Novo v Šoli okusov – Velikonočni recepti, ki jih lahko uporabljate ves april in po vsakem dolgem spanju, ko se najbolj prileže brunch – Ocenili smo: 2 srčka za Herbal restavracijo – Za zajtrk ali burger si specite svoj brioš

To ni le zajtrk, ker je tudi kosilo. To ni le za veliko noč, ker je vsak vikend prijetno dalje spati. To ni le za aprilsko gostijo, ker je vsak zajtrk najbolj pomemben obrok dneva in za vsako kosilo ni najbolj pomembno, da se začne z juho. Zato, če radi dalje spite in/ali žegen zamudite, potem predlagamo manj klasično inačico velikonočnega zajtrka, ki se kaj lahko zavleče do popoldneva. To pa je že brunch, ki pa ni več le značilnost velike noči. Še posebej aprila, ko so jutra še hladna, popoldnevi pa že topli, si je prijetno vikend tako popestriti – ni zajtrk in ni kosilo, čeprav se lahko začne z jutranjo kavo in konča s popoldanskim čajem.

Meni aprilskega vabila

 

Ocenili smo: Herbal restavracija, 2 srčka

herbal chef tomaz bratovz4Tomaž Bratovž se zaveda, da kuha sicer v ”resortu”, ki ni za vsakogar, a ob cesti, po kateri se, najbrž, še niste peljali. Tam, kjer so nekoč plesali do jutra, je zdaj sicer moderna restavracija, toda v šotorih, pa čeprav so bolj luksuzni od hotela, so gostje še vedno taborniki, kot so v restavraciji še vedno pohodniki. Oboji, torej, v takšnem okolju, ”prežetem z zelišči in obdanem z njihovimi vonjavami”, in tako v Zgornji Savinjski dolini, pričakujejo domače, kar pa naj chef po svoje, a ne preveč zapleteno, pripravi. Zato mu postrv dimi prijatelj, ki pa to dela tako filigransko, da od nedelje do srede nastaneta le dva kilograma, zato je še pred koncem tedna potrebno pohiteti. Belo in črno, kot glamurozni šotori, mladi chef in savinjski postrv v morski omaki.

Herbal restavracija
Foto zgodba s savinjskega glampinga

 

Specite si svoj brioš

brunch briosiS štručkami, bombetkami, žemljicami ali kako že slovenimo banse (bunse) za burgerje, ni preprosto. Kupljene so sicer mehke, toda plastične in polne E-jev. Domače sicer dišijo, a ponavadi se preveč drobijo. Ko, torej, spečemo prave, se tega recepta zlepa več ne znebimo. Poskusite! Primerno tudi za brunch z gravlaksom, tudi drugi dan, ko jo le malo popečete, tako da se maslo stopi, marmelada pa ne ogreje.

Brioš štručka

Tags: , , , , , , , ,