Ocenjujemo: Istrian je hkrati istrski bistro in tapas bar, zato je vse, kar najbolj potrebuje Portorož: moderen, lokalen in sproščen.

 

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Odkar ima Slovenija pet zvezdic, je portoroška promenada bogatejša za moderne grižljaje na istrski način. Istrian je hkrati istrski bistro in tapas bar, zato je vse, kar najbolj potrebuje Portorož: moderen, lokalen in sproščen. Na ta način (hotel) Slovenija zadovoljuje vse, najbolj zahtevne in najbolj lačne.

Istrian bistro, tapas ocvrte sardele, boškarin brurgerji1

Istrian bistro & tapas bar

Toda Istrian bistro & tapas bar niso le hitri prigrizki na pločniku obmorske promenade. Za vitrino s tapasi je vinski bar z dolgim šankom, visokimi stoli in polnimi vinskimi policami. Za dolgo vrsto bistro miz, ki se ne skrivajo pred pogledi z ulice, pa je cela stena v steklu, za katero se v istrski show kuhinji premikajo visoke kuharske kape. Zato tudi Istrian zadovoljuje vse, od tapasov do chefovega menija.

Ocena: ❤️

istrian bistro chefSiniša Petrušić

Istrian bistro & tapas bar, chef Siniša Petrušić

Istrian tapas je moderen in lokalen, tako da je odprt in z razgledom, sproščen, z lesenimi ”paletami” za tapase ter preprostimi krožniki za bistronomske kreacije. Ste že poskusili domače raviole z bakalarjem in ribjo omako polenovke, brancina po navdihu chefa ali že slavni B-burger? Mladi chéf Siniša Petrušić v svoje kreacije vključuje pridih lokalnega ter sveže, sezonske sestavine, pogumno se loteva tradicionalnih istrskih ter veganskih jedi, za pripravo katerih je prejel tudi priznanje TGZS, in vse da od sebe, ko se mu prepustite. Vseeno pa pustite še nekaj prostora. Tortice iz vitrine niso le za zvedave in poželjive poglede.

Rad Dobrojem priporoča

Istrian bistro, veganska panakota

Istrian bistro & tapas bar, veganska panakota

Slovenija gre na sigurno: s petimi zvezdicami ponuja v osmih nadstropjih s čudovitim morskim razgledom prestiž, v svoji bistro&tapas restavraciji pa z modernim privablja mladost, z lokalnim stavi na kakovost, s tapasi in burgerji opravi(š) na hitro, z bistrojem je dosegljivo, z ulico je mimojede, z vinskim barom družabno, odprta kuhinja pa je kuharski show. Tudi vi boste, torej, našli kaj zase.

Obisk, avgust 2021

 • Hotel

  Mind Hotel Slovenija 5*. Prestiž petih zvezdic s čudovitim morskim razgledom, odprtim in zaprtim hotelskim bazenom, takoj  čez cesto z lastno (najlepšo portoroško) plažo (Meduza) in restavracijo, ki je bistro in tapas bar.

  Hotel Slovenija, avla1
  od
 • Chef

  Ko je konec sezone in vreme opazovanje dogajanja na portoroški promenadi z ulice preseli v notranjost Istrian bistroja, se gostje kratkočasijo z opazovanjem dogajanja v veliki Istrianovi odprti kuhinji, kjer chefuje mladi Siniša Petrušić. Glavni chef Life Class hotelov v Portorožu je Marko Jakič.

  istrian bistro chefSiniša Petrušić
  od
 • Tapas

  Istrian si je od tapasov sposodil le ime, sicer pa je pri svojih atraktivnih prigrizkih ostal istrski. Primerno za različne priložnosti, za kratek postanek na portoroški promenadi, snack ob kozarcu vina ali piva, uvod v daljšo večerjo, in za delitev v prijetni družbi.

  Istrian bistro, tapas ocvrte sardele, boškarin brurgerji1
  od
 • Boškarin

  Boškarinov (s certifikatom) burger ni slučajno najbolj popularen med Istrianovimi tapasi. Dva mini burgerja sta bolj priročna od enega maksi, hkrati pa nista nič manj sočna in zapeljiva, s hišno majonezo, čedar sirom in mehkima sezamovima bombetkama.

  Istrian bistro boškar tapas burger
  od
 • Sardele

  Ocvrte sardele in remuladna limetina krema z baziliko. Sveže ocvrto, za v roko in za družabnost pri mizi, saj to si je potrebno deliti. Pazite le na kosti.

  Istrian bistro, tapas ocvrte sardele, boškarin brurgerji2
  od
 • Jajčevci

  Na opečenih kruhkih je v popečene jajčevce ovit tofu, vegansko brusketo dopolnjujejo istrska tapenada iz melancan, bazilika in češnjev paradižnik.

  Istrian bistro, tapas brusketa z jajčevci2
  od
 • Hobotnica

  Karpačo hobotnice, peteršiljevo puhasto testo (sponge), limonova majoneza, konfitirana lubenica, počasi kuhan krak hobotnice. Ker je na mizi tudi Lisjakovo oljčno olje, v kozarcu pa istrska malvazija, ti ni dolgčas, ko mrak vedno bolj zakriva pogled na portoroško plažo. Istrianov bistrojski uvod v prijeten večer na morski promenadi.

  Istrian bistro, karpačo hobotnice2
  od
 • Ravioli

  Chefov podpis nosijo ravioli, ki so polnjeni z bakalarjem, na grahovem pireju pa so še lepi kosi polenovke (trske), kuhane v beli ribji omaki. Hišno polnjeno pašto krasi prah črnih oliv.

  Istrian bistro, ravioli z bakalarjem1
  od
 • Pljukanci

  Brez ”klasike” tudi v Istrian bistroju ne gre, saj je istrska. Pljukanci so najboljši, če so preprosti, torej z istrsko šalšo (paradižnik, olive, kapre, sardelni fileji), le z okrasjem poganjkov rdeče pese in parmezanovim hrustkom.

  Istrian bistro, pljukanci s paradižnikom2
  od
 • Za vegane

  Ker smo vegansko začeli z brusketo, smo sklenili še z vegansko panakoto. S svežimi jagodami, malinovo omako (kuli) in zmrzlino iz jagod in malin pa nas je naredila le radovedne. Kaj vse je še na ogled v Istrianovi sladki vitrini, ki privablja mimoidoče poglede?

  Istrian bistro, veganska panakota
  od
 • Za sladkosnede

  Zmagovalka večerje …, vanilijeva tortica s karamelo in lešniki je s puhastim beljakovim polnilom tako lahka, da bi jo odpihnilo, če ne bi bila tako sladka, da je takoj ”pospravljena”.

  Istrian bistro, vanilijeva tortica z lešniki in karamelo2
  od

Istrian bistro & tapas bar

Istrian bistro, vanilijeva tortica z lešniki in karamelo2

Istrski tapasi v Portorožu

Od tapasov do chefovega menija
Klik

Istrski tapasi v Portorožu

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Rad dobro jem, Teden restavracij

Tags: , , , , ,