Še več pomladi na krožnikih Tedna restavracij in še boljša vina za spremljavo posebnim menijem po 19 evrov v 105 vrhunskih slovenskih gostilnah in restavracijah – Začetek sprejemanja rezervacija 15. marca

Pomladni Teden restavracij bo letos še bolj spomladanski kot doslej. Dva tedna poznejši termin pomeni toliko daljše prebujanje narave, ki se bo oddolžila z več svežimi, mladimi, spomladanskimi živili z vrtov, travnikov in iz gozdov na krožnikih več kot sto slovenskih gostiln in restavracij. Chefovski meniji Tedna restavracij bodo tako še bolj brsteči, gostje pa zaradi tega še bolj zadovoljni.

Teden restavracij, najbolj množična slovenska kulinarična akcija, ki jo je lani obiskalo več kot 90 tisoč gostov, letos ”napada” novi rekord, skupno sto tisoč gostov. Formula je znana in uveljavljena, poseben meni z najmanj tremi hodi po ”letni” ceni, ki je, torej, letos 19 evrov. Poudarek letošnjih akcij Tedna restavracij, spomladanske in jesenske, bo vinska spremljava k menijem. Chefi, ki bodo pri pripravi menijev upoštevali vse dosedanje poudarke – 2015: lokalno in ustvarjalno; 2016: ne le dobro, tudi lepo; 2017: prijazno do narave; 2018: pozdrav iz kuhinje – bodo tako ob naravi, ki jim bo zaradi poznejšega termina TR namenila večjo izbiro sestavin, imeli tudi pomoč svojih vinskih svetovalcev. Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij: ”Naloga someljejev pa ne bo le izbrati primernih vin k hrani, temveč ta vina gostom tudi primerno postreči. Spoznajmo, s pomočjo tedna restavracij, odlične slovenske vinarje in njihova vina ter dvignimo kulturo pitja pri nas, za kar se moramo potruditi vsi, tako gostinci kot gostje.”

Spomladanski Teden restavracij 2019 bo trajal od 29. marca do 7. aprila. Sprejemanje rezervacij se začne 15. marca, ko bodo na spletni strani www.tedenrestavracij.si objavljeni vsi meniji in drugi potrebni podatki za izbiro in rezervacijo.

Pojdite v času Tedna restavracij na izlet. Spoznajte v času Tedna restavracij, kako velika in lepa je Slovenija! Odkrivajte s pomočjo Tedna restavracij nove restavracije in gostilne, sveže in spomladanske okuse, posebne in vedno boljše chefovske menije!

Veliko uspeha pri izbiri!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,