Tako kot raste število zadovoljnih gostov v najboljših slovenskih restavracijah, raste tudi število kritičnih
Končal se je eden najbolj množičnih Tednov restavracij doslej. V sto gostilnah je bilo v desetih dneh najbolj okusnega tedna v letu, ki zato traja deset dni, več kot 50 tisoč gostov! V primerjavi s spomladanskim Tednom restavracij je bilo v jesenskem kar 35 odstotkov več gostov. Več kot 50 tisoč gostov je bilo tudi na lanskem jesenskem Tednu restavracij. Zaradi velikega zanimanja in ker niso uspele sprejeti vseh gostov, je nekaj restavracij ponudbo menijev TR podaljšalo še za nekaj dni.
Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij: ”Tako množičen obisk Tedna restavracij ne pomeni le, da so imele slovenske restavracije v tem Tednu kar 50 tisoč gostov, temveč tudi prav toliko kulinaričnih kritikov. Med uživanjem ob menijih Tedna restavracij je bilo zato v užitek tudi spremljanje odmevov gostov po družabnih omrežjih. Toliko kulinaričnih vtisov in deljenja fotografij, koliko idej, v katero gostilno in restavracijo iz nabora Tedna restavracij tudi med letom! Seveda pa vse izkušnje in vse jedi niso bile le pozitivne in najboljše, zato je bilo nekaj kritik tudi negativnih. Tudi to je namen Tedna restavracij, da smo gostje kritični in da se gostinci tega zavedajo! Zato, hvala vsem, ker to pomeni, da bo naslednji Teden restavracij, spomladi 2020, še boljši!”
Tags: 2019, akcija, chefi, gostilne, gostje, jesen, obisk, restavracije, slovenija, teden, teden restavracij