V Šoli okusov delamo domačo pašto trikrat, štirikrat letno, torej samo za velike praznike. Zato, ker je bistvo dobre domače chefovske kuhe tudi v tem, da vemo, kaj se splača doma in kaj ter kje je dobro kupiti. Seveda se izogibamo množični proizvodnji in gotovim jedem. A tudi doma ne kuhamo le za danes in vse le sveže. Vlagamo, vkuhavamo, zamrzujemo, sušimo, dimimo in polnimo, pozimi še posebej, ozimnico. A vsega se doma ne da in ne splača. Še posebej pri testeninah. Še posebej pri polnjenih in svežih. Tako voljno zamesiti, tako enakomerno zvaljati, tako lepo napolniti in zviti, za to je potrebna dolgoletna praksa, ne le dobra volja. Zato smo vedno na preži, saj ne kupujemo s polic, ki se jim ne vidi konca in ki so prve ter vsem na očeh.

Ko smo na Tavčarjevi v Ljubljani v Dobrotah kupili z rikoto polnjene testenine v obliki bonbonov, je bilo potrebno le še paradižnike drobno narezati in v ponvi ogreti najbolj nedolžno olivno olje. Omaka je hitra, a vseeno gostljata, testenine pa so skuhane medtem ko naribate tudi tam kupljeni parmezan.

Še več testenin za člane Šole okusov:
Rezanci s paradižniki, kozicami in porom
Peresniki s koromačem in lešniki
Paradižnikova omaka s klobaso
Najbolj preprosti najboljši špageti

Tags: , , , , ,