Chef Marko Pavčnik z ekipo Pavusa ponovno vabi na grad Laško – Deseta obletnica unikatne kulinarike z divjo hrano na gradu iz 12. stoletja

 

Restavracija Pavus na gradu Laško si za ponovno odprtje sicer ni izbrala pravega dne, a zato še kako pravi datum. Dež sicer ne vabi na posedanje na terasi, a še kako vabi obletnica. ”Spomnim se kot bi bilo včeraj, s Katjo sva gledala proti gradu in se spraševala, kateri norec bo prevzel to restavracijo. Čez dve leti sva bila to midva …” se Marko Pavčnik spominja, kako je pred desetimi leti z ženo Katjo postal graščak nad Laškim, kjer je kot pripravnik s 15. leti sicer tudi začel svojo kuharsko kariero. V teh desetih letih je Pavus postal ena najboljših slovenskih restavracij, ki je znana po tem, da s svojo unikatno kulinariko in divjo hrano premika odnos do narave.

Marko in Katja Pavčnik

Katja in Marko Pavčnik

Marko Pavčnik: ”Veliko ljudi ni verjelo, da nam lahko uspe na tej lokaciji ali pa jih je bilo strah za nas. Se je pa našlo tistih nekaj malo, ki ste verjeli, da znamo in zmoremo. Začeti na svoje so bile najine sanje in priložnosti enostavno nisva mogla zavrniti.

Priznam, da je bilo prvo leto hudičevo težko in upam, da nikoli več ne bo tako zahtevno. Počasi pa so se stvari postopoma začele odvijati. Gradili smo svojo ekipo, pridobivali smo nove goste in z njimi vzpostavljali pristen stik. Kmalu so nas prepoznali tudi kulinarični kritiki in razširili dober glas o nas in zato smo jim hvaležni. Kmalu je prišlo tudi članstvo v društvu JRE, na katerega smo tudi zelo ponosni, saj smo lahko postali del mednarodnih projektov in pripomogli k promociji restavracije in Slovenije tudi v tujini. Prišli so tudi TV nastopi , ki so prav tako pripomogli k prepoznavnosti naše restavracije, zato hvala POP TV – bilo je res zabavno.

Ko gledam nazaj na teh deset let, moram reči, da se je zgodilo veliko lepega, veliko novih prijateljstev, veliko prijetnih večerov v vaši družbi in kar je najpomembnejše, ostala je strast. Ugotovil sem, da nas je neurejeno lastništvo kar oviralo oziroma nam ni omogočalo kvalitetnega načrtovanja prihodnosti. Zdaj, ko je to končno urejeno, pa smo dobili jasne cilje in vizijo za naprej.”

Pavus na grad Laško vabi z novim degustacijskim menijem. Pokličite na 03 62 00 723 in se dogovorite za rezervacijo.

Pavus – Grad Laško

Pavus - chef Marko Pavčnik

Divja hrana nad Laškim

Unikatna kulinarika restavracije Pavus
Klik

Divja hrana nad Laškim

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Rad dobro jem, SladoLent

Tags: , , , , , , ,