Začelo se je sprejemanje rezervacij za pomladni Teden restavracij – Vsi meniji, vsi podatki, vsi srčki, vse želje Izbora okusov, iskalnika najboljših slovenskih gostiln, ki gosti tudi Teden restavracij (www.teden-restavracij.si in www.vivi.si) Piše: Uroš Mencinger Začelo se je izbiranje in rezerviranje, da bomo lahko kmalu ponovno uživali. V pomladnem TR 2022 sodelujejo kar 104 izbrane slovenske restavracije in gostilne, ki so jim slovenske dobrojedke in dobrojedci danes zjutraj že začeli polniti elektronske nabiralnike z rezervacijami za Teden restavracij, ki bo od 25. marca do 3. aprila. Spletna stran Tedna www.teden-restavracij.si (in www.vivi.si) je dobro prestala prvi jutranji naval, kar pa ne pomeni, da je zanimanje manjše, temveč so strežniki vsako leto bolj zmogljivi. Teden restavracij ne nazadnje letos praznuje že svojo 10-letnico! To pa pomeni, da ni dozorela le akcija, ki se je začela 2012 v Evropski prestolnici kulture, nato pa se že 2013 razširila po celi Sloveniji in prerasla v množično kulinarično gibanje, temveč tudi njeni udeleženci. V teh letih ste v okviru najbolj okusnega tedna leta obiskali že toliko slovenskih gostiln in restavracij, da ste postali izkušeni dobrojedci. Zato veste, da v Tednu restavracij nastopajo le izbrane, ocenjene, vrhunske slovenske gostilne in restavracije. Torej ni več potrebno loviti ”skalpe” le tistih najbolj znanih in najvišje ocenjenih, z VIVI srčki, GM kapami ali Michelinovimi zvezdicami in priznanji. Pravzaprav je dobrojedsko doživetje lahko še večje, če tam, kjer tega ne pričakuješ, ”najdeš” in prvič obiščeš gostilno ali restavracijo, ki ima sicer manj srčkov, toda zato več srčnosti. Predvsem pa že ime – dobrojedci – pove največ! Saj se ne reče ”vrhunskojedci” … Ocene in srčki so potrebni, saj ne nazadnje je od njih odvisna tudi cena, med letom in zato tudi v času Tedna restavracij. Toda to je le eden od kriterijev, po katerih izkušeni dobrojedci izbirate obisk v Tednu restavracij in nasploh v gostilnah. Saj izbirate in rezervirate s pomočjo Izbora okusov, iskalnika najboljših slovenskih gostiln, ki gosti tudi Teden restavracij, ob ocenah (srčkih) pa najboljše izbira tudi po – vaših željah. Kam po Sloveniji? Iskalnik Slovenijo deli po smereh vožnje … Če še vedno nimamo uradnih regij, imamo gostilne v osrednji Sloveniji in na vseh štirih koncih (neba). Torej, kam želite danes? Kaj si želite danes? Vaša želja – vaš ukaz … V iskalniku Izbor okusov na www.vivi.si označite pod Želje, kakšno gostilno želite obiskati. Želite ”le” dobro jesti ali zgolj vrhunsko jesti? Želite domače, torej naše, ali pa vas zanimajo okusi širnega sveta? Ste bolj za tradicijo ali za avantgardo? Želite v mesto, kjer je živahno, ali na izlet, na deželo, kjer so kmetije in domačije? Ste ljubitelj mesa, rib ali zelenjave? Je za vas pomembno, da je ob dobri hrani tudi dobro vino? Boste tudi prespali? Odgovor ni le eden, zato lahko vsaka gostilna izpolni več želja, toda nobena ne more vseh, zato je potrebno – izbirati. Teden restavracij VIVI ZA VAS
Sto tisoč gostov v letu dni
Spletni tečaji Šole okusovRad dobro jem
TR22p: Izberi. Rezerviraj. Uživaj!
10 začetni(ški)h napak
TR22p: Izberi. Rezerviraj. Uživaj!
Teden restavracij
Zadnje Urejanje: 14. marca 2022
TR22p: Izberi. Rezerviraj. Uživaj!
14. marca 2022 - 9 minut branjaZadnje Urejanje: 14. marca 2022
Zakaj je to pomembno? Ker moramo biti dobrojedci, ne jedci! Ker se jesti začnemo učiti že pred rojstvom. Ker vemo, kaj pijemo, ne vemo pa, kaj jemo! Ker hrana ni le všečna in nevšečna! Ker hrane ne smemo ceniti le subjektivno, temveč tudi objektivno. Ker je zato potrebno znati jesti!...
Klik
Kaj se boste naučili? Gostinci: kaj morate popraviti, da gost ne bo že na začetku pobegnil. Gostje: kaj že na začetku vašega gostinskega obiska odlikuje dobre gostilne s srčki in kaj se iz napak gostincev lahko naučite, ko kot chefi doma vi povabite v goste. Za dober začetek, tako za...
Klik