Deset let Gourmet ski safarija v Alti Badii – Na jubilejnem safariju 9. decembra tudi Tomaž Kavčič, vso sezono pa za smučarje tudi jed Ane Roš

 

Sezona na najbolj znanem ”slovenskem” smučišču v Italiji, na delu največjega smučarskega kroga na svetu, Superski Dolomiti, ki pripada Alti Badii, se bo začela že 5. decembra, toda prava otvoritev, z vrhunskimi chefi in že 10. izvedbo Gourmet ski safarija, bo v soboto, 9 decembra. Takrat se bo smučalo in jedlo, na smučiščih Corvare, La Ville, Colfosca in St. Cassiana, ter na najboljših smučarskih kočah Dolomitov, na katerih bodo ta dan kuhali svetovni mojstri: Massimiliano Alajmo (Le Calandre, 3 Michelinove zvezdice), Andrea Berton (restavracija Berton, 1 zvezdica), Simone Cantafio (La Stüa de Michil, 1 zvezdica) in Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, 1 zvezdica).

Alta Badia Gourmet Skisafari by Alex Moling

Gourmet ski safari, Alta Badia, foto Alex Moling

Gourmet ski safari ni le otvoritev smučarske sezone, temveč je kulinarično potovanje s smučmi z(a) okusom, od koče do koče, ki ne traja le en dan, temveč vso sezono. Štirim otvoritvenim chefom, ki bodo počastili desetletnico, kuhali v živo in se družili s smučarji, se bodo s svojimi recepti pridružili še štirje vrhunski mednarodni chefi, tako da bo na osmih smučarskih kočah vso sezono visoka kuhinja res na višini, nad 2.000 metri. Ob Tomažu Kavčiču bo svojo jed smučarjem prispevala tudi Ana Roš (Hiša Franko, 3 zvezdice). Letošnja 10. izvedba Gourmet ski safarija in nato že 14. sezona Smučanja z(a) okusom po Alti Badii bosta tudi dobrodelni: po 3 evri od vsake jedi bodo namenjeni italijanski organizaciji La migliore vita possibile, ki skrbi za otroke z neozdravljivimi boleznimi.

Tomaž Kavčič bo na ski safariju smučarjem v koči Edelweiss na Colfoscu pripravil ”pasteto cvetoče Slovenije”. Z njo se bo ujelo vrhunsko južnotirolsko rdeče vino lagrein.

koča bamby tomaž kavčič2

Tomaž Kavčič je nastopil že na 1. Gourmet ski safariju

Massimiliano Alajmo, ki ima 3 Michelinove zvezdice v restavraciji Le Calandre v Rubanu pri Padovi, bo na koči Bioch skuhal kapučino iz gob in kolin, z vinsko spremljavo južnotirolskega modrega pinota.

Andrea Berton bo v Club Moritzino iz Milana in svoje restavracije Berton pripeljal sestavine za enolončnico iz kruha, čebule, mesa za osso buco in telečje juhe. Vinska spremljava bo južnotirolski chardonnay.

Simone Cantafio iz restavracije La Stüa de Michil v hotelu La Perla v Corvari bo na koči I Tablá skuhal ”preprosto okusne” planinske špagete s pekočo omako in postrvjimi ikrami. Vinska spremljava bo južnotirolski dišeči traminec.

Vstopnice (4 chefi s 6 zvezdicami, 4 koče, 4 jedi, 4 južnotirolska vina, 80 evrov) za Gourmet ski safari si je najboljše zagotoviti online na www.altabadia.org, ali pa na dan prireditve na eni od sodelujočih koč.

Alta Badia

Alta Badia Skifahren mit Genuss By Alex Moling (6)

Smučanje z(a) okusom

Najboljša kulinarika na snegu
Klik

Smučanje z(a) okusom

Beri DOBRE NOVICE, ne slabih

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , , ,