Ocenjujeva za vivi.si: Gostilna Kunst v hotelu blizu avtoceste ponuja hotelsko udobje, restavracijske pogrinjke, gostilniške jedi in krškopoljske pujse

 

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger

Prideš v hotel, pa ješ v gostilni. Greš v gostilno, pa si naročiš degustacijski meni. Sediš pri kaminu, ob sodu ali na skriti terasi, pa občuduješ slike na platnih. Prišel si zaradi šempetrskega kopuna, vrneš pa se zaradi krškopoljskega pujsa.

GOSTILNA KUNST

Hotel Kunst1

Gostilna in Hotel Kunst

Lokalni pujsi so v Kunstu povsod, celo v oblakih in na stropu. In umetnost je v Kunstu povsod, celo v spanju in v postelji. Včasih je bil disko, zdaj pa je ”kunst”. Ker Kunst je umetnost, kako gostilniško tradicijo spremeniti v hotelsko prihodnost; spretnost, kako gostilniške goste povabiti na slikarsko razstavo in hotelske spraviti v posteljo z režiserjem, igralcem, slikarjem ter pevko; in veščina, kako v kaminu restavracije hrustljavo speči krškopoljca, v  priporočniku gostilne pa prevesti die Kunst.

Ko je Krško izgubilo diskoteko, je Leskovec s hotelom Kunst postal mesto. Zato, ko gre za krškopoljske pujse, priporočamo tiste črnobele lepotce na stropu bivše diskoteke v Leskovcu pri Krškem, saj vam bo v gostilni pod njimi teknil njihov ”tibon”, po njem pa spanje pri ”die” Kunstu, ko boste smrčali v pevkini spalnici. Vse to pa zato, da boste po zajtrku mladega gospodarja povprašali o načrtih razširitve že tako lepega hotela in njegove umetniške gostilne. Lepo je slišati, ko pove: ”Krško se razvija!”

Gostilna Kunst, kopun, ragu, ocvrtek1

Gostilna Kunst, kopun, ragu, ocvrtek

Kunst je umetnost, da imaš v restavraciji gostilniške jedi, v avtocestnem hotelu pa dobrojedske goste; je spretnost, da gostilniški gostje dopoldan pridejo na malico, zvečer pa na degustacijski meni; in je veščina, da kopune z vasi zamenjaš s krškopoljci v mestu.

Rad Dobrojem priporoča

Gostilna Kunst, telečji hrbet3

Gostilna Kunst, telečji hrbet

Tranzitni, hotelski, poslovni gostje, slavljenci in svati so veseli lepih pogrinjkov, restavracijskega servisa, prostorske prestižnosti in Kunstovega ”kunsta” (umetnosti), lokalni, dobrojedski, hitri in počasni gostje pa so veseli sproščenosti, preprostosti, domačnosti, priporočnika, krškopoljca, kopuna in Kunstovega gostilniškega ”kunsta” (sposobnosti, občutka).

Zakaj SRČKI

Gostilna Kunst

Hotel in gostilna Kunst, 11

Foto zgodba: obisk 2022

Kunst je gostilniška umetnost v hotelu
Klik

Foto zgodba: obisk 2022

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,