Meniji kot jih še ni bilo – Pomlad na krožnikih Tedna restavracij – V petek zjutraj rezervacije na www.tedenrestavracij.si

Vse potrebne informacije za rezervacijo sedežev v pomladnem Tednu restavracij 2018 bodo na voljo na spletni strani www.tedenrestavracij.si od 2. marca zjutraj. Spletna stran je okrepljena, poskrbeli smo za večji in hitrejši pretok, odpravili napake, do katerih je prišlo prvi dan sprejemanja rezervacij lani jeseni, in vse skupaj večkrat testirali. Toda, ker je Teden restavracij najbolj množična slovenska kulinarična akcija, ki jo je lani obiskalo več kot 90 tisoč gostov, samo jeseni pa je preko spletne strani steklo več kot 12 tisoč elektronskih rezervacij, bo predvsem v prvih dnevih potrebno nekaj potrpežljivosti. Če restavracija dobi v enem dnevu več kot 500 rezervacij, ne more nanje odgovoriti in jih potrditi takoj.

Hkrati pa tokrat sodeluje tudi največje število restavracij in gostiln – 101. Izbira je, torej, velika in prostora v vseh ne bo zmanjkalo. Bo pa ga najbrž zmanjkalo že po nekaj dneh v nekaterih, temu se ne da izogniti. A zaradi tega za kulinarične užitke po prijazni ceni (najmanj trije hodi + pozdrav = 18 evrov) ne bi smel biti nihče prikrajšan. Ko smo vnašali tokratne pomladne menije TR na spletno stran, so nam sline tekle kot še nikoli … Na krožnikih Tedna restavracij po zimi, ki pravkar kaže ostre zobe, ne bo le pomladno dišalo, temveč bo imelo tudi – nadokus. Chefi so se zares potrudili (na sliki iz Gostilne na gradu za TR: Na živem ognju dimljena postrv, solatka iz koromača, pora in dišavnic), meniji TR bodo – žmohtni! Boste videli, presenetile vas bodo tudi restavracije, ki doslej še niso bile na vašem spisku.

Najbolj zaželenih je nekaj ljubljanskih restavracij. Toda iz Ljubljane jih v pomladnem Tednu restavracij sodeluje kar 16! Najbolj so obiskane restavracije in gostilne iz osrednje Slovenije, toda iz drugih regij jih sodeluje skupno kar 76! V pomladnem TR sodeluje premierno osem restavracij, toda v koliko gostilnah in restavracijah boste prvič Vi? Nekatere restavracije lani niso sodelovale, pa so letos spet zraven. Nekatere pa so zaradi Tedna restavracij svoje kapacitete še povečale. Najdlje pri tem je šel Uroš Fakuč iz novogoriškega Dama. Ker je matična DAM restavracija v Kromberku majhna, bo v času Tedna restavracij njena ”pop-up” (začasna) restavracija v precej večji Vinoteki Solum v središču Nove Gorice (Bevkov trg 8)!

Pojdite v času Tedna restavracij na izlet. Spoznajte v času Tedna restavracij, kako velika in lepa je Slovenija! Odkrivajte s pomočjo Tedna restavracij nove restavracije in gostilne! Veliko uspeha pri izbiri! Se vidimo med 16. in 25 marcem!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,