Ocenjujemo: 1 srček za koprsko restavracijo Savor – Restavracija, ki z lokacijo in ambientom ne vabi le kopalcev, saj nima le lepega morskega razgleda, temveč imajo tudi vsi, ki so na morju, lep razgled v Savor

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Savor ima lokacijo in ambient, kar je atraktivno za žejne s plaže, ki v lepem ambientu dobijo več kot v navadnem bifeju; za radovedne s plaže, ki jih privabi lepa terasa in se želijo nagraditi s fino ponudbo; za sprehajalce po koprski rivi, ki želijo več od kave in sladic v najbolj znani koprski slaščičarni; za lačne za kosilo in za ”lepe” za večerjo, za zaposlene na hitro in za poslovne počasi; za zibajoče s križarke, ki jim ni potrebno daleč; za Koprčane, ker Savor v Kopru med finimi nima veliko konkurence, za nas, ker je Koper mesto, ki vabi, in za turiste, ker je Savor na obali; za ribojedce, ker v Kopru nikjer niso bliže morju, in mesojedce, ker jim na obali ni potrebno jesti le rib; za mlade, ker so radovedni, kdo je tam, in za ”stare”, ker so radovedni, kje se zbirajo mladi.

savor notranjost2

Savor zato z lokacijo in ambientom ne vabi le kopalcev, saj nima le lepega morskega razgleda, temveč imajo tudi vsi, ki so na morju, lep razgled v Savor, saj nima le morske terase, temveč ima tudi urbano restavracijo in moderen vinski bar, saj nima le obale, kopališča, pristanišča, križark, sprehajališča, palm, temveč ima tudi Koper Savor!

 

Rad Dobrojem priporoča:
Ker je Savor na plaži, njegova ponudba ni drugačna kot pri sosedih na slovenski obali, torej dnevni ulov školjk, rib, rakov in drugih morskih sadežev, ki jih ”za vas pripravljamo sveže”, na voljo pa so tudi številne pašte, brodeti in solate, ”ljubitelje mesa pa razvajamo s steaki in T-boni”. Ker pa je Savor še tako mesten, da mu to zavidajo velemesta, to morsko klasiko svojemu ambientu primerno nadgradi in polepša.

savor20 hladna morska predjed5

 

Ocena – 1 srček:
Koper je poln velemestne razsvetljave, širokih cest in kolesarskih stez, toda urbanih restavracij, ki bi bile za srčke, nima ravno veliko, če sploh kaj. Zato je Savor storil prav, ko je kopališki lokaciji – in Kroštuli – dodal še vinski bar, ki raztegne dan v noč in sezono v leto, ter restavracijo, ki morsko ponudbo kot je povsod na obali, podaljša še na mestno promenado. Tako kot v drugih morskih restavracijah je zato tudi v Savorju bolj od kuharske pomembna ribiška sreča, a vsaj pri paštah ima Savor že dovolj okusa, da vanj ne vabijo le arhitektura, ambient, dizajn, dekoracija, pohištvo, razgled, razsvetljava, šopki, blazine, mize, stoli …, temveč tudi chefovske ideje. Pravzaprav je Savor začel (še) bolj ambiciozno, a dovolj hitro spoznal, da ima tako izvrstna lokacija svoje zakonitosti, zato je sedanja ”klasika” boljša od prejšnjih obljub, saj tako vsak novi obisk obeta, da bo (še) boljši.

 

Restavracija Savor

 

  • Savor

    Restavracija z lokacijo in ambientom ne vabi le kopalcev, saj nima le lepega morskega razgleda, temveč imajo tudi vsi, ki so na morju, lep razgled v Savor.

    savor20 jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Pozdrav

    Skuta z dimljenim lososom na ocvrtih riževih rezancih, ocvrta zelenjava (sladek krompir), čips vijoličnega krompirja.

    savor20 pozdrav
    od
    Avtor slike: UME
  • Kruh

    Lepo zloženo v šatulji, bel, polnozrnat, s sezamom.

