Še slab mesec do najbolj okusnega tedna v letu – Začetek sprejemanja rezervacij 27. septembra – Tudi trženje v tujini

 

Jesenski Teden restavracij 2019 bo od 11. do 20. oktobra. Cena menijev bo 19 evrov. V Tednu restavracij bo sodelovalo 100 odličnih slovenskih gostiln in restavracij, ki bodo začele sprejemati rezervacije 27. septembra, ko bo tudi ažurirana spletna stran Tedna restavracij: www.tedenrestavracij.si. Na njej bodo predstavljene vse restavracije, ki sodelujejo v jesenskem TR, z vsemi meniji, ki so jih pripravile za najbolj okusni teden leta, ki zaradi tega traja deset dni in se zgodi dvakrat letno. To je najbolj pomembna vest za množico slovenskih dobrojedk in dobrojedcev, ki že komaj čakajo, da jih najboljši slovenski chefi in chefinje ponovno povabijo na najmanj tri hode s pozdravom iz kuhinje in še kaj – letošnji poudarek Tedna restavracij je vinska spremljava (z doplačilom).

To jesen se bodo slovenskim ljubiteljem dobre hrane in vrhunskih restavracij bolj množično pridružili tudi dobrojedci iz tujine. Njihovo zanimanje se je, namreč, zadnja leta povečevalo, zato bodo to jesen meniji Tedna restavracij prevedeni tudi v angleščino, prihodnje leto pa bo spletna stran Tedna restavracij dvojezična, slovensko-angleško. Zanimanje tujih gostov za slovenski Teden restavracij potrjuje tudi vključitev Slovenske turistične organizacije med partnerje Tedna restavracij. Teden restavracij, ki je v Akcijskem načrtu razvoja in trženja gastronomskega turizma 2019 – 2023 uvrščen med ključne produkte gastronomskega turizma, bomo zato odslej tržili tudi v tujini.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni – 19 evrov. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno, da je vedno draga.

Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni samo gostje, ki radi (in) dobro jejo (dobrojedci), in le restavracije, ki sodijo med najboljše v Sloveniji. Kakovost preverja in izbira sodelujoče restavracije znani slovenski kulinarični kritik Uroš Mencinger (kulinarični portal Šola okusov www.vivi.si).

 

 ”Slovenija bo leta 2021 Evropska gastronomska regija, zato je Teden restavracij najboljša priložnost, da gostje že zdaj preizkusijo, kako razvita in vrhunska je slovenska gastronomija. Dobra hrana ne pozna meja!”

– Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij

 

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in tri tisoč gosti. V letu 2018 je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo že več kot 95 tisoč gostov!

 

TR2019 jesen FB timeline napoved2

logotipa zdruzeno

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,