Cepiva sicer še ni, so pa že recepti (15): razmislek o času, povabilo v knjižnico in članarina za šolo

Šele ali že? V karanteni čas sicer dosti počasneje teče, a ko preštejemo, koliko smo v tem času skuhali, smo lahko že ponosni! Pred dvema tednoma smo začeli to korona-serijo, ki nam pomaga, da ostanemo zdravi, in v tem času smo vam posredovali že 34 receptov! Koliko ste jih že Vi skuhali?

Ker recepti niso (le) za branje, temveč za kuhanje, vam tokrat na začetku tretjega tedna predlagamo nekaj drugega v branje. Tudi to je, namreč, pomembno za zdravje v korona-časih: da nam v karanteni ni dolgčas, in da karanteno koristno izkoristimo – za učenje!

Zato vam tokrat ponujamo nekoliko drugačne tri recepte: razmislek o času in koroni, knjižno polico Šole okusov in šolo Šole okusov.

 

Knjižna polica Šole okusov

kuharske knjige 11

Knjižna polica Šole okusov

Knjige, ki jih morate skuhati: priporočamo v okusno branje in nakup za vašo dobrojedsko knjižnico.

 

Vpis v Šolo okusov

pomladna zelenjava solata

Vpišite se v Šolo okusov

Zakaj? Zato, ker je Šola okusov za aktivne dobrojedce! In, torej, ni za neaktivne … Preveč je kuharskih oddaj, iz katerih se nihče ne nauči kuhati, resničnostnih šovov, v katerih nihče ne zna kuhati, kuharskih knjig, iz katerih ne uspe noben recept, revolucionarnih diet, po katerih smo le še bolj debeli! Tisti, ki dobrojedstva ne gledamo iz fotelja in z vrečko čipsa v roki, temveč izza štedilnika, iz užitka in z aktivno prisotnostjo, potrebujemo spletni portal, ki je namenjen le aktivnim, ne pa vsem! Vpišite se v Šolo okusov!

 

Le počasi se daleč pride

japonska češnja april 2019

Zacvetele so češnje

Kolumna Uroša Mencingerja v korona-časih v nedeljskem Večeru, 29. marca. O formuli časa, ki smo se jo vsi učili že v osnovni šoli, a smo jo vsi očitno pozabili, na kar nas je opomnila prav pandemija, in koroni, ki nas uči, da se le počasi daleč pride.

Vsa nadaljevanja kuhanja v karanteni
Ostanimo zdravi: kuhajmo sami

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,