Največja skrivnost kulinaričnega leta: kdo bo 4. oktobra kuhal v Ošteriji Debeluh v Brežicah, restavraciji Grič v Horjulu in na ljubljanskem gradu v Restavraciji Strelec?

 

Uroš Mencinger

Že imate vstopnico za največje dobrojedsko presenečenje leta?! V svojih vrhunskih restavracijah nezamenljivi chefi se bodo za en večer zamenjali! Kje bodo kuhali Jure Tomič, Luka Košir in Igor Jagodic? Za užitek se pustimo presenetiti, za udeležbo v ruleti chefov pa si hitro priskrbimo vstopnico. V sredo, 4. oktobra, ob 18. uri, bo 40+ vrhunskih chefov in chefinj združenja JRE iz Avstrije, Nemčije, Švice in Slovenije zamenjalo svoje kuhinje in presenetilo goste v drugi restavraciji in drugi državi. Pet-hodni meni z vinsko spremljavo 165 evrov. Rezervacije za obisk slovenskih udeleženk rulete, Griča in Strelca, po elektronski pošti: a.hotko@jre.si.

Presenečenje, napetost, nadokus

Objava wall (2)

JRE ruleta chefov 2023

Tuji chefi in chefinje bodo presenetili za tujimi štedilniki. Kdo bo kuhal kje, se ne ve, kajti chefi bodo zavrteli ruleto in z njo izbrali svojo pustolovščino v drugi državi. Gostje v restavraciji bodo vedeli le to, da jim bo kuhal – vrhunski JRE chef. Kdo, bodo izvedeli šele ob prvem hodu, ko jim ga bo predstavil. Mar ni v vrhunski kulinariki prav presenečenje najboljša začimba, ki ustvari nadokus?! Napetost pričakovanja in presenečenje razkritja bosta ustvarila nepozabno večerjo.

Z nekaterimi jedmi pet-hodnega menija bodo gostujoči chefi predstavili sestavine in značilnosti svojega okolja, z drugimi se bodo poklonili restavraciji, v kateri bodo gostovali. Na ta račun bodo tudi stalni gostje doživeli v ”svoji” restavraciji popolnoma novo izkušnjo. Chefovski meni bodo spremljala tudi vrhunska vina, ki bodo prav tako – presenetljiva.

V slovenskih restavracijah iz JRE, Debeluhu, Griču in Strelcu, lahko tako pričakujete avstrijskega chefa, ki kroji avstrijsko gastronomijo prihodnosti, nemškega mišelinkarja, ki ga še niste obiskali, ker je predaleč, ali pa slavnega chefa iz Švice. Zveni vabljivo? Za ”težje” pričakovanje in lažjo odločitev nekaj imen, ki pridejo v poštev za gostovanje v Brežicah (Ošterija Debeluh), Horjulu (Grič) in na Ljubljanskem gradu (Restavracija Strelec): iz Avstrije Richard Rauch, Andreas Herbst, Andreas Döllerer, Vitus Winkler, Lukas Nagl, Philip Rachinger, Hubert Wallner, Thomas Dorfer; iz Nemčije Alex Huber, Anton Schmaus, Simon Schlachter, Andreas Widmann, Felix Dietz, iz Švice Björn Inniger.

Ošterija Debeluh

debeluh jure tomic

Žar avtorske kuhinje

Klik

Žar avtorske kuhinje

Grič

Gostišče Grič - Luka Košir

Michelinova zvezdica na griču

Klik

Michelinova zvezdica na griču

Restavracija Strelec

strelec chef Igor Jagodic, foto Peter Irman

Michelinova zvezdica na gradu

Klik

Michelinova zvezdica na gradu

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , , , ,