Gorazd Potočnik v svoji prvi knjigi predstavlja čokoladne mojstrovine in kako jih lahko poustvarimo doma. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade in za vse okuse ter veščine – od otročje lahkih sladkosti do mojstrovin, ki so izziv za domače slaščičarske mojstre.

 

NAROČITE KNJIGO

 

splet magnolitePotočnikova knjiga Čokolada je nepogrešljiva spremljevalka in druga najljubša stvar vsakega pravega ljubitelja čokolade – takoj za čokolado! Prva kuharska knjiga Gorazda Potočnika, priljubljenega in vrhunskega slaščičarskega mojstra, enega najboljših pri nas, na 208 straneh predstavlja odlične čokoladne recepte in mamljive fotografije. Knjiga za vse prave čokoholike!

PRELISTAJTE ČOKOLADO

splet tortaGorazd Potočnik je eden najbolj ustvarjalnih slaščičarskih mojstrov pri nas, obenem upornik in perfekcionist. V svojem laboratoriju, kot pravi slaščičarski delavnici, se rad igra s kombinacijami tekstur in okusov, kot zaprisežen čokoholik pa zlasti rad ustvarja s čokolado, ki jo vpleta v najrazličnejše slaščice. Gorazd se je umetnosti čokolade učil pri italijanskih mojstrih in v Franciji, poklicno pa se ji je posvetil v podjetju Rustika, nato v skupini Kaval Group in slaščičarni Lolita, zdaj pa že vrsto let ustvarja v svojem Sladkozvočju. Medtem je skočil tudi pred televizijske kamere, z Gorazdovo slaščičarno na POP TV in s Pregrehami brez greha na TV Slovenija.

Gorazd Potočnik: ”Do čokolade čutim strast in spoštovanje. Ves čas ostaja skrivnostna, stroga, okusna in obenem kul. Ima milijon različic in ponuja neskončne možnosti. Odkrivanje se nikoli ne konča. Čokolado doživljam kot pravi medij za izražanje. Zanimiva je, zahtevna in posebna. Z njo ni nikoli dolgčas, čeprav jo poskušam razumeti že več kot petnajst let. Vedno znova me preseneti in navduši.”

splet pomarancni piskotiGorazd Potočnik v knjigi Čokolada, v sodelovanju z revijo Dober tek in založbo Dedal, predstavlja svoje čokoladne mojstrovine in kako jih lahko poustvarimo doma. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade in za vse okuse ter veščine – od otročje lahkih sladkosti do mojstrovin, ki so izziv za domače slaščičarske mojstre. Vse pa navdihujejo čokoladne klasike, ki jih Gorazd nadgradi po svoje.

V knjigi Čokolada Gorazda spremljamo pri delu, ko nam korak za korakom prikaže tudi tehnike, ki so temelj slaščičarstva: od klasičnega čokoladnega biskvita prek eklerjev do makronov …

Vse, kar ste želeli vedeti o čokoladi
Spoznajte sestavine in pripomočke
Naučite se tehnike in postopke
Od kakavovega zrna do čokolade
Osnovne sestavine
Pripomočki za peko
Topljenje in temperiranje čokolade
Triki za uspešno peko
Recepti za imenitne čokoladne sladice
Torte in kolači
Piškoti, čokolatini in druge drobnarije
Lončki, skledice, kozarčki
Čokolada za zajtrk, kosilo in večerjoZajeta slika 1

Gorazd Potočnik: Čokolada
Moji najljubši recepti za čokoladne sladice
Dedal d.o.o., revija Dober tek, 2020
Cena: 33,80 €

KNJIŽNA POLICA

Tags: , , , , ,