Iz grajskih soban nocoj na dravski promenadi: Igor Jagodic, Uroš Štefelin in Marko Pavčnik

Kakšen troboj se nocoj obeta na sladolentni promenadi! Iz grajskih soban prihajajo na dravsko obrežje najboljši slovenski chefi – graščaki: Uroš Štefelin (Vila Podvin, ob gradu Podvin), Marko Pavčnik (Pavus na gradu Tabor v Laškem) in Igor Jagodic (Strelec na Ljubljanskem gradu). Vsi trije sodijo v sam vrh slovenske vrhunske kulinarike, vsi trije imajo po 3 Vivi srčke in 5 Nedelovih sončkov in vse tri krasi izrazita kreativnost pri ustvarjanju jedi nove slovenske kuhinje.

To bodo nocoj na SladoLentu tudi dokazali. Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana) vabi na žabje krake, s česnovim pirejem, česnovo majonezo, vloženim mladim česnom in konfitom paradižnika; ter na makron, polnjen s sladoledom oljčnega olja, s čokoladno omako s pomarančo in kandirano pomarančno lupino.

 

Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica) bo ponudil jajce z ocvirki in polento, dodal bo zelenjavo in česnove cvetove; posladkal bo z zdrobom, v katerega bo zamešal tepke, belo čokolado in sadje.

Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor, Laško) bo razveselil brez mesa, s cvetačo (na sliki), tartufovo kremo in lešniki, ter z lignji, s krompirjevo peno, pečenimi kumarami, želiranim ponzujem in kvasom.

Za vino večera bo poskrbel Stojan Ščurek iz Goriških Brd s svojo legendarno rdečo Staro brajdo, 2011, iz magnum steklenice in z najboljših leg starih vinogradov na Plešivem (merlot in refošk po 30 %, cabernet franc in cabernet sauvignon po 20 %). Vino je zorelo 24 mesecev v novih in rabljenih 500-litrskih hrastovih sodih. Vonjave po zrelem rdečem sadju, začimbah, podrastju. Rahlo tanično, polnega okusa in z lepim, dolgim pookusom.

Foto zgodba tretjega večera SladoLenta je tukaj.

Tags: , , , , , , , ,