Ocenjujeva za vivi.si: Faladur je doživetje sezone v Vipavski dolini, skupaj z njenimi najboljšimi vinarji, sadjarji, sirarji, mesarji, ribiči, saj je do njih le kratek vzpon po kamnitih stopnicah.

 

Violeta & Uroš Mencinger

Kdo pravi, da je Slovenija majhna, če pa je Vipava predaleč, da bi šel v Faladurja danes v vinski bar, jutri v bistro na parmigiano, nato v gostilno na vino, že četrtič ta teden v vinoteko po vino, in petič, zadnjič, da ne bomo tam vsak dan, še na pet hodov sezonskega doživljanja? Takšno gostilno si želiš blizu!

GOSTILNA IN VINOTEKA FALADUR

Faladur, hladni prigrizki3

Faladur, hladni prigrizki

Prej je Gustl kozarec pokril s feto pršuta, da je skril vino, Faladur pa ga danes tako razkazuje! Zato je jasno, da boš v Faladurju srečen zaradi vin, saj je Vipavska dolina najbolj vinsko-bogata slovenska pokrajina. In ker je vin toliko in so tako vrhunska, je jasno, da je dobro tudi vse, kar jih spremlja. Pa čeprav bosta le jota in polenta. A da si v vinoteki srečen tudi ”trezen”, pa ni logično! Kjer imajo 30 vin na kozarec, ne pričakuješ še dveh srčkov. Pa čeprav ob prihodu kuhar pozdravi in ob odhodu odzdravi.

Faladur ni le bistro, ki nima prtov in zna marinirati postrvi, ni le restavracija, ki ima lepe pogrinjke, sezonski scenosled in lokalno okušanje, in ni le vinski bar, ki ima vsa najboljša vipavska vina, ki ti jih najprej predstavi, nato pa še zavije za domov. Faladur je tudi preprosta domača gostilna! V takšnih pa imamo, kajne, sicer veliko želja, toda majhna pričakovanja. Zato Faladur tako preseneti!

Faladur, pozdrav

Faladur, pozdrav

Vabljeni le na kozarec dobrega vina, saj boste ostali na vinski degustaciji. Sprehodite se po Vipavi in ko zagledate lepo teraso ob reki, počijte, saj boste prišli mimojede, dobili pa šest prigrizkov že v prvem hodu. Razveselite se, ker imajo tudi tukaj joto, polento, štrukelj, zrezek, saj jih ne boste dobili kot povsod, temveč kot le tukaj.

Doživite sezono v Vipavski dolini, skupaj z njenimi najboljšimi vinarji, sadjarji, sirarji, mesarji, ribiči, saj je do njih le kratek vzpon po Faladurjevih kamnitih stopnicah. Toda, pozor: ker vam bo Faladur izpolnil vse te majhne želje, si ga boste poželeli še za domov!

Rad Dobrojem priporoča

Faladur, petit fours4

Faladur, petit fours

Faladur je nagrada za sprehod po Vipavi. Če se ne bi sprehodil, ne bi našel. In če ne bi našel, ne bi vedel. Da je v Vipavski dolini toliko odličnih vinarjev, da vseh ne moreš obiskati. Da je kulinarična tradicija Vipavske doline tako bogata, da je ne moreš omejiti le na joto, še posebej, če ni iz tropinke. Da je v Vipavi vinski bar, v katerem pa ne boš lačen, domača gostilna, v kateri pa boš dobro pil, sodoben bistro, kjer pa boš lokalno okušal in sezonsko doživljal, ter vinoteka, v kateri pa ne boš le kupil vseh najboljših vipavskih vin za domov, temveč jih boš tudi spoznal in vzljubil. Zaradi tega si tako zadovoljen, ker si se sprehodil po Vipavi!

Zakaj SRČKI

Gostilna in vinoteka Faladur

Faladur, jedilnica2

Foto zgodba: obisk 2022

Kjer je v Vipavi hrana spremljava vipavskim vinom
Klik

Foto zgodba: obisk 2022

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,