Novo v Šoli okusov – Postanite domači chef s pomočjo spletnega tečaja Šole okusov – Ocenili smo restavracijo Pr’ Ročnjek iz Gorjuš na Pokljuki – Ko doma ni le dobro, temveč kar odlično

Malo jih sicer ve, kaj beseda chef res pomeni, toda vsi bi radi bili chefi. Chefi so danes zvezdniki, chefi so povsod, na internetu in televiziji, na festivalih in proslavah, v kuharskih knjigah in trač rubrikah. Nič čudnega, torej, da si želimo še mi postati chef, toda doma! V prvem spletnem tečaju Šole okuse vam zato pomagamo postati prav to – domači chef. Čaka vas že enajst nadaljevanj chefovskih zapovedi za domačim štedilnikom.

Za člane Šole okusov:
Chef doma

 

En srček: restavracija Pr’ Ročnjek

rocnjek ambientZačnite z dimljeno postrvjo, ki je dolgo pacana in kratko dimljena, po juhi, v kateri so pokljuški jurčki, uganite, koliko zelišč je v omaki, v kateri so se hitro opražili bikovi prašniki, za glavno pa izberite med tankim jelenovim medaljonom in debelim telečjim stejkom. Ocenili smo gorenjsko gostilno s Pokljuke, kjer na turistični kmetiji Ročnjek kuha znani bohinjski chef Jaka Kusterle. Ni blizu, ker ni v dolini, ob avtocesti ali ob jezeru, toda tja najdejo tako Američani, ko potujejo po Evropi, kot Primorci, ki se kar z avtovlakom pripeljejo na pokljuški sneg.

Restavracija Pr’ Ročnjek
Foto zgodba s Pokljuke

 

Ni le dobro, je odlično

Ko kuhamo doma, ni vedno in vse enako dobro. Nekaj je, namreč, odlično, toda vse zelo tekne. Zato, ker smo sami izbrali, skuhali, pojedli, in vse to doma, kjer nam je najlepše. A da je odlično, se mora kar nekaj brezhibno ujeti. Tako kot pri mafinih, ki jih kar ne moreš nehati jesti, zato ni dobro, temveč odlično, da jih je v receptu za dva kar osem. Odlično je že, ko jih gledaš, kako se dvigujejo v pečici. Odlični so, ker so tako mehki in sočni, ker se črni koren tako odlično ujame s krompirjem, njiju pa imenitno dopolni sir, ker slanina v obodu doda takšno veliko piko na i, ker je vse skupaj tudi malo pekoče in ker brusnice vso to odličnost še osladijo.

Krompirjevi mafini v panceti
Gratinirani kruhovi cmoki
Juha iz rdeče pese z zeliščnimi palačinkami

Tags: , , , , , ,