezonsko in lokalno navdahnjenimi degustacijskimi meniji po enotni ceni 17 evrov.

Zanimanje za akcijo, ki že peto leto združuje in razvaja kulinarične navdušence širom Slovenije, je bilo ponovno izjemno – tako na strani gostincev kot gostov. O prvem priča visoko število odličnih restavracij, ki so se ponovno odzvale vabilu k sodelovanju; o slednjem pa množično navdušenje na družbenih omrežjih in hitro zapolnjevanje razpoložljivih kapacitet. Samo na prvi dan rezervacij si je mizo v sodelujočih restavracijah zagotovilo več kot 5000 gostov. Nekatere izmed sodelujočih restavracij so že zapolnile vsa prosta mesta, a pri večini se še lahko ujame katera izmed zadnjih razpoložljivih miz.

Vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih in izboru menijev so dostopne na spletni strani Tedna restavracij: www.tedenrestavracij.si.

Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij:
”Potrebno bo še naprej odkrivati. Odkrivati tiste gostilne in restavracije, ki (še) niso najbolj znane, ki (še) nimajo največ srčkov, ki niso iz Ljubljane, ki pa se že zelo trudijo, ki že znajo in ki tudi ponujajo vrhunsko kulinarično izkušnjo. Zato jih v Tednu restavracij ni le deset, temveč 97! Ker je Teden restavracij namenjen odkrivanju in izkušanju novega.”

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,