Sedmi večer nastopajo Luka Košir, Jure Tomič, Gašper Čarman, z devetimi srčki in Simčičevo Selekcijo

Zlilo se je in vreme obeta. Toda še bolj obeta nocojšnja zasedba. Jure Tomič prihaja ob Dravo s svojo zmagovalno pašto, s katero je Italijane premagal na njihovem svetovnem prvenstvu. Luka Košir, ki je očetovo brunarico spremenil v najbolj vročo fine dining restavracijo, sebe pa v najbolj obetajočega slovenskega chefa, bo po svoje spremenil klasičen hot dog, ker pa ljubi morje, bodo zraven tudi njegove ”surovine”. Gašper Čarman, sicer najboljši slovenski sommelier, pa bo kuhal po mamino, originalno Loško mešto in marelične cmoke s cimetovim sladoledom.

Za Vino večera bo poskrbel eden najboljših slovenskih vinarjev, ki ga pozna ves svet, Marjan Simčič. Njegov chardonnay Selekcija, 2014, je velikan z nepopisno eleganco, harmonijo, neverjetno všečno svežino in odličnim potencialom staranja.

Luka Košir (Gostišče Grič, Horjul):

  • “Vroči pés”
  • “Surovo morje in gozd”

Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice):

  • Zmagovalna pašta, mladi kozji sir, bučno olje in bučni cvetovi
  • Debeluh sweet fries

Gašper Čarman (Danilo gostilna & vinoteka, Reteče):

  • Originalna Loška mešta
  • Marelični cmok s cimetovim sladoledom

Foto zgodba šestega večera SladoLenta je tukaj.

Tags: , , , , , , , , , , , ,