V jesenskem Tednu restavracij sodeluje 32 gostiln in restavracij z oceno 2 srčka – Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost – Dva srčka sta znak za nadgrajevanje

 

Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike. Toda to ni tekmovanje! Srčki so namreč mera, ki nas usmeri – danes tja in jutri nekam drugam. Zato nam iskalnik Izbora okusov ne pove le kam (po Sloveniji) in kaj (si želimo tokrat), temveč tudi kako (naj bo)!

Srčki niso ”športni” rezultat, z njimi ne delamo lestvic in ne pomenijo vrstnega reda kakovosti. V športu so namreč dobri le prvi trije in najboljši je le zmagovalec, vsi drugi pa zgolj sodelujejo. Pri srčkih je drugače – vsi srčki so vredni vašega obiska! A zato je pomembno, da veste, kdaj, kje, zakaj, kako boste najbolj uživali zdaj v enem srčku in prihodnjič v dveh. Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost! Srčki so torej ”le” zato, da veste, kaj naj v njih pričakujete in zahtevate.

Zato je pomembna oznaka srčkov priporočena pogostnost obiskov. Četudi čas in denar ne bi bila omejena, ne bi mogli vsakodnevno obiskovati le restavracij s petimi srčki. Bi pa vsak dan, kajne, radi bili ob in po jedi dobre volje (ocena nasmeh). Vmes, med vsak dan in vsaj enkrat, pa je še ogromno prostora za obiske dobrih gostiln. Da jih lažje izberemo, sta jih Izbor okusov in Teden restavracij razdelila po srčkih. Danes smo si poželeli tistih z dvema srčkoma!

 

Dva srčka: čim večkrat

Gostilna na gradu TR23j Goveja lička, naravna omaka z češpljo, češpljev cmok, krema pečene buče, solata rdečega zelja foto Matic Kremžar resized

Gostilna na gradu TR23j Goveja lička, naravna omaka z češpljo, češpljev cmok, krema pečene buče, solata rdečega zelja foto Matic Kremžar

Čeprav srčki niso tekmovanje, pa so vseeno znak za – nadgrajevanje! Zanj pa pri ocenjevanju zahtevamo izvirnost, ustvarjalnost, vrhunskost. Če je nasmeh tisti ”minimum”, ki ga zahtevamo povsod in vedno, in prvi srček zato označuje vstop med najboljše, sta dva srčka znak prav za nadgrajevanje. V takšnih restavracijah še ne zahtevamo in pričakujemo popolnosti, jasno nam je, da vse še ne bo vrhunsko, toda zato smo odločeni, da bomo prav v restavracijah in gostilnah z dvema srčkoma pozabili na svoje območje udobja in se jim začeli prepuščati. Zato morajo chefi za dva srčka ustvarjati! Pa čeprav jim vedno ne uspe (povsem) …

Za tiste goste, ki območje udobja (znanega, predvidljivega, pričakovanega) iščejo vedno in povsod, sta dva srčka že vrh. Za goste, ki povsod iščejo, odkrivajo in se učijo, pa sta dva srčka začetek.

 

2 srčka
Najboljše čim večkrat!
Ni še vse vrhunsko, je pa že vse zelo dobro in s chefovim podpisom.
Obisk: vsaj mesečno!

 

32 x ❤️❤️ v Tednu restavracij

Gostilnica Barba, Novo mesto
Sunrose 7, Bohinjska Bistrica
Zlata ladjica, Ljubljana
Bistro Štorja, Postojna
Fudo, Maribor
Gostilna in vinoteka Faladur, Vipava
Gostilna na Gradu, Ljubljana
Gostilna Podfarovž, Vipava
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Hiša Ančka, Slovenj Gradec
Hiša Fink, Novo mesto
Krčma na gradu Bogenšperk, Bogenšperk
Lesnika, Mozirje
Restavracija Amon, Olimje
Restavracija Calypso, Nova Gorica
Restavracija Harfa, Ljubljana
Restavracija Triglav, Bohinj
Tri lučke, Sremič
LALU bistro, Celje
Gostilna Grabar, Ptuj
Gostilna Pr’ Matičku, Kranj
Gostišče Tolc, Spodnja Sorica
Hiša Raduha, Luče
Landerik, Ljubljana
Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
Restavracija Grad Kromberk, Nova Gorica
Restavracija Kodila, Markišavci
Restavracija Manna, Ljubljana
Restavracija Marina, Portorož
Restavracija Salicornia, Koper
Restavracija Triangel, Gozd Martuljek
Stara gostilna, Piran

 

banner TR23J sola okusov

Partnerji Tedna restavracij TR23J

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,