Ocenjujemo: Restavracija Robin v hotelu Four Points by Sheraton ob ljubljanski obvoznici ne vabi le hotelskih gostov – Žar na oglje hotelske taščice
Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger
Ko se je postavil na obvoznici na pot med severom in jugom, nedaleč od mestnega vrveža, v blagodejno zavetje zelenja, in se razširil v največji kongresni hotel v državi, je Four Points by Sheraton obljubil, da mimovozečih, poslovnih, dopustniških, bližnjih in daljnih gostov, ne bo le prenočil, temveč jih bo tudi nahranil, kot se za tak hotel spodobi, torej hitro in dobro. Zato je najbolj pomembna informacija pred obiskom: Robin to obljubo izpolni!
Restavracija Robin
Robinovi gostje, namreč, pridejo v hotel, ne v restavracijo. V hotel pridejo prenočit, sestankovat, se srečevat, pridejo na kongres, v bazen in fitnes, ker jih tukaj ujame noč. In pridejo zato, ker so tukaj doma, saj po celem svetu hodijo v takšne hotele, v katerih vse poznajo, sobe, postelje, dvigala, servis, dvorane, avlo, recepcijo, bar in, seveda, restavracijo. Kjer pa ugotovijo, da jim prihodnjič za dobro kosilo, poslovni sestanek, družabni pogovor ali večerni odmik iz mesta ni potrebno tudi prenočiti.
Ocena: ❤️
Robin, čičerka s konopljinim oljem, popečena fokača
Zato je druga najbolj pomembna informacija, da Robin ni le hotelska restavracija! Gostje največjega kongresnega hotela v Sloveniji na robu Ljubljane tako dobijo tlačenko, toda iz dimljenega jesetra, rezine surove govedine, toda s pasteriziranim rumenjakom, vegetarijansko predjed, toda iz čičerke s konopljinim oljem, krepko ribjo juho, toda s špinačnim raviolom, burger, toda s chefovimi dodatki, mednarodne jedi, toda tudi idrijske žilkrofe z bakalco, svinjski vrat krškopoljca in hrbet slovenske govedine, toda pečena v posebni peči na oglje … In to je šele prva točka, hotel pa ima štiri.
Rad Dobrojem priporoča
Robin, popečen losos, grahov pire, krompir v srajčki
Robin ne razočara. Restavracija je oblikovno dovolj hotelska, da s svojo čistostjo, svetlostjo, velikostjo in opremo vzbuja ”domačnost”, češ, to poznam. In takšni sta tudi storitev ter ponudba. Zato je natakar po finih pravilih, čeprav na mizah ni prtov, zato so serviete iz blaga tako mehke, čeprav se v kuhinji vse vidi, in zato je jedilni list tako velik, čeprav ima le en list, da je na njem še kaj, kar ni povsod: od dimljenega jesetra v tlačenki do dvojno krepke ribje juhe, od idrijskih žlikrofov z bakalco do pečenke iz slovenske jagnjetine, od burgerja s chefovimi dodatki do skutine pite s češnjevo marmelado s posestva Pule. Je in ni le hotelsko.
Obisk, avgust 2021
-
Hotel
Ko se je postavil na obvoznici na pot med severom in jugom, nedaleč od mestnega vrveža, v blagodejno zavetje zelenja, in se razširil v največji kongresni hotel v državi, je Four Points by Sheraton obljubil, da mimovozečih, poslovnih, dopustniških, bližnjih in daljnih gostov, ne bo le prenočil, temveč jih bo tudi nahranil, kot se za tak hotel spodobi, torej hitro in dobro. Zato je najbolj pomembna informacija pred obiskom: Robin to obljubo izpolni!
Robin hotel
od
-
Restavracija
V prostorni restavraciji s panoramsko stekleno steno nad obvoznico in odprto kuhinjo, ki ničesar ne skriva, je dovolj izbire, ob steni, oknu, na sredini, za majhno ali veliko mizo, kvadratno ali okroglo.
Robin012
od
-
❤️
Robin ne razočara. Restavracija je oblikovno dovolj hotelska, da s svojo čistostjo, svetlostjo, velikostjo in opremo vzbuja ”domačnost”, češ, to poznam. In takšni sta tudi storitev ter ponudba. Zato je natakar v belih rokavicah, čeprav na mizah ni prtov, zato so serviete iz blaga tako fine, čeprav se v kuhinji vse vidi, in zato je jedilni list tako velik, čeprav ima le en list, da je na njem še kaj, kar ni povsod: od dimljenega jesetra v tlačenki do dvojno krepke ribje juhe, od idrijskih žlikrofov z bakalco do pečenke iz slovenske jagnjetine, od burgerja s chefovimi dodatki do skutine pite s češnjevo marmelado s posestva Pule. Je in ni le hotelsko.
