Ocenjujeva za vivi.si: V Gaudi&Naan na ljubljanskem Malem trgu dobiš, česar drugje nočejo in ne znajo skuhati. To je hrana za dušo na rastlinski način po ajurvedskih načelih.

 

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger

Ko se ”tradicionalno zahodnih Gaudijevih receptov dotakne toplo Naanovo sonce daljnega vzhoda” to ne pomeni le, da ste sredi Ljubljane končno našli dobro skrit Mali trg, temveč da se je sredi najboljše zelene prestolnice v Evropi končno znašla tudi majhna gostilna z zelenimi jedmi iz izključno rastlinskih sestavin. Bravo Gaudi&Naan, ne (le) Ljubljana!

GAUDI&NAAN

Gaudi&Naan, jedilnica2

Gaudi&Naan, jedilnica

Zato je Gaudi&Naan za vas, ker je za turiste, ki jih je Ljubljana polna, potujete pa radi tja, kjer je drugače, ne pa enako; za rastlinojedce, ker ljubite živali in zato nočete njihovih nadomestkov, temveč hočete zgolj rastlinsko in le dobro jesti; za mesojedce, ker ste končno dobili možnost, da pojeste, kar ste doslej vedno zavrnili, in ne jeste, kar doslej nikoli niste zavrnili; in za dobrojedce, ker ste na Malem trgu dobili degustacijski meni, ki v glavni jedi končno nima velikega kosa mesa, čeprav ima za predjed tudi tatar!

Gaudi&Naan, dimljene rulade1

Gaudi&Naan, dimljene rulade

Čeprav sam pravi, da je moderen bistro, je bolj res, da je Gaudi&Naan stara gostilnica. Moderen in bistro je bil na Nazorjevi, kjer pa mu je manjkalo prav to, kar je dobil na Malem trgu: nostalgijo staro-ljubljanskega skritega trga v samem centru prestolnice ter patino gostilniške domačnosti in skrbnih pogrinjkov sredi nereda steklenic in zabojev, udobja rexovih stolov in zelenja na okenski polici, pod senco kostanjev, toplino obokov in retro bleščavo. Predvsem pa nas v modnem svetu, ki zaradi živalske norosti drvi v propad, ta simpatična gostilnica spet vrača h – koreninam!

Najboljša rastlinska restavracija?

Gaudi&Naan, zapečen vitlof3

Gaudi&Naan, zapečen vitlof

V Gaudi&Naan dobiš, česar drugje nočejo in ne znajo skuhati. Jedi se berejo tako trendovsko in okusijo tako za srček, da so zanje potrebni vsaj štirje obiski, to pa že pomeni, da postaneš od tega odvisen … Rastlinojedcem zadošča, da spoznajo še veliko več od soljene kuhane zelenjave, mesojedcem, da spoznajo, da to niso zaradi mesa, temveč dolgočasnosti zelenjave (drugje). Kdor pa nima časa za štiri obiske, mu Gaudi&Naan prijazno ponuja cenovno zelo ugoden degustacijski meni. Slovenija že dolgo potrebuje svojo najboljšo rastlinsko restavracijo. Gostilnica z Malega ljubljanskega trga ima zanjo velik potencial.

Kako vegansko in ne-mesno ”modo” spremeniti v gostinski uspeh, se sprašujejo mnogi, a v glavnem jim ne uspeva … Ker kuhajo modno, namesto da bi kuhali dobro! Gaudijev & Naanov ”poskus” je sicer tudi zahodno-vzhodno trendovski, a vseeno vliva več upanja v zmago ne-ubijanja. V nostalgični gostilnici z retro šarmom na Malem trgu, ki je skrit izza ”modne” Trubarjeve, namreč ne kuha le modno-zdravo, temveč tudi okusno-dobro.

Gaudi&Naan, čičerkin kolač1

Gaudi&Naan, čičerkin kolač

Gostje smo zadovoljni, ker v Gaudi&Naan vsi nekaj dobimo: rastlinojedci svojo najbolj priljubljeno gostilno, mesojedci možnost, da zanje še ni vse izgubljeno, in dobrojedci degustacijski meni, ki končno za glavno jed nima mesa na tri načine, čeprav ima za predjed tudi tatar!

Vse več ljudi ne je več mesa. Vse več ljudi želi jesti zdravo. Vse več ljudi želi jesti dobro. Hkrati pa je tudi ravno obratno, saj vedno več ljudi poje preveč mesa, se slabo in nezdravo prehranjuje in glede hrane sploh ni radovednih. Ker so prvi ciljni gostje, je Gaudi&Naan poln. Ker drugi niso, boste imeli Gaudi&Naan še raje.

Zakaj SRČKI

Bistro Gaudi&Naan

gaudi naan ekipa

Foto zgodba: obisk 2022

Hrana za dušo na rastlinski način po ajurvedskih načelih
Klik

Foto zgodba: obisk 2022

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,