Eko okusi Slovenije v knjigi, receptih in na krožnikih – Povezovanje petih kulinaričnih in kmetijskih regij, Posavja, Vipavske doline, Goričkega, Gorenjske in hrvaške Južne Istre

 

Eko okusi, grad Rajhenburg31

Eko okusi Slovenije, grad Rajhenburg

Da od vil do vilic ni le trendovski slogan, temveč način ustvarjanja, so ob sakso zvokih na gradu Rajhenburg dokazale vrhunske jedi slovenskih chefinj in chefov iz lokalnih ekoloških surovin. Še veliko takšnih večerov, jedi in pobud!

Eko okusi, grad Rajhenburg122

Eko okusi Slovenije, grad Rajhenburg

Na večeru Eko okusov Slovenije so se na gradu Rajhenburg predstavile ekološke kmetije, ekološke trgovine in vrhunski kulinarični ustvarjalci iz štirih slovenskih regij (Posavje, Vipavska dolina, Goričko, Gorenjska) in hrvaške Južne Istre. S slovenskimi ekološkimi vini in sokovi so svoje vrhunske jedi iz lokalnih ekoloških sestavin združile chefinje in chefi: Gostilna pri Lojzetu, dvorec Zemono, Ošterija Debeluh, Gostilna Repovž, Hiša Linhart, Gostilna Rajh, Restavracija Kodila in gostiteljska Restavracija A3. Ob tej priložnosti so predstavili tudi knjigo receptov EKO okusi Slovenije, ki je bila navdih za izbor sestavin eko večera.

Eko okusi, grad Rajhenburg116

Eko okusi Slovenije, postrv


Eko okusi, grad Rajhenburg98

Eko okusi Slovenije, divjačina


Eko okusi, grad Rajhenburg86

Eko okusi Slovenije, grad Rajhenburg


Eko okusi, grad Rajhenburg56

Eko okusi Slovenije, ješprenj

 

Eko okusi, grad Rajhenburg36

Eko okusi Slovenije, žlikrof


Eko okusi, grad Rajhenburg19

Eko okusi Slovenije, jabolka

Beri DOBRE NOVICE, ne slabih

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,