Nocoj otvoritev SladoLenta ob Dravi z nastopom vrhunske trojke chefov: Tomaž Kavčič z Zemona, Jure Tomič iz Debeluha in Mojmir Šiftar iz Evergreena – Vinska spremljava: Teodor rdeče Marjana Simčiča in mariborska vinska kraljica Ana Protner

Nocoj ob 19 uri odpira svoje tri chefovske kuhinje že devetič zapored in za devet dni najboljša pop-up slovenska gostilna – SladoLent na dravski promenada Festivala Lent v Mariboru. Do 29. junija se bo na festivalu avtorske ulične prehrane zvrstilo 32 slovenskih chefinj in chefov, ki imajo skupno kar 67 srčkov. Z njihovimi street food avtorskimi jedmi se bodo družila vrhunska vina 22 slovenskih vinarjev iz vseh treh vinorodnih deže. Kot se za Maribor spodobi, bo, seveda, največ štajerskih vin (12), dodatno pa bo za njihovo promocijo s svojo prisotnostjo na SladoLentu vse večere skrbela tudi mariborska vinska kraljica in ambasadorka najstarejše trte na svetu Ana Protner.

sladolent18 gostje 2Celoten program SladoLenta je tukaj.

Že prvi večer bo vrhunski in ga zato ”ni dovoljeno” zamuditi. Tomaž Kavčič z dvorca Zemono (Gostilna pri Lojzetu) je najbolj znani slovenski chef iz najlepšega slovenskega gostilniškega dvorca. Jureta Tomiča (Ošterija Debeluh) so letos evropski chefi nagradili za ”talent, s katerim spremeni obrok v edinstveno dobrojedsko doživetje”. In Mojmir Šiftar (Evergreen) je ”najbolj talentiran slovenski chef” za leto 2019!

Bon za chefovsko jed na SladoLentu stane 4 evre. Bon za kozarec vrhunskega vina stane 2 in 3 evre. Spisek vin je tukaj. Vsak večer chefovske jedi spremlja tudi posebno vino večera. Prvi večer bo to Teodor rdeče, 2014, Marjana Simčiča.

sladolent18 galerija delo gostje 1SladoLent vsak večer na promenadi ob Dravi chefovsko kuha od 19. do 24. ure.

Nocoj na SladoLentu:

Tomaž Kavčič
sladolent8 kavcic brios 2(Gostilna pri Lojzetu, Zemono, 4 srčki)

  • Carpaccio postrvi z jabolkom, mariniranim v soku rdeče pese, in s hruško, marinirano v limonovem soku
  • Vipavska zeliščna klobasa s kruhom, kuhanim na pari, v družbi gina Monologue

Jure Tomič
debeluh ekipa 2(Ošterija Debeluh, Brežice, 3 srčki)

  • Sipa in krškopoljec
  • Sladoled iz ajdovega kruha

Mojmir Šiftar
smlednik chefs stage šiftar polži 1(Restavracija Evergreen, Smlednik, 2 srčka)

  • Fazanova veselica: pečenica fazana s suhimi jabolki in arašidi, okisana zelena, krema pečenega česna, ržen kruh
  • Buča in cvetje: strjenka bučnega olja s cvetnim prahom, gozdnimi jagodami in svežim cvetjem

Vino večera

MARJAN SIMČIČ: Teodor rdeče 2014, suho, Goriška Brda
Prijetne nežno sadne note (zrelo jagodičevje in slive) in rahel začinjen priokus usnja, ki se čez nekaj časa razvije v zaznaven priokus črne čokolade.

Tags: , , , , , , ,