Devet kategorij, po katerih lažje izbiramo v Tednu restavracij – Za posebno doživetje nista dovolj lokacija in ocena

Izbor: Uroš Mencinger

 

V Tednu restavracij sodeluje kar sto gostiln in restavracij. To je veliko, obenem pa je kakovostni izbor že opravil selektor, tako da med toliko samimi dobrimi res ni lahko izbrati. Prebrati je potrebno ”le” kakšnih dvesto menijev in se odločiti za tistega, ob katerem se pocedi največ slin. Še dobro, da Teden restavracij traja kar deset dni in lahko izberete za vsak dan po enega. Ali več, saj so le (najmanj) trije hodi …

Iskanje in izbiranje si lahko olajšate, če na vstopni spletni strani Tedna restavracij uporabite iskalnik, s katerim je sodelujoče restavracije zlahka razvrstiti po regijah (osrednja Slovenija, vzhodna, zahodna, južna in severna), krajih (100 restavracij je v 60 krajih) in ocenah – srčkih (1 restavracija s 4 srčki, 17 restavracij s 3 srčki, 23 z 2 srčkoma, 41 z 1 srčkom, 19 restavracij z oceno Na dobri poti).

Toda za posebna doživetja ni dovolj, če restavracijo ali gostilno izberemo le glede na lokacijo in oceno. Tisto, kar je blizu, ni nujno, da bo najboljše. In tisto, kar je ocenjeno kot najboljše, ni nujno, da mi bo najbolj všeč. Okusi so različni, oziroma nisem le lačen, temveč sem tudi radoveden, in radovednosti je več vrst …

Zato smo sodelujoče restavracije razdelili še na devet kategorij, ki jih po našem mnenju najbolj opredeljujejo. Ker lahko posamezne gostilne in restavracije uvrstimo v več kategorij, smo izbrali tisto, ki najbolj označuje njihovo zgodbo:

 

Domače in naše

Izlet in doživetje

Kmetije in domačije

Meso in še kaj

Morje in reke

Tradicija in sodobnost

Urbano in živahno

Ustvarjalno in visoko

Vino in hrana

 

logotipa zdruzeno

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,