Quesadillas je mehiška pizza s sirom, ki jo lahko obložite po svoje

Od zadnjega ”brez recepta” je v hladilniku ostalo še nekaj koruznih tortilj in porovih kalčkov – tukaj. Od marčne gostije – tukaj – je ostalo še nekaj grahovega humusa – tukaj. Od zadnjega piknika, še lani, je ostal kozarec domače bbq omake – tukaj. In od sobotnega obiska tržnice je bil v hladilniku tudi škrnicelj svežih rjavih šampinjonov. Dovolj odličnih sestavin za imenitno kosilo, ki je gotovo hitreje kot se očisti solata (seveda, s sobotne tržnice).

Quesadillas je mehiška pizza s sirom. Potrebujete le tortilje in sir, vse druge pa je prepuščeno iznajdljivosti in vsebini hladilnika. Čim več je ostankov, tem boljše bodo polnjene mehiške palačinke.

Mehičani bi tortilje premazali z guacamole avokadovo omako, čeznjo potresli nariban topljivi sir, pokrili s še eno tortiljo in zapekli na žaru. Če želite več nadeva in manj tortilje, jo lahko prepolovite, kot na sliki. Če želite jesti z rokami, jo zvijte kot palačinko. Če želite narediti svoje quesadillas, se prepustite lastni domišljiji. Zelo dobre so s špinačo. Po mehiško so tudi s koruzo. Po italijansko le s parmezanom. Po špansko s pršutom. Po naše s krvavico. Po vaše?

quesadillas priprava

Tags: , , , , , , , ,