Ocenjujemo: kogo je kuhar v istrskem narečju, ki smo ga doslej morali iskati, zdaj pa je v sodobni preobleki kot vino – deli – gourmet v Vinakoper.

 

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Na dober pršut, panceto, vratovino, podbradek, lardo, klobaso, salamo, na domače sušene mesnine, tako kot tudi na sire, se je potrebno odpeljati v notranjost, po Istri, na Kras, v Vipavsko dolino. Na vitello tonato, rdeče kozice, bakalar na belo, hobotnico iz pečice, ribo po mediteransko, je potrebno na morje ali pa vsaj čisto na obalo. In kam gremo, ko nam ni le do pice in sladoleda, ki sta na vsakem vogalu, pač pa si zaželimo iz kruha drožaste umetnine in iz šamrol zmagovalke sladke Istre? Če hočemo vse to, potrebujemo toliko izletov, poti, naslovov, kilometrov, da nazadnje ravno zaradi tega ostanemo brez vina … 

Kogo, ambient3

KOGO

Nič več! Ker zdaj je rešitev v Kopru dobesedno pred nosom, ob stari vinski kleti je Kogo, ki s kulinaričnim konceptom vino-deli-gourmet Kogovo tradicijo, narečje in rustikalnost spreminja v mondeno, trendovsko in moderno kulinarično zbirališče za staro in mlado, hitro in počasi, mesno in morsko, tradicionalno in sodobno, preverjeno in radovedno, čez cel dan in pozno zvečer. Stari Kogo je postal novi Kogo.

Ocena: ❤️

Kogo, hladne predjedi1

KOGO, hladne predjedi

Kogo, ki ga stari Istrani poznajo kot preprostega kuharja, je v novi inačici chef(inja), ki je vsem pred nosom našla tržno nišo, ki je tradicionalne gostilne niso znale zapolniti, stari gostje pa je niso znali zahtevati. Pa so prišli podjetni mladci, ki so staro klet spremenili v moderni ambient, v katerem se stari počutijo mladostno, mladi pa doma, in ponudili hrano, ki je tako tradicionalna, da je spet prišla v modo in postala trendy. Dejansko je koncept tako dober, da se v njem ne moreš počutiti slabo, saj je vse usmerjeno ravno v to, da si zadovoljno-vesel. Hrana, ki je vedno ista, ti vedno ponudi nekaj drugega, saj je bolj kot od kuharja odvisna od gosta; ob kakšni priložnosti, za koliko časa, s kom, kdaj, zakaj.

Če je Džungla (isti lastniki) na zabavi, je Kogo sicer enako sproščen, vendar bolj resen in restavracijski. Če je Džungla nočna, je Kogo dnevni, vendar tako, da se zavleče v noč.

Kogo, flatbreat, stracciatella, goveji tatarski, tartuf3

KOGO, flatbreat, stracciatella, goveji tatarski, tartuf

Še tiste, ki pridejo na vinsko črpalko po sveži mošt, zamika … Tudi zato je koncept odličen, ker zajema toliko različnih interesov, priložnosti, namenov gostov, da ima vsak med njimi občutek, da je Kogo zanj. Lokacija (vinska klet, kulinarična trgovina, obvoznica, bližina mesta in morja), ponudba jedi (od mesnin do steakov, od ”pizz” do sladic, od pašte do krače, od rib do piščancev, od prigrizkov do dnevnih kosil, od morja do kmetij) in ambient (sodobno, različno sedenje, atraktiven interier, skrita, udobna, fina in prostorna terasa) zagotavljajo stalen dotok gostov, od poznega jutra do poznega večera.

Rad Dobrojem priporoča

Kogo, chefinja1

KOGO, Nives Zonta

Chefovsko nadgrajeni domači recepti so nagrajeni z domiselno postreženimi jedmi, narezek s kmečkega turizma je povišan v urbano predstavitev najboljših slovenskih (in tujih) delikates, pici se reče flat bred in jo prefinjeno oblaga chef-inja, hladne predjedi so zmagovalke nad tapasi, antipastiji in snacki, sladice pa nočejo izpustiti niti tisti, ki si naročijo najdebelejši in najdlje odležani steak.

Obisk, avgust 2021

  • Vinakoper

    Kogo je kuhar v istrskem narečju. Toda doslej smo ga morali iskati, zdaj pa nam je pred nosom! Ob stari vinski kleti, kjer ima Vinakoper dobro založeno vinsko trgovino z istrskimi kulinaričnimi izdelki, je Kogo s kulinaričnim konceptom vino-deli-gourmet kogovo tradicijo, narečje in rustikalnost spremenil v mondeno, trendovsko in moderno kulinarično zbirališče za staro in mlado, hitro in počasi, mesno in morsko, tradicionalno in sodobno, preverjeno in radovedno, čez cel dan in pozno zvečer.

    Kogo, vhod
    od
  • Chefinja

    Nives Zonta je nase opozorila že v koprski Capri. V Kogu pridejo do izraza tudi njene slaščičarske sposobnosti.

    Kogo, chefinja1
    od
  • ❤️

    Kogo, ki ga stari Istrani poznajo kot preprostega kuharja, je v novi inačici chef(inja), ki je vsem pred nosom našla tržno nišo, ki je tradicionalne gostilne niso znale zapolniti, stari gostje pa je niso znali zahtevati. Pa so prišli podjetni mladci, ki so staro klet spremenili v moderni ambient, v katerem se stari počutijo mladostno, mladi pa doma, in ponudili hrano, ki je tako tradicionalna, da je spet prišla v modo in postala trendy. Dejansko je koncept tako dober, da se v njem ne moreš počutiti slabo, saj je vse usmerjeno ravno v to, da si zadovoljno-vesel. Hrana, ki je vedno ista, ti vedno ponudi nekaj drugega, saj je bolj kot od kuharja odvisna od gosta; ob kakšni priložnosti, za koliko časa, s kom, kdaj, zakaj.

