Ocenjujeva za vivi.si: Grabarju se pozna, da ima v dvojini, kar mnogi nimajo v ednini, chefinjo in chefa! Zato se ni le v Rabelčji vasi veliko spremenilo, temveč se je tudi na Ptuju zaradi Grabarja kulinarično premaknilo.

 

Violeta & Uroš Mencinger

Čeprav je prvi vtis takšen, da si tukaj (nekoč: Pri Ernestu) že bil, niso le barve bolj tople in ni le cvetje povsod, zdaj bi si takšen pozdrav iz kuhinje želel na lastni gostiji in takšno ocvrto lokalno idejo v vsaki domači gostilni. Zato se ni le tukaj veliko spremenilo, temveč se je tudi na Ptuju zaradi Grabarja kulinarično premaknilo. Ne nazadnje je v Rabelčji vasi, zato se do njega pride navzgor, po poti in pri kulinariki!

GOSTILNA GRABAR

Gostilna Grabar, tortelini s sirom, jurček4

Gostilna Grabar, tortelini s sirom, jurček

Ko tradicionalna gostilna preplete ustvarjalnost in pristne okuse, ene skrbni pogrinjki, ki so vedno v pričakovanju, in dolgi meni, ki se časovno deli, prestrašijo, druge pa vedno sveži vrtni cvetovi v vazi, velik šopek na točilnem pultu in gregorijansko ležeči kozarci v finem pogrinjku ne prepričajo. Da Grabar vseeno zmore ne le zadovoljiti, temveč celo navdušiti (za 2 srčka) oboje, je zasluga dvojine: prve prepriča z jedmi a la Sulec, potočni rak, polenta in črna trobenta, druge pa s Piščancem a la po naše, ki je sočen, ne le hrustljav, in ima s terino, moussom, julienom, marinado in gredo hode, ne le kose. Točno, Grabarju se pozna, da ima v dvojini, kar mnogi nimajo v ednini, chefinjo in chefa! Zato je lahko še vedno ptujska gostilna, v katero pridejo radi opoldne lačni gostje na dobro, poslovni pa na najboljše ptujsko kosilo, hkrati pa je (po 16. uri) tudi vedno bolj dobrojedska postojanka z ambicioznim menijem in prepoznavno chefinjo (ter chefom).

Rad Dobrojem priporoča

Gostilna Grabar, piščanec po naše5

Gostilna Grabar, piščanec po naše

Če je pohana kura povsod hitra hrana in zato ptujski pišek ni le na Ptuju obvezna pojedina gostilniškega kosila, potem je pri Grabarju ocvrt piščanec počasna hrana, ki se dva dni marinira, ima dva hoda in se ne je le z obema rokama. Da gostilniški gostje ”prenesejo” takšno Grabarjevo drugačnost in ambicioznost, ni le zasluga Alenkine filane paprike, temveč še bolj njene dobrojedske vztrajnosti. Preplet tradicionalne kulinarike, ustvarjalnosti in pristnih okusov je za Ptuj hrabra zgodba, ki pa se že leta dokazuje in napreduje, zato tudi Grabarjevi gostje vedno boljše jejo. Hočeš-nočeš tako zadovoljno spoznavajo, da imajo to in tako radi. Hvala, Alenka!

Zakaj SRČKI

Gostilna Grabar

grabar chef alenka 55

Foto zgodba: obisk 2022

Gostilna Grabar je najboljša ptujska gostilna
Klik

Foto zgodba: obisk 2022

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,