Kulinarična foto zgodba z B2B obiska v hotelu Planinka v Ljubnem ob Savinji – Novi član prve slovenske kulinarične lige s 3 srčki – Planinka med zaprtjem ni mirovala, hotel se je še polepšal, kuhinja pa še napredovala

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

hotel planinka ljubno21 marec049

Hotel Planinka, srnin tatar

Da ne pozabimo, kako je bilo in kako spet bo … B2B smo preverili hotel Planinka iz Ljubnega ob Savinji in se razveselili tretjega srčka. Epidemijo so izkoristili za napredovanje!

Če se ne bi videlo na skakalnice, bi bil stari hotel najbrž še vedno zaprt. Odkar pa je novi hotel odprt, se v Ljubno ne hodi le enkrat letno na skoke, temveč čim bolj pogosto na Alpski meni!

Planinka je hotel za ribiče, ki so na Savinji tako doma kot na Aljaski in v Patagoniji, poslovneže, ki v KLS Ljubno nabavljajo zobate obroče za motorje največjih avtomobilskih znamk, smučarke, ki tukaj skačejo najraje na svetu, in turiste iz vsega sveta, ki od tukaj odkrivajo eno najlepših slovenskih dolin. Toda Planinka je tudi restavracija za dobrojedce, saj se tukaj je najbolj fino v Zgornji Savinjski dolini! Zato so v Planinki zadovoljni vsi, ”zaspani”, ker so šli spat s kar tremi srčki, in ”fini”, ker se po takšnem alpskem doživetju najboljše spi.

Rad Dobrojem priporoča:

hotel planinka ljubno21 marec089

Hotel Planinka, file smuča

Ker je iz hrustljave kože škrnicelj s šparglji in jagodami, je lahko nežna postrv iz Savinje v omaki iz žafrana, mete in malin. Ker je srnin tatar posladkan z ananasovim džemom, so hrustljave rolice prekajenega mesa in ocvirkov z jabolčno kremo. Ker je smuč s čemažem, je ob njem bučni štrukelj z mangom. Ker je jagnječja zarebrnica v skorjici bučnih semen, je zraven dovolj sivkine in mesne omake. Ker je iz čokolade le polkrogla z jagodnim nadevom, je dovolj prostora za mentolov sorbet, po njem pa še za čokoladni tartuf. V Planinki ni nič slučajno, zato kliče v Ljubno, tudi ko tam ni smučarskih skokov in flosarskega bala.

Hotel Planinka

hotel planinka ljubno21 marec033

Hotel Planinka 2021

Z dveh na tri srčke!
Klik

Hotel Planinka 2021

Izbor okusov

hotel planinka ljubno21 marec128

Hotel Planinka ❤️❤️❤️

Klik

Hotel Planinka ❤️❤️❤️

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, SladoLent

Tags: , , , ,