    Če je Džungla (isti lastniki) na zabavi, je Kogo sicer enako sproščen, vendar bolj resen in restavracijski. Če je Džungla nočna, je Kogo dnevni, vendar tako, da se zavleče v noč.

    Še tiste, ki pridejo na vinsko črpalko po sveži mošt, zamika … Tudi zato je koncept odličen, ker zajema toliko različnih interesov, priložnosti, namenov gostov, da ima vsak med njimi občutek, da je Kogo zanj. Lokacija (vinska klet, kulinarična trgovina, obvoznica, bližina mesta in morja), ponudba jedi (od mesnin do steakov, od ”pizz” do sladic, od pašte do krače, od rib do piščancev, od prigrizkov do dnevnih kosil, od morja do kmetij) in ambient (sodobno, različno sedenje, atraktiven interier, skrita, udobna, fina in prostorna terasa) zagotavljajo stalen dotok gostov, od poznega jutra do poznega večera.

    Kogo, hladne predjedi1
    od
  • Kogo

    Na pravi lokaciji, ob obvoznici, parkirišču in znani vinski kleti, je pravšen tudi ambient, ki je v notranjosti moderen, svetleče-bleščeč, v dveh nivojih, tudi pri sedenju, z atraktivnim šankom in vpadljivimi barvnimi kombinacijami,

    Kogo, ambient3
    od
  • Terasa

    na terasi pa bolj umirjen, zato kar fin in eleganten, čeprav zelo praktičen, sproščen in vabljiv.

    Kogo, na terasi
    od
  • Vina

    Zgolj vina vinske kleti Vinakoper; ker je zraven trgovina, tudi za domov, tudi točena.

    Kogo, vino
    od
  • Pozdrav

    Lep ”izdelek”, ki potrdi, da ima Kogo pravega chefa-chefinjo. Krompirjev narastek, krema rumene kolerabe in goveji pate, na vrhu okisana čebula.

    Kogo, pozdrav
    od
  • Vitello tonato

    Po italijanskih pravilih, vendar s Kogovo dekoracijo in dodatki, tanke rezine teletine s tunovo omako.

    Kogo, vitello tonato
    od
  • Hobotnica

    Hobotnica po mediteransko, z narezanimi pomodorini, olivami in kaprami je to, kar od nje pričakuješ; ne zakrivajo je nepotrebnosti (kot drugje čebula).

    Kogo, hobotnica v solati
    od
  • Tuna

    Sašimi tune z nadgradnjo, na julien zelenjavi in s sojino omako s sezamom.

    Kogo, sashimi tune
    od
  • Gamberi

    Gamberov tatarski, sveže in lepo dišeče rdeče kozice, z nakockano zelenjavo, ikrami in hrustkom.

    Kogo, gamberov tatarski
    od
  • Bakalar

    Bakala in olive. Folpo je sinonim za kakovost …, zato ni potrebno izumljati, temveč le zložiti.

    Kogo, bakala folpo
    od
  • Sardele

    Sardele polnjene z mascarpone sirom in ocvrte, zraven še majoneza s sipinim črnilom in drobnjakova majoneza. Dobesedno: fini fast food! Sveže ocvrto, s primernimi dodatki, predvsem pa z nadevom, ki naredi razliko do ”klasike”. Če bi to prodajali na Čopovi v Ljubljani, bi bila dolga vrsta!

    Kogo, sardele alla kogo1
    od
  • Flatbread

    Pizza/pogača testo z vinsko drožjo in nadevom, stracciatella sir, goveji tatarski, tartuf. Drožasti kruh, lepo napihnjen, lahek, masleni tatarec, kremasta stracciatella, tartufi naoblani pri mizi.

    Kogo, flatbreat, stracciatella, goveji tatarski, tartuf3
    od
  • Špageti

    Morska klasika, ki je ob morju upravičeno na jedilniku, špageti z buzaro iz vongol (kočic).

    Kogo, špageti z vongolami2
    od
  • Steak

    Presenečenje, ker je natakar ponudil tri tip kos, še večje, ker je res bil … Steak, ki ni običajen v naših gostilnah, meso dobre kakovosti, s prilogo, ki tudi ni povsem običajna (”klasičen” domači pire krompir), omako, ki je chefovska, okraskom, pečenim češnjevim paradižnikom na vejici. Zato je Kogo tudi gourmet.

    Kogo, steak tri tip, pire krompir2
    od
  • Tarte

    Limonov tarte z malinami, zdrobljeni piškoti in krema bele čokolade. Z užitkom poješ in si rečeš: dobro je bilo!

    Kogo, limonov tarte z malinami2
    od
  • Tortica

    Okusi se in vidi, da je chefinja slaščičarka … Sladice so ”skrivno orožje” Koga. ”Vse sladice so malo prilagojene, po naše,” napove natakar in res so vse sladice znane: šamrole, malinova torta, crostata s skuto in hruško … Gianduja tortica, polnjena s slano karamelo, spodaj so fige in slive kuhane v konjaku, zraven pa mandljeva zemlja, karamelna omaka, krema bele čokolade, je brez pompa, lišpa, nepotrebnih dodatkov in okraskov, enostavno dobra, kar dejansko pomeni: odlična.

    Kogo, čokoladna tortica1
    od

Kogo

Kogo, flatbreat, stracciatella, goveji tatarski, tartuf3

Gourmet, delikatese in vino z istrskim narečjem

Stari kogo je novi Kogo
Klik

Gourmet, delikatese in vino z istrskim narečjem

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Rad dobro jem, Teden restavracij

Tags: , , , , ,