Robin, popečen losos, grahov pire, krompir v srajčki1
od
-
Kruh in maslo
Poljubčki dimljenega masla za pozdrav, ki je hitro na mizi.
Robin, maslo in kruh
od
-
Čičerka
Čičerka s konopljinim oljem, popečena fokača, surova zelenjava. Lahek uvod, pa ne le za vegetarijance.
Robin, čičerka s konopljinim oljem, popečena fokača1
od
-
Jeseter
Tlačenka dimljenega jesetra, okisani šparglji, okisana čebula, drobnjakova majoneza. Robin ni le za slučajne goste! Četudi tlačenka spomni na hotelski bife, je jed zaradi dodane kislosti lepo zaokrožena in požene apetit. Še šparglji se zaradi tega izkažejo za logične, saj ne tvorijo le lepega okvirja, temveč se dobro ujemajo z okisano čebulo in drobnjakovo majonezo.
Robin, tlačenka dimljenega jesetra1
od
-
Juha
Ribja juha, všečno servirana, s češnjevimi paradižniki, čvrstimi kosi različnih rib, špinačnimi ravioli, je res krepka, zato si jo bo gost zapomnil in si jo prihodnjič spet naročil. Namen je dosežen.
Robin, krepka ribja juha1
od
-
Rižota
Rižota z rakovico in kumaro, zraven parmezanov hrustek in mikrozelenje. Spretna sezonska riževo-morska topla predjed, ki ne razočara.
Robin, rižota z rakovico in kumaro1
od
-
Losos
Popečen losos, grahov pire z meto in krompir v srajčki (pravzaprav lupini). Krompir s smetanovo-sirovim nadevom je všečno gratiniran, meta v pireju je pametno dodan okus.
Robin, popečen losos, grahov pire, krompir v srajčki2
od
-
Svinjski vrat
Vrat krškopoljskega prašiča iz peči, ki z ogljem zmore visoke-žar temperature. Meso rešetkasto spečeno, še dovolj sočno. Za srček pa ni odločilo meso, temveč demi glace omaka, ki je vzorčna. Servirano na čoku in papirju, z zeliščno soljo, je za sproščeni vtis.
Robin, vrat krškopoljskega pujsa1
od
-
Zelenjava
Prilog sicer ni velika izbira; če odšteješ krompir v srajčki, ki je ”povsod”, ostane zelenjava, z žara ali kuhana (soparjena), kar pa je sveža izbira (rumeno in oranžno korenje, cvetača, brokoli).
Robin, soparjena zelenjava
od
-
Parfait
Orehov parfait in čokoladna omaka.
Robin, orehov parfe s čokolado1
od
-
Creme brulee
Creme brulee z nadgradnjo sivke, ki pomaga okusu, z dobro pomočjo jagodičevja v žganju in češnjevega džema s posestva Pule.
Robin, creme brulee s sivko, jagodičevje, češnjev džem1
od
-
Vinska spremljava
Vin na spisku ni veliko, a v čebru jih je dovolj. Hišna penina Goriških Brd, k jesetru presenetljiv letnik Rebule, 2013, Bagueri, k svinjskemu vratu posebni Cabernet Franc Eminent, 2009, Constantini.
Robin, vino Constantini cf eminent
od
Hotelska taščica v štirih točkah
Robin ni le hotelska restavracija
Klik Hotelska taščica v štirih točkah
IZBOR OKUSOV
Vse o ocenjevanju na vivi.si
Klik
Vse o ocenjevanju na vivi.si
Izbor okusov za gostince
Informacije za gostince o iskalniku najboljših slovenskih gostiln Izbor okusov.
Klik
Izbor okusov za gostince
VIVI ZA VAS
Šola okusov, Rad dobro jem, Teden restavracij
Rad dobro jem
Zakaj je to pomembno? Ker moramo biti dobrojedci, ne jedci! Ker se jesti začnemo učiti že pred rojstvom. Ker vemo, kaj pijemo, ne vemo pa, kaj jemo! Ker hrana ni le všečna in nevšečna! Ker hrane ne smemo ceniti le subjektivno, temveč tudi objektivno. Ker je zato potrebno znati jesti!...
Klik Robin: ❤️ v Four Points by Sheraton