Začelo se je sprejemanje rezervacij za jesenski Teden restavracij – Vsi meniji, vsi podatki, vsi srčki, vse želje Izbora okusov, iskalnika najboljših slovenskih gostiln, ki gosti tudi Teden restavracij (www.teden-restavracij.si in www.vivi.si) Piše: Uroš Mencinger Začelo se je izbiranje in rezerviranje, da bomo lahko kmalu ponovno uživali. 98 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln že sprejema rezervacije za Teden restavracij, ki bo od 8. do 17. oktobra. Spletna stran Tedna www.teden-restavracij.si (in www.vivi.si) je dobro prestala prvi jutranji naval, kar pa ne pomeni, da je zanimanje manjše, temveč so strežniki vsako leto bolj zmogljivi. Teden restavracij je ne nazadnje star že 10 let! To pa pomeni, da ni dozorela le akcija, ki se je začela 2012 v Evropski prestolnici kulture, nato pa se že 2013 razširila po celi Sloveniji in prerasla v množično kulinarično gibanje, temveč tudi njeni udeleženci. V teh letih ste v okviru najbolj okusnega tedna leta obiskali že toliko slovenskih gostiln in restavracij, da ste postali izkušeni dobrojedci. Zato veste, da v Tednu restavracij nastopajo le izbrane, ocenjene, vrhunske slovenske gostilne in restavracije. Torej ni več potrebno loviti ”skalpe” le tistih najbolj znanih in najvišje ocenjenih, z VIVI srčki, GM kapami ali Michelinovimi zvezdicami in priznanji. Pravzaprav je dobrojedsko doživetje lahko še večje, če tam, kjer tega ne pričakuješ, ”najdeš” in prvič obiščeš gostilno ali restavracijo, ki ima sicer manj srčkov, toda zato več srčnosti. Predvsem pa že ime – dobrojedci – pove največ! Saj se ne reče ”vrhunskojedci” … Ocene in srčki so potrebni, saj ne nazadnje je od njih odvisna tudi cena, med letom in zato tudi v času Tedna restavracij. Toda to je le eden od kriterijev, po katerih izkušeni dobrojedci izbirate obisk v Tednu restavracij in nasploh v gostilnah. Saj izbirate in rezervirate s pomočjo Izbora okusov, iskalnika najboljših slovenskih gostiln, ki gosti tudi Teden restavracij, ob ocenah (srčkih) pa najboljše izbira tudi po – vaših željah. Kam po Sloveniji? Iskalnik Slovenijo deli po smereh vožnje … Če še vedno nimamo uradnih regij, imamo gostilne v osrednji Sloveniji in na vseh štirih koncih (neba). Torej, kam želite danes? Kaj si želite danes? Vaša želja – vaš ukaz … V iskalniku Izbor okusov na www.vivi.si označite pod Želje, kakšno gostilno želite obiskati. Želite ”le” dobro jesti ali zgolj vrhunsko jesti? Želite domače, torej naše, ali pa vas zanimajo okusi širnega sveta? Ste bolj za tradicijo ali za avantgardo? Želite v mesto, kjer je živahno, ali na izlet, na deželo, kjer so kmetije in domačije? Ste ljubitelj mesa, rib ali zelenjave? Je za vas pomembno, da je ob dobri hrani tudi dobro vino? Boste tudi prespali? Odgovor ni le eden, zato lahko vsaka gostilna izpolni več želja, toda nobena ne more vseh, zato je potrebno – izbirati. Teden restavracij VIVI ZA VAS
Sto tisoč gostov v letu dni
Spletni tečaji Šole okusovRad dobro jem
TR21J: Izberi. Rezerviraj. Uživaj!
10 začetni(ški)h napak
TR21J: Izberi. Rezerviraj. Uživaj!
flambirano
Zadnje Urejanje: 27. septembra 2021
TR21J: Izberi. Rezerviraj. Uživaj!
27. septembra 2021 - 9 minut branjaZadnje Urejanje: 27. septembra 2021
Zakaj je to pomembno? Ker moramo biti dobrojedci, ne jedci! Ker se jesti začnemo učiti že pred rojstvom. Ker vemo, kaj pijemo, ne vemo pa, kaj jemo! Ker hrana ni le všečna in nevšečna! Ker hrane ne smemo ceniti le subjektivno, temveč tudi objektivno. Ker je zato potrebno znati jesti!...
Klik
Kaj se boste naučili? Gostinci: kaj morate popraviti, da gost ne bo že na začetku pobegnil. Gostje: kaj že na začetku vašega gostinskega obiska odlikuje dobre gostilne s srčki in kaj se iz napak gostincev lahko naučite, ko kot chefi doma vi povabite v goste. Za dober začetek, tako za...
Klik