9. SladoLent v Mariboru ob Dravi od 21. do 29. junija z 31 slovenskimi chefi, 67 srčki in 22 vinarji.

Dravska promenada Festivala Lent bo že devetič gostila SladoLent. Čeprav slovenske ulice in trge, od pomladi do jeseni, polnijo številne ulično-kulinarične prireditve, pa mariborski street food festival ni le prvi, temveč je še vedno tudi – edini. SladoLent je namreč promenada vrhunske slovenske kulinarike, vse od leta 2011, ko je kot prvi pri nas iz ulične prehrane ustvaril prireditev, ob tem pa mu je ulica še vedno le izgovor za – kuharsko predstavo. Prav ta predstava, ki se ob Dravi v času Festivala Lent odvija vsak večer v treh odprtih kuhinjah, pa je glavna posebnost SladoLenta. V njej, namreč, nastopajo le – najboljši igralci/kuharji!

sladolent18 gostje 2

Za devet dni bo tako SladoLent ob Dravi v času Festivala Lent postal ponovno ne le največja, temveč tudi najboljša slovenska gostilna. V nobeni drugi ne moreš v tako kratkem času preizkusiti jedi toliko vrhunskih chefov, sploh pa ne po takšni ceni (4 €)! Ni čudno, da se nihče od obiskovalcev ne pritožuje, ker je potrebno čakati v dolgi vrsti. Saj čakaš, da ti jed sveže, v živo in osebno pripravi eden izmed najboljših slovenskih chefov!

sladolent18 galerija delo gostje 1

Zadovoljstvo zaradi tega je obojestransko. Eden najboljših slovenskih chefov Janez Bratovž (JB restavracija) je na SladoLentu vsako leto zato: ”Ker je to posebna izkušnja, saj v svoji restavraciji ne morem imeti takšnega kontakta z gosti, tukaj pa kuham in hkrati kramljam z njimi, vzdušje je res posebno, vsi uživamo, gostje v hrani, mi z gosti”. Za najboljšega mariborskega chefa Davida Vračka (Restavracija MAK) pa je SladoLent ”rokenrol, ker pridejo najboljši, ki v te majhne jedi vložijo veliko truda, znanja, spretnosti, domišljije, ustvarjalnosti, in to se dogaja sredi Maribora, med množico, ki hodi na Lent in vse to poskuša in uživa.”

sladolent18 gostje s hrano 1

Na 9. SladoLentu bo ob Dravi, na prizorišču Festivala Lent, največjega slovenskega poletnega festivala, nastopilo v devetih dneh, od 21. do 29. junija, 32 slovenskih chefinj in chefov, ki imajo skupno kar 67 srčkov. Z njihovimi street food avtorskimi jedmi se bodo družila vrhunska vina 22 slovenskih vinarjev (med njimi bo tudi eden najboljših avstrijskih vinarjev Manfred Tement, s svojima sauvignonoma iz slovenskega vinograda Fosilni breg na Ciringi).

 

Vse o SladoLentu 2019
Vsi chefi, vse jedi, vsi vinarji, vsa vina

 

Tags: , , , , , , ,