Začelo se je sprejemanje rezervacij za jesenski Teden restavracij – Vsi meniji, vsi podatki, vsi srčki, vse želje Izbora okusov, iskalnika najboljših slovenskih gostiln, ki gosti tudi Teden restavracij (www.teden-restavracij.si in www.vivi.si)

 

Piše: Uroš Mencinger

REZERVIRAJ

Rezervacije so odprte! Začelo se je izbiranje in rezerviranje, da bomo lahko kmalu ponovno uživali. V jesenskem TR 2022 sodeluje kar 106 izbranih slovenskih restavracij in gostiln, ki ste jim slovenske dobrojedke in dobrojedci danes zjutraj že začeli polniti elektronske nabiralnike z rezervacijami za Teden restavracij, ki bo od 14. do 23. oktobra. Spletna stran Tedna www.teden-restavracij.si (in www.vivi.si) je pripravljena na običajni začetni naval. Vseeno pa opozorilo: prsti naj ne bodo prehitri, saj je najprej potrebna izbira: preglejte, kaj ponujajo slovenski chefi in chefinje, nato pa rezervirajte – za vse bo dovolj prostora, oziroma v TR ne sodeluje le pet, šest restavracij, ki si jih sicer vsi želite obiskati, temveč jih je kar 106, ki so se odlično pripravile na vaš obisk in se bodo potrudile za vaše uživanje!

Restavracija Ajda TR22j Sekanica postrvi, kremna ričota s peteršiljem resized

Restavracija Ajda TR22j

Chefinje in chefi

Igor Jagodic, restavracija Strelec: ”Seveda smo, odkar smo dobili Michelinovo zvezdico, še bolj polni, toda v Tednu restavracij sodelujemo od vsega začetka, zato bomo tudi v prihodnje, čeprav z manj termini. Toda želimo biti zraven!”

Uroš Štefelin, Hiša Linhart: ”Teden restavracij je največja kulinarična akcija v Sloveniji in ponosni smo, da smo že ves čas zraven.”

Jure Brložnik, Miza za štiri: ”Teden restavracij je eden najlepših kulinaričnih dogodkov v letu, ki je za naju pomemben tudi zato, ker v njem lahko preizkusiva svoje najbolj nore ideje. Gostje Tedna restavracij so namreč radovedni gostje!”

Nina Bratovž, JB restavracija: ”Fantje so v kuhinji teden dni preizkušali glavno jed za meni Tedna restavracij. Kar niso in niso bili zadovoljni. Za goste TR hočejo vedno najboljše.”

Martin Gluščič, Restavracija MANU: ”V Tednu restavracij sem sodeloval že s svojo prejšnjo restavracijo, zato dobro vem, kako odmeven in pomemben je TR. Ker je MANU nova restavracija, je Teden restavracij najboljša priložnost, da nas v Žirovnici spozna in obišče največ gostov iz vse Slovenije in tudi tujine.”

TR2022 jesen FB zacetek 4

Jesenski Teden restavracij 2022

Iskalnik izpolnjuje želje

Teden restavracij, ki se je začel 2012 v Evropski prestolnici kulture, nato pa se že 2013 razširil po celi Sloveniji in prerasel v množično kulinarično gibanje, je star šele deset let, a je že dozorel … Niso le chefinje in chefi vedno boljši in bolj izkušeni, temveč tudi Vi, udeleženci TR! V teh letih ste v okviru najbolj okusnega tedna leta obiskali že toliko slovenskih gostiln in restavracij, da ste postali izkušeni dobrojedci. Zato veste, da v Tednu restavracij nastopajo le izbrane, ocenjene, vrhunske slovenske gostilne in restavracije. Torej ni več potrebno loviti ”skalpe” le tistih najbolj znanih in najvišje ocenjenih, z VIVI srčki (med devet najvišje ocenjenimi, s 5 in 4 srčki, jih na jesenskem TR nastopa kar 6!), GM kapami ali Michelinovimi zvezdicami (na TR nastopata 2 restavraciji z zvezdico; med pripšoročenimi s strani Michelina pa jih nastopa skupaj 29!) in priznanji. Pravzaprav je dobrojedsko doživetje lahko še večje, če tam, kjer tega ne pričakuješ, ”najdeš” in prvič obiščeš gostilno ali restavracijo, ki ima sicer manj srčkov, toda zato več srčnosti.

Pri tem pa vam bo najboljša pomoč iskalnih najboljših slovenskih restavracij Izbor okusov! Na spletni strani www.vivi.si, ki gosti tudi Teden restavracij, vam praktičen iskalnik izpolnjuje tudi – želje! Ocene in srčki so potrebni, saj ne nazadnje je od njih odvisna tudi cena, tako med letom kot tudi v času Tedna restavracij (dodatek 2 in 6 evrov za kakovost). Toda, to je le eden od kriterijev …

 

Kam po Sloveniji?

Špacapanova hiša TR22j Goveji jezik, fermentirana paradižnikova voda in divja zelenjava, resized

Špacapanova hiša TR22j

Iskalnik Slovenijo deli po smereh vožnje … Če še vedno nimamo uradnih regij, imamo gostilne v osrednji Sloveniji in na vseh štirih koncih (neba). Torej, kam želite danes?

  • Osrednja Slovenija: v Tednu restavracij sodeluje 23 gostiln in restavracij.
  • Severna Slovenija: v Tednu restavracij sodeluje 25 gostiln in restavracij.
  • Južna Slovenija: v Tednu restavracij sodeluje 14 gostiln in restavracij.
  • Vzhodna Slovenija: v Tednu restavracij sodeluje 24 gostiln in restavracij.
  • Zahodna Slovenija: v Tednu restavracij sodeluje 20 gostiln in restavracij.

 

Kaj si želite danes?

TR pasica Uli 2 copy

Partnerji TR2022p

Vaša želja – vaš ukaz … V iskalniku Izbor okusov na www.vivi.si označite pod Želje, kakšno gostilno želite obiskati. Želite ”le” dobro jesti ali zgolj vrhunsko jesti? Želite domače, torej naše, ali pa vas zanimajo okusi širnega sveta? Ste bolj za tradicijo ali za avantgardo? Želite v mesto, kjer je živahno, ali na izlet, na deželo, kjer so kmetije in domačije? Ste ljubitelj mesa, rib ali zelenjave? Je za vas pomembno, da je ob dobri hrani tudi dobro vino? Boste tudi prespali? Odgovor ni le eden, zato lahko vsaka gostilna izpolni več želja, toda nobena ne more vseh, zato je potrebno – izbirati. Izberite. Rezervirajte. Uživajte!

TR2022 jesen FB zacetek 1

Jesenski Teden restavracij 2022

Teden restavracij
Sto tisoč gostov v letu dni

kristof tr16j ekipa 1

Teden restavracij

Najbolj okusni teden leta
Klik

Teden restavracij

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Spletni tečaji Šole okusov

Tags: , , , , , , ,