Ocenjujemo: 1 srček za koprsko restavracijo Savor – Restavracija, ki z lokacijo in ambientom ne vabi le kopalcev, saj nima le lepega morskega razgleda, temveč imajo tudi vsi, ki so na morju, lep razgled v Savor

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Savor ima lokacijo in ambient, kar je atraktivno za žejne s plaže, ki v lepem ambientu dobijo več kot v navadnem bifeju; za radovedne s plaže, ki jih privabi lepa terasa in se želijo nagraditi s fino ponudbo; za sprehajalce po koprski rivi, ki želijo več od kave in sladic v najbolj znani koprski slaščičarni; za lačne za kosilo in za ”lepe” za večerjo, za zaposlene na hitro in za poslovne počasi; za zibajoče s križarke, ki jim ni potrebno daleč; za Koprčane, ker Savor v Kopru med finimi nima veliko konkurence, za nas, ker je Koper mesto, ki vabi, in za turiste, ker je Savor na obali; za ribojedce, ker v Kopru nikjer niso bliže morju, in mesojedce, ker jim na obali ni potrebno jesti le rib; za mlade, ker so radovedni, kdo je tam, in za ”stare”, ker so radovedni, kje se zbirajo mladi.

savor notranjost2

Savor zato z lokacijo in ambientom ne vabi le kopalcev, saj nima le lepega morskega razgleda, temveč imajo tudi vsi, ki so na morju, lep razgled v Savor, saj nima le morske terase, temveč ima tudi urbano restavracijo in moderen vinski bar, saj nima le obale, kopališča, pristanišča, križark, sprehajališča, palm, temveč ima tudi Koper Savor!

 

Rad Dobrojem priporoča:
Ker je Savor na plaži, njegova ponudba ni drugačna kot pri sosedih na slovenski obali, torej dnevni ulov školjk, rib, rakov in drugih morskih sadežev, ki jih ”za vas pripravljamo sveže”, na voljo pa so tudi številne pašte, brodeti in solate, ”ljubitelje mesa pa razvajamo s steaki in T-boni”. Ker pa je Savor še tako mesten, da mu to zavidajo velemesta, to morsko klasiko svojemu ambientu primerno nadgradi in polepša.

savor20 hladna morska predjed5

 

Ocena – 1 srček:
Koper je poln velemestne razsvetljave, širokih cest in kolesarskih stez, toda urbanih restavracij, ki bi bile za srčke, nima ravno veliko, če sploh kaj. Zato je Savor storil prav, ko je kopališki lokaciji – in Kroštuli – dodal še vinski bar, ki raztegne dan v noč in sezono v leto, ter restavracijo, ki morsko ponudbo kot je povsod na obali, podaljša še na mestno promenado. Tako kot v drugih morskih restavracijah je zato tudi v Savorju bolj od kuharske pomembna ribiška sreča, a vsaj pri paštah ima Savor že dovolj okusa, da vanj ne vabijo le arhitektura, ambient, dizajn, dekoracija, pohištvo, razgled, razsvetljava, šopki, blazine, mize, stoli …, temveč tudi chefovske ideje. Pravzaprav je Savor začel (še) bolj ambiciozno, a dovolj hitro spoznal, da ima tako izvrstna lokacija svoje zakonitosti, zato je sedanja ”klasika” boljša od prejšnjih obljub, saj tako vsak novi obisk obeta, da bo (še) boljši.

 

Restavracija Savor

 

Tags: , , , , , , , , , ,