Vedno bolj razpršeno zanimanje gostov za Teden restavracij – Akcija, ki vabi na kulinarično potovanje po vsej Sloveniji, v vseh 100 sodelujočih gostiln in restavracij

Piše: Uroš Mencinger

 

Že prvi trije dnevi sprejemanja rezervacij so potrdili, da se bo 12. oktobra začel najbolj množičen Teden restavracij doslej! Samo v treh dneh ste v stotih slovenskih gostilnah in restavracijah, z organizacijske strani izbranih na osnovi kakovosti in srčkov, z vaše strani pa na osnovi na spletni strani www.tedenrestavracij.si razpisanih menijev za 18 evrov, rezervirali skupno več kot 20.000 terminov.

Slaba stran tako velikega zanimanja za vrhunsko slovensko kulinariko je, da ste bili nekateri prepozni … Nekaj gostiln in rezervacij je že polnih. Nekaj slabe volje je bilo predvsem tam, kjer restavracije Tednu restavracij niso namenile vseh svojih razpoložljivih mest. Toda, do tega imajo pravico! Vsaka sodelujoča gostilna se sama odloči, koliko gostov bo sprejela. Gostje pa se zato sami odločite, katero boste izbrali.

Dobra stran velikega zanimanja za Teden restavracij je zato veliko večja … Na voljo je kar 100 gostiln in restavracij. V večini so namenili Tednu restavracij maksimalno število sedežev in terminov. In v čisto vseh se bodo med 12. in 21. oktobrov maksimalno trudili za vaše zadovoljstvo.

Teden restavracij je zato priložnost za raziskovanje, odkrivanje, izlet, kulinarično potovanje. Seveda, vedno so prve dni začetka sprejemanja rezervacij najbolj na udaru restavracije iz Ljubljane. Toda po sedmih letih to jesen že prvi dnevi izbiranja in rezerviranja dokazujejo, da ste gostje vedno večji kulinarični strokovnjaki. Rezervirate pravočasno. Rezervirate po vsej Sloveniji (ne le v Ljubljani!). Rezervirate glede na razpisane menije. Rezervirate, ko se na spletni strani Tedna rezervacij temeljite informirate. Rezervirate, ker boste to jesen (spet) kulinarično odkrivali, raziskovali, potovali, uživali!

Obisk na spletni strani je neverjeten. Pri Hitrost.com so nam odprli vse ”ventile” in maksimalno povečali zmogljivost ter pretočnost. Prvi dan je bilo sicer nekaj čakanja, toda spletna stran je zdržala. In prav iz teh podatkov (o obisku) se je lepo videlo, kako vas ne zanima le ”prvih” deset, temveč vseh sto. Med 12. in 21. oktobrom zastoji ne bodo na avtocestnem križu, temveč na regionalnih cestah, ki vodijo do odličnih slovenskih podeželskih gostiln in restavracij.

Vozite previdno! Poskrbite za šoferja, ki se bo zato odpovedal vinski spremljavi. Ne pozabite, kje vse ste (že) rezervirali. In, brez skrbi, dovolj je še gostiln, restavracij, mest, terminov in menijev, ki vas pričakujejo na jesenskem Tednu restavracij. Rezervirajte, tukaj!

Galerija okusov - Meni TR, dodatna ponudba, 3 x polenta, kisla smetana, ocvirki, drobnjak in gamberi

TR2018, jesen: gamberi, motovilec, toast, črni oreh, sir

Tags: , , , , , , , , , , ,