FerFud tovornjaček se po uspešni premieri v lanskem letu vrača v slovenska mesta. Edinstveni kulinarični projekt, ki je kot prvi pri nas populariziral sistem plačevanja z objavo na socialnih omrežjih, bo tudi v letošnjem letu prevozil vso Slovenijo in ob vsakem postanku ljudem postregel z avtorskimi street food kreacijami. Trenutno iščejo novega kuharja, ki bo strokovno žirijo navdušil s svojo kulinarično kreativnostjo in si zagotovil mesto glavnega FerFud chefa. Nagrada? 10.000 evrov in mesečna plača, strokovno mentorstvo vrhunskih slovenskih chefov ter obilica izkušenj.

Izbrani chef bo od maja pa tja do septembra pod mentorstvom odmevnih chefov in chefinj kot so Janez Bratovž, Luka Jezeršek, Gregor Vračko, Uroš ŠtefelinVesna Čarman, Tanja Pintarič in Ksenija Mahorčič snoval in ustvarjal svoje lastne avtorske street food kreacije, ter jih ponujal na pokušino gostom po večjih in manjših slovenskih mestih. Pred tem pa ga čaka intenzivno šolanje na Kuharski akademiji Jezeršek, kjer se bo od mojstrov cateringa naučil pravil in skrivnosti kuharske priprave. Prejel bo denarno nagrado v višini 10.000 evrov in mesečno plačilo za obdobje trajanja projekta, FerFud tovornjaček pa bo dobil dodatno ime in preobleko, skladno z idejo novega zmagovalca.

Na pot z novim FerFud chefom se bo v vlogi njegove desne roke podal tudi Mitja Horvat, FerFud chef 2015: »Lani smo s FerFud tovornjačkom pet mesecev razvajali borbončice ljubiteljev fer grižljajev po Sloveniji. Pripravili smo 17 različnih jedi in več kot 26.000 finih grižljajev. Fer je, da projekt nadaljujemo. Seveda z novim chefom, ki ga čaka nepozabna kulinarična avantura. Veselim se idej kulinaričnih nadobudnežev, ki jih bomo pomagali uresničili.«

 

Razpis se zaključi že v nekaj dneh – v nedeljo 10. aprila ob polnoči. Do takrat lahko na spletni strani ferfud.si oddate prijavo in se potegujete za mesto chefa. Vsem tekmovalcem želimo veliko sreče!

Tags: , , , , , , , , , ,