    savor20 kruh
    od
    Avtor slike: UME
  • Morje

    Domači bakalar, masten, ribji, čvrst, okusen. Tunov tatar je s sojinim kaviarjem z mirinom, poln okus surove tune. Brancinov karpačo mariniran z medom in agrumi, potresen z granatnim jabolkom. Surovi jadranski škamp. Marinirana sipa in rižev čips, za poudarek surove morske teksture. Za posebni dodatek olivno olje Rošinjola, Rodica.

    savor20 hladna morska predjed
    od
    Avtor slike: UME
  • Tartufi

    Kremna gobova juha, na katero je natakar v rokavicah nastrgal sveže črne zimske tartufe. Učinkovito, zaradi všečnosti, ki jo imajo gostje v takšnem lokalu, na takšni lokaciji in v takšnem ambientu radi.

    savor20 gobova juha tartufi
    od
    Avtor slike: UME
  • Rakovica

    Rezanci s sipinim črnilom kot ”izgovor” za rakovico. Lepo prezentirano (zvito), dobra testenina in še boljša omaka, iz škampove kreme. Vse zaradi rakovice, ki ni bila izgubljena, temveč je dominirala. 

    savor20 sipini rezanci rakovica
    od
    Avtor slike: UME
  • Dimljeno

    Savor dela dobre morske testenine! So klasično-prepoznavne, a imajo Savorjev pečat, ki jim daje nadokus. Še posebej se to okusi pri njokih, ki sploh niso klasični, ne nazadnje niso le dimljeno-morski, temveč so tudi kostanjevi. Z dimljenim brancinom in dimljeno rikoto so pravzaprav ”divji”, in prav to jih dela zanimive. Ni le zvon, ki pri mizi odkrije dim, temveč okus, ki ga imaš rad, ali pa ne. Prav je, da Savor ni le všečen in predvidljiv. Z boljšo prezentacijo bi bilo še boljše.

    savor20 njoki dimljeni brancin
    od
    Avtor slike: UME
  • Škampi

    Pravzaprav fuži, s škampovo omako, pri mizi z dodatkom naribanih svežih črnih zimskih tartufov. Enostavno-dobra pašta, s prepoznavnostjo škampovega okusa in nadgradnjo tartufov, ki sicer ne dodajo okusa, a zato šov.

    savor20 fuži škampi tartufi
    od
    Avtor slike: UME
  • Ribeye

    Čeprav je malo restavracij, ki so tako na obali kot Savor, je prav, da Savor ni le morska restavracija. Bolj kot na obali je namreč v Kopru, torej mestu, in s svojim modernim dizajnom se nikakor ne primerja s konobami ali domačimi morskimi gostilnami. Torej so najlažja pot, kako pritegniti urbane goste, steaki.

    savor20 ribeye
    od
    Avtor slike: UME
  • Tiramisu

    Savor se v sladkem delu zanaša na sosednjo Kroštulo, kdor vztraja, pa dobi tiramisu, lahko tudi z jagodami pozimi, s kavno meringo, kremo pasijonke in manga, cvetovi vrtnice.

    savor20 jagodni tiramisu
    od
    Avtor slike: UME
  • Ocena - 1 srček

    Koper je poln velemestne razsvetljave, širokih cest in kolesarskih stez, toda urbanih restavracij, ki bi bile za srčke, nima ravno veliko, če sploh kaj. Zato je Savor storil prav, ko je kopališki lokaciji – in Kroštuli – dodal še vinski bar, ki raztegne dan v noč in sezono v leto, ter restavracijo, ki morsko ponudbo kot je povsod na obali, podaljša še na mestno promenado. Tako kot v drugih morskih restavracijah je zato tudi v Savorju bolj od kuharske pomembna ribiška sreča, a vsaj pri paštah ima Savor že dovolj okusa, da vanj ne vabijo le arhitektura, ambient, dizajn, dekoracija, pohištvo, razgled, razsvetljava, šopki, blazine, mize, stoli …, temveč tudi chefovske ideje. Pravzaprav je Savor začel (še) bolj ambiciozno, a dovolj hitro spoznal, da ima tako izvrstna lokacija svoje zakonitosti, zato je sedanja ”klasika” boljša od prejšnjih obljub, saj tako vsak novi obisk obeta, da bo (še) boljši.

    savor miza2
    od
Tags: , , , , , , , , , ,